A ​legszebb magyar népmesék 3 csillagozás

A legszebb magyar népmesék A legszebb magyar népmesék A legszebb magyar népmesék A legszebb magyar népmesék

A magyar népmesék gyöngyszemeit válogattuk össze ebben a mesekönyvben. A közel harminc mesét tartalmazó kötet nem csak egy nagyszerű esti szórakozást nyújt a család gyermek és felnőtt tagjai számára, de hozzájárul a gyerekek anyanyelvi neveléséhez, és a népi hagyományaink bemutatásához is. A művészi értékű hagyományőrző illusztrációk gazdagítják a gyerekek képzeletvilágát.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Kossuth / Mojzer, Budapest, 2022
ISBN: 9789635447909 · Felolvasta: Lengyel Tamás
>!
Roland Toys, 2018
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155913112

Kiemelt értékelések

FLauraM>!
A legszebb magyar népmesék

Kocsi út során olvastam ki, némelyik mesét kicsit másképpen ismertem. Az illusztrációk borzalmasak voltak. A könyv kisgyerekeknek egész jó, könnyen érthető a szövege, betűmérete is nagy és sok kép is színesíti. De; több ennél sokkal színvonalasabb önyvet olvastam már, amely a magyar népmesék világával foglalkozik.

Nashira>!
A legszebb magyar népmesék

Már két mesegyűjteményt olvastam ettől a kiadótól és ebből a sorozatból, így nem értek olyan váratlanul az általam és sokak által ismert mesék más változatai, amit ebben a könyvben megjelentettek. Azt azonban reméltem, hogy kevesebb szerkesztési hiba lesz benne, mint az előbbiekben, de sajnos csalódnom kellett. Alapvetően nagyon allergiás vagyok helyesírási, nyelvhelyességi és elütési hibákra, pláne, ha mesekönyvben látom őket. Még az első 1-2 után nem is zsémbes az ember, mert persze, aki dolgozik, néha hibázik… de a 4. vagy 5. után már csak sóhajtok, és elengedem, hogy teljességében élvezzem a meséket. A történetre szeretek ugyanis figyelni, nem megpróbálni kihámozni, hogy mit akartak leírni…

Gyula_Radics>!
A legszebb magyar népmesék

Nekem a rajzok tetszettek, viszont a mesék „minősége” nagyon hullámzó. Volt olyan ami teljesen zavaros volt, rengeteg idegen kifejezéssel, népies nyelvezettel, amit a gyerekek nem nagyon értettek. Sok klasszikus, mint pl. „A csillagszemű juhász”, „A só” , vagy „A kiskakas gyémánt félkrajcára” viszont benne van.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gyuricza Eszter (szerk.): A királykisasszony jegyei és más mesék
Öt magyar népmese hangillusztrációval
Benedek Elek: Székely Tündérország
Zalka Csenge Virág: Ribizli a világ végén
Benedek Elek: A kék liliom
Luzsi Margó (szerk.): Mesélj nekem sárkányokról és ördögökről
Ágh István (szerk.): Parazsat evő paripa
A fortélyos öreg
Illés Andrea (szerk.): Rubintos mesekönyv
Bartók István: A szállást kérő róka