Értékelések 2

pveronika>!
A. Meredith Walters: Chasing the Tide

Bár talán nem volt annyira kerek történet, mint a Reclaiming the Sand de mégsem akarok 5 csillagnál kevesebbet adni erre a könyvre, mert Flynn és Ellie története bárhogy is nézem, kiemelkedő és csodálatos. Egyszerűen lenyűgöző az, ahogy az írónő ezeket a karaktereket formálja, és ahogy végigvezet minket a közös útjukon, amely sokkal göröngyösebb, mint más párok esetében.

***Spoilereket tartalmazhat a A. Meredith Walters: Reclaiming the Sand-re nézve***
Ellie, aki egykor oly sokszor volt Flynn szenvedésének okozója, immáron társra talált a különleges fiúban, és bár elment a főiskolára megígérte Flynn-ek, hogy vissza fog hozzá térni. Három év telt el azóta, és itt az idő, hogy Ellie szembenézzen a démonaival, és ismét visszatérjen a városkába, ahol Flynn mellett számos borzalmas emlék is várja őt.
Ellie szerelme Flynn iránt megkérdőjelezhetetlen, de nagyon nehéz neki visszatérni a helyre, amely egy olyan múltat testesít meg, amelyet kétségbeesetten igyekezett maga mögött hagyni. De ott van Flynn. Bár nem egyszerű az élet vele, hiszen a világában minden megtervezett és minden korlátokhoz kötött, egy valami nem ismer határokat még Flynn életében sem, a szerelem… ***

Nehéz utazás volt ez mindkét szereplő számára, de azt hiszem minden bukkanót megért. A könyv a múlt és jelen között váltakozott, így a jelenbeli események egészen lassan haladtak, ugyanakkor sok olyan darabkát megismertünk a szereplők múltjából, amely segített abban, hogy kirakhassuk a tejes képet a kirakósból. Igazából az első kötet önmagában is egy tökéletes, kerek történet, ez inkább kis kiegészítő kötetnek érződött számomra, de örülök, hogy elolvastam.

CsepAdri>!
A. Meredith Walters: Chasing the Tide

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Ellie három év után visszatér Wellstonba miután lediplomázott. Nem akar visszamenni, de Flynn ott él. Ellie fejezeti visszaemlékezésekkel kezdődnek onnan amikor az anyja elhagyta, jobb betekintést nyerünk az életébe mint az első könyvben. Flynn fejezeteiben azt látjuk, h ő hogyan élte meg a találkozásokat, telefonbeszélgetéseket Ellievel amíg ő az egyetemen volt. Összeköltöznek Flynn házában és próbálnak együtt élni, ami nem megy egykönnyen. Ellie türelmetlensége és Flynn ragaszkodása a mindennapi rutinhoz amit évek alatt kifejlesztett mindezt nehézzé teszi. Bár mindketten tesznek erőfeszítéseket, h a másiknak jó legyen, de Ellie küszködik, h friss diplomával és büntetett előélettel nehéz munkát találnia, úgy érzi a város visszahúzza. Frusztrációját pedig Flynenn vezeti le, ámbár ő se könnyű eset mivel nem érti mi baj azzal ha valaki annyira rutinnak él mint ő. De közben látjuk, h próbál kitörni a komfortzónájából lépésenként, Ellieért. Végig úgy olvastam h vártam mikor jön az a pont ahol a lány elrontja, érzed olvasás közben hogy lesz egy pont ahol megtörnek a dolgok. Ez a pont akkor jön el mikor Ellie egyedül megy New Yorkba, ott ellenben rájön, h hova tartozik és szüksége van arra h az évek alatt felhalmozódott sérelmeket feldolgozza, ha együtt akar maradni Flynnel.
Ugyanaz a színvonal mint a első könyvnél, ugyanúgy néha megráznád a lányt, h vegye észre magát és ne pusztítson el mindent maga körül. Flynn pedig fejlődik, a végén meglepődsz mennyire :)