Find ​You in the Dark – Utánad a sötétbe (Utánad a sötétbe 1.) 506 csillagozás

A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Maggie Young maga volt a hétköznapiság.

Átlagos barátok, átlagos szülők, átlagos eredmények… hétköznapi élet.

Aztán jött A Fiú.

Clayton Reed a múltja elől menekült, démonjaival a nyomában, amik bármikor leteríthetik. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.

Aztán jött A Lány.

Maggie abban hitt, hogy a szerelmük majd mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és minden helyrejön zavaros életében.

Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen.

De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben.

Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
408 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991213 · Fordította: Somogyi Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991206 · Fordította: Somogyi Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
ISBN: 9789633991213 · Fordította: Somogyi Eszter

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Clayton Reed · Maggie May Young


Kedvencelte 84

Most olvassa 37

Várólistára tette 308

Kívánságlistára tette 286

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
oldmoviegirl01 P
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Tőlem egyértelműen öt csillagot érdemel. Miért? Mert olvasás közben folyamatosan foglalkoztatott, elgondolkodtatott, beszéltem róla, beszélgettem róla. Úgy érzem nehezen fogom kiverni a fejemből ezt a történetet. Nagyon örülök, hogy rászántam magam és végre elolvastam, bármennyire is féltem tőle.

Egy olyan olvasmányt kaptam, amiben nincs rózsaszínség, nincsenek cuki jelenetek, a remény is csupán pislákol, utunk pedig a sötétbe vezet Maggie-vel és Claytonnal.

Nehéz. Nehéz elképzelni azt a határtalan szeretet, ami Maggie-ben kialakult Clay iránt. Nem nevezném őt naívnak, hiszen mindvégig érezte, tudta, hogy csupán az ő szeretete kevés lesz megoldani a problémát, mégis mindennél jobban védte ezt a kapcsolatot. Az első szerelem tapasztalatlanságával kellett szembenéznie egy személyiségzavarral küzdő fiú ragaszkodó szeretetével, hangulatingadozásaival. spoiler

Clayton ragaszkodó szeretetét már sokkal könnyebb volt megérteni. Kellett neki Maggie, mint egy falat kenyér. Kellett neki valaki, akibe kapaszkodhat, akinek a segítségével a felszínen maradhat. Viszont a felszín kevés, annál sokkal többet kellett volna akarnia.

Külön piros pont jár Maggie barátnőjének, Rachelnek a felrázó telefonhívásért, és sms-ért.

Témája miatt nehéz olvasmány, és olyankorra ajánlanám, amikor egyáltalán nem habos babos történetre vágyik az olvasó. Bízom benne, hogy nem reménytelen a folytatás magyar megjelenése.

12 hozzászólás
>!
vIVIv
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Nagyon örülök, hogy érkezik a folytatása, mert már most elvonási tüneteim vannak. Ez a könyv piszok jól lett megírva. Clay és Maggie barátsága, majd szerelme zseniálisan lett ábrázolva. Az olvasás alatt teljes szívemből én is segíteni akartam Clay-nek, annyira rossz volt olvasni ezt a rengeteg szenvedést a részéről. Durva démonai vannak, ezekkel megküzdeni borzalmas lehet. És aztán belép a fény az életébe (Maggie) , de mivel a lány se tapasztalt még ilyen elsöprő szerelmet és a fiú is sérült, nagyon nehéz helyzetben van. Igen, néha hozott rossz döntéseket, de a helyében mi vajon mit tettünk volna? Elgondolkodtató könyv, a vége pedig… ;( Jöjjön minél hamarabb a következő rész, mert muszáj tudnom hogyan alakul a sorsuk.

>!
KönyvMoly_1989
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Komoly érzelmi hullámvasút volt ez a könyv és minden elismerésem az írónőé.
Az én ismeretségi körömben is van borderline személyiségzavarral küzdő egyén, így állíthatom, Clayton ábrázolása remek lett. Brutális, de valósághű…
A pszichiátriai betegségeket általánosságban tabuként igyekszik kezelni a társadalom, ezért is piros pont Meredith Waltersnek, hogy ezt a művet ilyen formában megírta és felvállalta.
Elgondolkodtató. Őszinte. Morbid, és mégis igaz…
Nagyon tetszett… A fél csillag levonás csak azért jár, mert nagyon hiányzott pár fejezet erejéig egy Clayton szemszög.
A borító pedig… Szerelem első látásra a maga depresszív, mégis magával ragadó módján.
Nagyon várom a folytatást!!!

4 és fél *

18 hozzászólás
>!
_Eriii
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Második olvasásra is tetszett, elsőnek is négy csillag volt de, jobb lett volna ne olvassam el. Így másodjára olyan dolgokat fedeztem fel, amelyek elsőre nagyon nem tűntek fel. Félreértés ne essék, mert igazán jó a történet, jók a karakterek, de nekem valahogy az írásstílus nem jött át. Az One Day Soon-él ilyen gondom nem volt. Ott imádtam, itt sajnos nem. Át is váltottam Angolra, sajnos ugyanaz a mese. Azt hittem a fordítással van baj, de szó sincs róla, ez a könyv ilyen. Engem az ilyen történetekkel meg lehet venni. Egyszerűen imádok sérült lelkű pasikról olvasni. Talán mert titokban én is a megmentőjük szeretnék lenni??? :D :D :D Fene tudja, de szeretem olvasni ahogy a démonaikat leküzdve próbálnak szeretni. Van az ilyen pasikba valami veszélyesen vonzó, és én imádom a veszélyes, sötét, vonzó pasikat. Claytonért nagyon fájt a szívem. Maggienek volt egy két döntése amellyel nem értettem egyet, de mindent elsöprő első szerelem, szóval még ezt is tudtam tolerálni. Egyszóval nem rossz ez a történet, ajánlom.

3 hozzászólás
>!
Wello_Book
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Először is.Mért csak 77%.? Szerintem ebben a könyvben több van, mint 77%.
Másodszor pedig, IMÁDTAM.!!
Minden egyes pillanatát, amit átéltem, imádtam.!
Clay és Maggie megjárták a poklot is, de megérte. Abszolút megérte, ugyanis egy csodaszép szerelemnek lehettek a részei. Csodálatos volt.!:)

3 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Bármennyire is fájdalmas egy történet, muszáj rá öt csillagot adni, mert az írónő annyira profin nyúlt a témához. Nem igaz, hogy a szerelem mindent legyőz, sőt sokszor többet árt, mint használ. Maggie ezt a saját bőrén tapasztalja meg, miután összebarátkozik az új fiúval, Clayjel. Egy igazi önpusztító szerelem veszi kezdetét, amelyben Maggie mindenkit kizár, csak a fiú és az iránta érzett érzelmei léteznek. Kifordul önmagából, és úgy gondolja, hogy megmentheti a fiút. Clay pedig teljesen rátelepszik Maggie-re és többé nem szedi a gyógyszereit. Ettől szeszélyes és elviselhetetlen lesz. Mire Maggie rájön, hogy nem mentheti meg Clayt, már átléptek minden határt.
A történet folytatásos, durva függővéggel.
Részletesebb elemzésért olvassátok el @mucu kollegina beszámolóját. Tökéletesen megfogalmazza a lényeget a könyvvel kapcsolatban.
(Nem egy tipikus YA, kicsit idősebb/érettebb molyoknak ajánlom.)

5 hozzászólás
>!
Trice29 P
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Nehéz szavakat találni. Egy huzamban elolvastam, ami már sokat elárul.
Nem olvastam még hasonló történetet, jár az agyam, de nehéz okosnak lenni.
Nagyon erős érzelmeket mozgat meg ez a könyv, de hálás vagyok érte, hogy olvashattam. Maggie és Clay is nagyon közel került hozzám, legszívesebben mindkettőjüket megölelném. Azt hiszem sürgősen be kell szereznem a következő részt. Nagy kedvenc lett ♥♥♥

4 hozzászólás
>!
Orsi999
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Teljesen másra számítottam. Már az elejénél is lehetet érezni, hogy ez nem olyan, mint a már megszokott könyvek. Rögtön lehetet tudni, hogy Clay-el valami nem stimmel.
Az ő kapcsolata Maggie-vel elég döcögősen indult, amint kezdték egyre jobban megismerni egymást egyre jobban megismerhettük mi is őket. Maggie tényleg teljesen hétköznapi életet élt. Clay hozta az életébe a változásokat. Maggie pedig a gyógyulás felé próbálta terelni őt. A végénél eléggé megijedtem, így remélem, hogy minél előbb megjelenik a folytatása. Nem szeretem, ha egy könyvnek nem happy end a vége.

>!
deen
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Ez az a könyv, amiről nem fogok hosszan értekezni. Értem, hogy miért megosztottak a vélemények erről a történetről. De azt is meg kell mondjam, hogy a történet igaz. Sajnos tudom, min mennek keresztül a szereplők és megértem Maggie miért nem tud cselekedni, amikor az esze sikoltozik, hogy lépjen, mert Clay képtelen rá. Aki nem ismer borderline-os embert (vagy nem olvasott már erről a témáról), nem is tudja elképzelni/elhinni hogy ilyen létezik, és nem érti, hogy Maggie hogyan képes egy ilyen ember mellett kitartani. Nehéz, mert nekik nem lehet csak úgy segíteni, csak ők tudnak segíteni magukon azzal, hogy elfogadják a betegséget és szakszerű segítséget kérnek. Csak ők tudnak változtatni az életükön, az ő kezükben a kulcs, hogy megtalálják a kiutat a sötétségből, nem tehetjük meg helyettük, bármennyire is szeretnénk, csak mellettük állhatunk és támogathatjuk őket. Nehéz téma, de nekem tetszett ez a könyv, érdemes volt elolvasni. Remélem lesz folytatás.

>!
Pepe0810
A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Elég durva érzelmi hullámvasút ez a könyv. Az írónő nagyon szépen nyúlt ehhez a komoly témához. Nagyon rossz érzés, hogy még mindig nem jelent meg a folytatás, és ráadásul ilyen függővége van a könyvnek. Igaz, nem egy rózsaszín felhős olvasmány, de én ajánlani tudom. Maggie és Clay szerelme szerintem nagyon szép, érzelmekkel teli, Maggie helyében szerintem és is ugyanígy cselekedtem volna. Remélem már nem kell olyan sokat várni a folytatásra. :)


Népszerű idézetek

>!
perpetua P

Megtanultam, hogy néha nem elég
egy bocsánatkérés.
Néha tényleg muszáj megváltozni.

20. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Clayton Reed
2 hozzászólás
>!
SzAngelika

Amikor rákérdeztem, miért kizárólag lepkéket rajzol, gyengéden szájon csókolt.
– Azért mert melletted szabadnak érzem magam – ennyit felelt.

>!
perpetua P

– Amikor te is ott vagy, Maggie, csak téged látlak. Tőled minden szebb lesz. Világosabb. Elhallgattatod a fejemben azt a bomlott, kényszeres hangot. Képes vagyok gondolkodni – basszus, lélegzem, amikor velem vagy! Amit irántad érzek, a legijesztőbb dolog, ami valaha velem történt, mégsem tudok tenni ellene semmit.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Clayton Reed · Maggie May Young
4 hozzászólás
>!
perpetua P

– Nem bírok távol lenni tőled. Tudom, hogy elcsesztem. Megérdemlem, hogy haragudj rám, de szükségem van rád, Maggie. Tudod jól. Nélküled minden olyan sötét.

16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Clayton Reed · Maggie May Young
>!
szzs24

Néha a szerelem önmagában nem képes mindent jobbá tenni, és a legjobb, amit tehet az ember, hogy menti magát. Bárhogy is fájjon.

333. oldal

>!
Nikki92

Hát, mindenesetre szerintem túl rövid az élet, hogy egy „talán” elbizonytalanítson, és ne tegyünk semmit.


A sorozat következő kötete

Utánad a sötétbe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában
Emma Chase: Behálózva
Kalapos Éva: Kéz a kézben
E. L. James: A sötét ötven árnyalata
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Christina Lauren: Gyönyörű játékos
Audrey Carlan: Calendar Girl – Október – November – December