Acorenu ​– Kiválasztva (Holdárnyék 2.) 43 csillagozás

A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Amy ​világa szilánkokra tört.

Azok árulták el, akikben feltétel nélkül megbízott: saját szülei és barátai gázoltak a lelkébe. Egyes bűnökre nincs bocsánat.

Amy Soleil – vagy ahogy egyesek ismerik, Amaranth – azonban erős lány, aki nem fogadja el a vereséget. Tudja, hogy ennyi hazugság és árulás közt csak magára számíthat.

Miután beköltözik a Moonshadow kollégiumába, Leával veszélyes nyomozásba kezd: bármi áron meg akarja tudni, ki állhat a karácsonyi bálon bekövetkezett tragédia mögött, hogy bosszút állhasson rajta. Kutatása során azonban olyan ősi próféciák szövegére bukkan, amelyek szerint a Köd-démon születése mindössze egy apró előjele annak a mindent elsöprő pusztulásnak, amely az egész világot fenyegeti. És csak egyvalaki állhat a sötét áradat útjába. Az, akit a jóslatok így neveznek: Acorenu. Kiválasztott.

Azonban nem csak Amy és társai igyekeznek megtalálni a megjövendölt hőst. A nyomában járnak a fény és az éjszaka gyermekei, a Modeus Carva,… (tovább)

>!
442 oldal · ISBN: 9789637051678

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Amy Soleil · Arnold Iras · Gary Soleil · Lea Iras · Aritha Sevener · Damien Karrava · Jerry Gray


Kedvencelte 8

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Hogy őszinte legyek, ilyenkor kicsit rosszul viselem nincs kéznél a folytatás, de komolyan.
Még mindig nagyon érdekes a világfelépítése, kellően izgalmas és azok a dalszövegek….
Türelmetlenül várom a folytatást :D

3 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Most végre a fantasy rajongók is elégedettek lehetnek. Sok-sok titokra fény derül. Spoilerezés nélkül nehéz írni róla, hogy mifélék Amyék. A tragédia után beköltöznek a kollégiumba és Amy és Lea nyomozásba fognak miközben a kékköpönyegesek szemmel tartják őket. A tipikus YA vonal megmarad a tinis románcokkal és érzelemkitörésekkel. Mire a végére felpörögnek az események, kapunk egy jó kis függővéget hozzá. Kérem a folytatást, elég jól beszippantott a történet.

>!
Judy22
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

hogy kinek miért is ajánlanám?
– A fiúknak, férfiaknak, mert van benne harc, izgalom.
– A nőknek, mert van benne romantika és misztikum.
– A gyerekeknek, mert érdemes e műfajt ilyen jelentőségteljes könyvvel kezdeni.
– Az időseknek(mindenki nézzen magába, annak érzi-e magát) szintén olvasnia kell, hogy szívjon egy kis ifjúságot.
– Az ifjúsági korosztálynak a pörgést, az iskolai civódásokat, élményeket, az ifjonti szerelmeket, barátságokat.
– Az emósoknak(párdon a drámát kedvelőknek) a depis, drámai részeket, kesergést.
– A misztikus könyvek kedvelőinek az alaposan felépített világot és a különféle lényeket.
– A harcos embereknek az izgalmas harcokat, a vívást…
– A Harry Potter kedvelőknek az ódon kastélyt és titkokat.
– A romantikát kedvelőknek a finoman szőtt szerelmi szálat, az ismerkedés, egymásra találás szépségét.
– A nagy baráti társaságnak a barátság további szépségeit(és árnyoldalait).
– Akik vonzódnak a szép szavakhoz, a metaforákhoz, azoknak is ajánlanám.
– A hangulat könyveket kedvelőknek ajánlom a néhol bohókás, néhol drámai, de sokszor sötét, baljóslatú hangulatváltozásokat.
– A zenét kedvelőknek a zenei szövegeket, az együttes próbáit.
– Akik szeretik a történelmet, a nyelveket, naná hogy szintén találnak a könyvben érdekes részeket.
– Azoknak is meleg szívvel ajánlom, akik szeretnek jókat kacagni. Akik szeretik az iróniát.
Remélem senkit nem hagytam ki:)
http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2016/01/a-m-aranth-aco…

>!
Elhaym
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

A történet sokkal sötétebb és komorabb lett, mint az első köteté. Egy fájdalmas, lelket megérintő drámát kaptam, még úgy is, hogy a gyerekek egyelőre nem sokat észlelnek a háttérben zajló eseményekből.

Bővebben:
https://elhaym.wordpress.com/2015/09/20/a-m-aranth-acor…

3 hozzászólás
>!
zsebibaba007
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

KIS KÖNYVES BLOGGEREK TEMATIKUS HÉTVÉGE KERETÉN BELÜL OLVASTAM A KÖD ELŐTTEM, KÖD UTÁNAM ESEMÉNYRE.

Azt kell mondjam, hogy jó volt visszatérni Moonshadow falai közé. Emlékszem a kezdő kötetben fájlaltam, hogy nem sikerült közel kerülnöm a szereplőkhöz. Na, most nem volt ilyen problémám. Szinte minden szereplőt kedveltem, még a mogorva igazgatót is. Sikerült mindenkit egy kicsit jobban megismernem, és ennek köszönhetően közelebb is kerültek hozzám. Együtt gyászoltam Amyvel, amikor sírdogálni támadt kedve, illetve együtt örültem vele, amikor jobbra fordultak a dolgok.


Összességében azt tudom elmondani, hogy minden kis hibája ellenére, sokkal jobban tetszett, mint a kezdő kötet. Az elején egy picikét untam, de utána úgy bepörögtek az események, hogy arra nem volt időm, hogy a számat becsukjam az ámulattól. Folyamatosan értek a meglepetések, és hirtelen elfogytak a lapok. Én pedig iszonyú csalódott lettem, mert olvastam volna tovább…

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2015/11/a-m-aranth-…

Extra részlet a harmadik kötetből, a Frostbítanból: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2015/11/a-m-aranth-…

@Disznóparéj_HVP nagyon szépen köszönöm mind a könyvet, mind a részletet. Egy élmény volt olvasni őket! :)

>!
Évy
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Az előző két és feles értékelésemhez képest ez most nagy ugrás lesz. 4 csillag. Se több, se kevesebb. Hamar megkaptam a könyvet, a versenynek köszönhetően.
És tetszett. Ha az első rész nem is tetszik nektek, akkor ezt olvassátok el. Vagy csak elfogult vagyok:D
Szóval a könyv mérföldekkel jobb lett szerintem, mint az előző kötet. Érdekes, vicces, és szórakoztató. És a megfelelő helyeken üt is. Nagyon tud ütni. A szálak összegabalyodnak, és nem mindenhol lesz tiszta. spoiler
Hibái természetesen vannak. De mi tökéletes, és mi hibátlan? Semmi. De a zárójelek zavartak. Egy oldalon volt három is. Természetesen elgépelések is voltak, de nem szóltam semmit, és egy mondatban tudok vagy hat elgépelést ejteni. Szóval ezek olyan kis semmiségek. De a zárójelek nagyon, legtöbbször töriórán használok zárójeleket:)) Igazából néha egy-egy mondaton lepődtem meg, hogy akkor ez most mi is. De ez csak stílus. Azt nem tudom, és nem is akarom megváltoztatni.
Nekem ezek voltak a „nagyobb” hibák. Nem is tudom, hogy tudnék-e valami nagyon-nagyon nagy hibát mondani.
@Disznóparéj_HVP A kimaradt 30 oldalt még nem olvastam el, de nemsokára mindenképpen pótlom:D

7 hozzászólás
>!
Profundus_Librum
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Az első rész után a folytatásban iszonyúan felpörögnek az események. A brutális gyilkosságot a gyerekek nehezen tudják feldolgozni – a regény sötétebb tónusokban pompázik tovább – és azonnal nyomozásba is kezdenek, ki/mi ragadta el osztálytársukat/testvérüket. Így a magánéleti szálak eléggé háttérbe kerülnek, ahogy a zenélés is csak fél gőzzel folyik immár – összesen két rövid koncert- és néhány próbajelenet erejéig –, de a „metálos” életérzés ettől függetlenül ugyan úgy jellemzi a könyvet. Ez egyebek mellett a remek dalszövegeknek is köszönhető, amiket igazság szerint nem tudom biztosan, hogy a szerző írt-e (ha igen, akkor süveg előtte, mert például az Engem akar eszméletlenül jól sikerült), vagy csak fordította (de ezt nem hiszem, bár a metál szcénában nem vagyok otthon, azt hiszem ezt ki lehet jelenteni). A Moonshadowt övező titkokkal teli világból végre elég sok mindent megtudunk. Bepillantást nyerünk a két egymással rivalizáló elf faj – ők nem más fantasy regények elfjeinek szolgai másolatai, hanem igazán egyediek – történelmébe, jelenébe és próféciáiba. Különféle rémségek tizedelik tovább a tanulók állományát, így lesz feszült és izgalmas a könyv, amit számos akciójelenet is tarkít. Rengeteg apró színes részlet és a világ kidolgozott, egyedi mitológiája miatt az egész könyv igen varázslatos hangulatot áraszt. Igen jópofa dolog volt például különböző neves történelmi személyeket aktív szereplőként viszontlátni (az örökéletű elfek miatt ennek elhagyása elszalasztott lehetőség lett volna, amit Aranth jó szemmel vett észre). Én az imitt-amott felbukkanó beszélő neveken is jól szórakoztam, ezekből elfért volna még több is talán.

A szerző olvasmányos prózája, remek leírásai, humora (bár a sötétebb tónus miatt ilyen szempontból ez a rész kevésbé lett szórakoztató – bár az idézetek pont nem ezt bizonyítják…) és kedvelhető karakterei persze változatlanul megmaradtak. (Igazgató úr – még mindig – for president!

Bővebben a blogon:
http://profunduslibrum.blogspot.hu/2015/04/a-m-aranth-a…

>!
lettielena
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

A Vörös Papnőnek igaza volt! Azor Ahai él! csak sztorit tévesztett Gyermekeim, az éj sötét és tele iszonyattal. Ezt már tudhatnátok. Ha Köd is társul hozzá, akkor még rosszabb sors várhat ránk.

Na de térjünk vissza a Holdárnyékhoz amiben sárkányok bizony nincsenek. Jelentem megérkezett hozzám a sztori és kivasalom a kezem jó házi manóhoz méltón, hogy nem olvastam el előbb ezt a folytatást. Nagyon tetszett. Izgalmas volt, ismét tombolhattam a banda próbáin és koncertjén, Soleil ikrekkel együtt ismerhettem meg Moonshadow titokzatos világát.
Kedvenc karaktert is avattam: KIM! Én is Pengetáncos akarok lenni! Kérlek, taníts meg rá! Nálam jó helyen lesz a titkod! spoiler

spoiler

>!
SchizoVampire P
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Jobb, mint a Cleadur. Kőbe is vésetem, ha kell! Vagy fába, hogy stílszerű legyek :D

Elfek és prófécia és kiválasztott és sötét jövő és titokzatos ellenfél… klisének mondható elemeket még ilyen izgalmasan megcsavarva nem láttam!
(Sötételf szeretnék lenni, köszönöm.)

Elsőre kellett párat pislognom, hogy rájöjjek, mely elfnév kit is takar, mert eltelt némi idő az első kötet olvasása óta, de minden hamar megoldódott, nincs szükség az aggodalomra.
Ha őszintén szeretném leírni a véleményemet, azt csak zagyván tudnám, erőteljes indulatszavakkal és nem létező kifejezésekkel, szóval annyit mondanék: rohadt jó! :D
Tény, Amyék még mindig többek isznak, mint én álmaimban, de beismerendő, hogy a részeges karakterek mindig viccesek :D
Bár az iskolai jelenetek és a karakterek már önmagukban is tömény humorral szolgálnak, amikor épp nincs dráma vagy rettegés vagy titokzatosság. Esetleg némi fennkölt elmélkedés, mert az sem hiányozhat. Képtelen lennék egy vagy csak pár karaktert kiemelni a könyvből, mert a főbb szereplők közül mindenkit imádok :D Arakhnis nagyúr is a szívemhez nőtt, főleg a külön kis füzetecske után, ami egy igazi kincs, egy gyöngyszem, még dob a könyvön.
S, ha már a külön kötetecske említést nyert: zseniális ötlet! Nem tudom hogyan jött létre, de remek ötlet, jó a koncepció, főleg a végén lévő gratis interjúval. Hogy párom szavaival éljek, jobban megfűszerezi egészet :)

Az egész prófécia-kiválasztott dolog érdekes, de mégis jól beleillik a történetbe, nem éltem meg tipikus klisének, mert nem is úgy volt kezelve. A Köd viselkedése, illetőleg a támadása rémületes lett, a halálok elszomorítottak, a fejlemények sokkoltak, a fordulatoknál néha csak pislogtam… le a kalappal no :)
Az elf-sötételf háború érdekes, már amennyit tudunk belőle, és a füzetecske titkos információi szerint később még több lesz belőle, amit már nagyon várok.

Többet nem tudom mit mondhatnék el, annyi bizonyos, hogy nem a tipikus YA, amihez általában szerencsém van (már, amikor ilyet olvasok), annál sokkalta humorosabb és komolyan vehetőbb. E kötet egy erős kezdés még erősebb folytatása.
Szóval remélem nem kell nagyon sokat várni a titokzatos másik két részre, amiről tudomást lehetett szerezni :D Erősen DO WANT kategóriába esnek.

Öt csillagot és egy ördögvillát ítélek meg!

>!
Uszáma
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

A cselekmény folytatásában sem kellett csalódnom, mi több, hiába vált az első rész kedvenccé, szerintem ez a rész még ütősebbre sikeredett, így még azt is sikerült felülmúlnia. Egyszerűen imádtam az „új világgal” jött újdonságokat, felismeréseket. Különösképpen tetszett, hogy minden halhatatlannak van valamiféle egyedi tulajdonsága, képessége a közös mágikus tevékenységek mellett. Mindezt úgy, hogy nem esett át a ló túloldalára, és inkább apránként adagolva ismerkedhetünk meg ezekkel a képességekkel. Ezek közül egyet mindenképpen szeretnék kiemelni, mégpedig a Pengetáncosokat. Az első bemutatót (mint egyébként a történetben lévő összes ilyen jelenetet) olyan nagy átéléssel képzeltem el, hogy nagyon feltöltött az egész spirituálisan, hiszen nagy jelentéstartalommal rendelkező gondolatokat próbál (sikerrel!) átadni.

A végkifejlet most is nagyon izgalmasra sikeredett, és ismét sikerült elérnie azt, amit az elsőnél is, hogy alig bírjam kivárni a folytatást. (Aminek egyébként Frostbítan – Fagymarás lesz a címe.) A Kiválasztott kilétével kapcsolatban pedig örültem, hogy az író nem a legegyszerűbb, leginkább várható utat választotta, de még így is várható szerintem további csavar a folytatásban.
A második rész elolvasása után is tartom magam ahhoz, hogy ez a sorozat egy nagyszabású cselekménnyel, fantasztikus világban játszódó történet, amit mindenkinek ismernie kell!
Teljes értékelés: http://konyvspiraciok.blogspot.hu/2015/05/a-m-aranth-ac…


Népszerű idézetek

>!
mrsp

Addig kell megbocsátani, amíg van kinek.

36. oldal, Track No. 03.: Édes kolesz blues (3:21)

7 hozzászólás
>!
SchizoVampire P

A hétfő jó, a hétfő különleges, a hétfő csodálatos.

210. oldal

8 hozzászólás
>!
mrsp P

– Aritha, aranyvirág, szolgálj föl nekünk egy pohárral intelligenciád édes nektárjából, és nevezz meg egy holt nyelvet az elmúlt ezer évből!
– Ööö, szovjet?
– Kicsit kevesebb hülyeséget tölts a pohárba, és valamivel több intelligenciát, aztán próbáld újra!

136. oldal, Track No. 06.: Az igazság pillanata (4:02)

Kapcsolódó szócikkek: Aritha Sevener · Arnold Iras
>!
Disznóparéj_HVP IP

– Egy kvízversenyről van szó. Rövidesen kinevezünk hat vezetőt, ők lesznek a kvízestek állandó szereplői : köréjük gyűlik minden alkalommal egy csapat, és a vezetők nevéhez írjuk majd az aznap este megszerzett pontszámot. Egyéni toplistát is összeállítunk. Az egyéni versenyben év végén az első tíz diákot díjazzuk majd, de csapatversenyben csak egy győztest hirdetünk.
Gary vigyorogva fordult Lea felé.
– Lenyomlak, Leácska!
A lány tekintetéből harciasság űzte ki az addigi utálkozást.
– A te IQ-ddal? Még amőbában sem!
– A fődíj – emelte fel kezét az igazgató a drámai hatás kedvéért – egy saját klubszoba. A tornacsarnokban, a pálya fölött található egy nagy terem, biliárdasztallal, csocsóval, kis zenegéppel, saját hűtővel, pamlagokkal. Ezt a szobát csak azok használhatják majd, akiket a győztes csapatvezető felhatalmaz rá az alapján, mennyit segítettek neki a győzelem elérésében.
– Ezt el tudnám viselni – nyögött föl vágyakozva Gary.
– Jaja! – lelkesedett Lea is váratlanul. – Nyár elején a nagy melegben oda menekülni, jéghideg limonádét inni a saját hűtőnkből…
– Csocsó – vigyorgott Gary.
– Elnyúlni egy pamlagon táncgyakorlás után… – álmodozott Kim.
– Csocsó – intette a fiú.
– Vajon felállíthatnám ott a vásznaimat? – tűnődött Cecily.
– A csocsóhoz nem kell vászon – csóválta a fejét Gary.
– Ahhoz viszont, hogy vászonba tekerjünk, betontömböt kössünk a lábadra, és a tengerbe dobjunk, sok kell – jegyezte meg angyali arccal Lea. – Esetleg leküldjük utánad a csocsót is.
– Ilyenkor félek tőled – jegyezte meg a srác. – Ha nem tudnám, hogy viccelsz…
– Nézz rám! – szólt faarccal az Iras lány. – Úgy nézek ki, mint aki viccel?

Track No. 04.: Hazugság (4:47)

2 hozzászólás
>!
reta09 P

– Az első kvízest időpontját hamarosan kihirdetjük. A toplistákat itt fogjuk vezetni, az ebédlő ajtaján lévő hirdetőtáblán, természetesen mindenkinek az emberi világban használt nevével. Ha kérdés van, akkor ne legyen! – csapta össze a nagykönyvet az igazgató, majd Thomas kezébe nyomta

kiegészítő füzet, 24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arnold Iras
3 hozzászólás
>!
Uszáma

– „Az élet túl rövid ahhoz, hogy németül tanuljunk” -somolygott a tanár. A lányok nevettek. – De végül is pont ránk ez nem igaz, így van?

217. oldal, Track No. 08.: A kiválasztott mosolya (5:11)

>!
Disznóparéj_HVP IP

– Na, akkor lövök! – vigyorodott el sötéten az igazgató. – Melyik törzs tagja volt a Nyugatrómai Birodalmat elbuktató Odoaker? A: római, B: alemann, C: gót, D: szkír.
– Mi az a szkír? – kérdezte Gary, és nyugtalan pillantást vetett a feltűnően vidám Willék felé.
– Tuti, hogy gót volt – közölte Lea.
– Mert azokról már hallottál, Leácska?
– Nem, hanem mert mi gótok tök menők vagyunk!
– Megbuktatni a Római Birodalmat menő?
– Menőbb, mint ülni egy étkezőben, és azon gondolkozni, mik azok a szkírek!

TRACK NO. 08.: A Kiválasztott mosolya (5:11)

>!
Uszáma

A mosoly a legfontosabb dolog a világon.
Amikor valakire rámosolyogsz, akkor ragyogsz igazán neki.
A fontos emberek, a hatalommal bírók ritkán mosolyognak őszintén. De miért? Nem látják, hogy nekik kellene csak igazán ragyogni? Nem látják, hogy az ő fényükre éhezik a világ?
Ha én valaha fontos leszek, örökké mosolyogni fogok. A világ az én mosolyomban fürdőzik majd. Örök napkelte lesz.

170. oldal, Track No. 08.: A kiválasztott mosolya (5:11)

3 hozzászólás
>!
reta09 P

– Te… te arrébbseggeltél engem! Épp kávét főzök!

361. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lea Iras
>!
Disznóparéj_HVP IP

Szörnyetegekkel álmodom éjjel
Homállyal, árnnyal, lebegő fénnyel
Éber az álmom, vagy sose virrad
De követ nappal is az éhező rémhad…

Este az úton
Újra a démon
Táncol és nevet
Sikoltja a nevet

Az én nevem – a Féreg!
A szájában méreg
Már csak csókomra vár
Belém szerelmes a halál…

Az ágyam alatt kicsi karmos lény
A plafonon táncol egy méregzöld fény
Iskolai csontváz a falnál énekli
Szerelmes hangon: „Szeretlek, Amy”

És este az úton
Én vagyok a démon
Táncolok, nevetek
Sikoltom a nevemet
A nevem a Féreg
A számban a méreg
A harlekin csókja után
Véres a mosolyom, vigyorgok bután…

TRACK NO. 08.: A Kiválasztott mosolya (5:11)


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Opál
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Richelle Mead: A halál csókja
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Üvegváros
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték