Icebreaker 4 csillagozás

A. L. Graziadei: Icebreaker

A. L. Graziadei's Icebreaker is an irresistible YA debut about two hockey players fighting to be the best—and the romance that catches them by surprise along the way.

Seventeen-year-old Mickey James III is a college freshman, a brother to five sisters, and a hockey legacy. With a father and a grandfather who have gone down in NHL history, Mickey is almost guaranteed the league's top draft spot.

The only person standing in his way is Jaysen Caulfield, a contender for the #1 spot and Mickey's infuriating (and infuriatingly attractive) teammate. When rivalry turns to something more, Mickey will have to decide what he really wants, and what he's willing to risk for it.

This is a story about falling in love, finding your team (on and off the ice), and choosing your own path.

Eredeti megjelenés éve: 2022

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Henry Holt, New York, 2022
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250777119
>!
Henry Holt, New York, 2022
304 oldal · ASIN: B08W41KXT1

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

kucmorgo>!
A. L. Graziadei: Icebreaker

Kicsit féltem belekezdeni ebbe a könyvbe, mivel YA, és kezdem azt érezni, hogy már kinőttem ebből a kategóriából. Szerencsére kellemesen csalódtam a könyvben. Nem volt benne a YA-ra jellemző folyamatos szenvedés és picsogás. Könnyű, egyszerű olvasás volt, de nem jellegtelen. Szerethető karakterek voltak benne. Kifejezetten tetszett Mickey kapcsolata a nővéreivel. Szerettem, ahogy felnéz rájuk, ahogy a többi élsportolót hipeolja, ahogy beszél velük. Persze, mint minden családban, itt is voltak viták és nézetletérések, de azok mindig megoldódtak. És nagyon örültem, hogy a szüleivel (főleg az apjával) is kezdtek helyreállni a dolgok. Ami nekem kicsit fura volt, hogy Mickey depressziója jött és ment a könyv során. Ami jobban belegondolva tök természetes, hiszen maga a depresszió is ilyen, hol jobb, hol rosszabb. De valahogy nekem nem feküdt jól, ahogy bele volt szőve a történetbe. A felnőtté válás nehéz, és a döntés a tanulás és a munka között szintén az. És meglepően büszke voltam Mickey döntésére, hogy mit választott a suli/munka/ösztöndíj kérdéssel kapcsolatban. Az egy remek pillanat volt. Jaysen pedig egy tündérbogyó. Szerettem ahogy a kapcsolatuk szépen ellenségekből barátsággá, majd szerelemmé alakult. Persze az elején a rivalizálás nem túl egészséges keretek között zajlott. De ahogy lecsillapodtak a kedélyek, a szenvedély átalakult, úgy fejlődött a történet és a karakterek. Meg merem reszkírozni, hogy az egyik legjobb YA könyv, amit valaha olvastam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Catherine Rider: Kiss Me in New York
Rachel Cohn – David Levithan: Dash and Lily's Book of Dares
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart
Alex Flinn: Beastly
Meg Cabot: Princess in Love
Sherry Gammon: Unbearable
Richelle Mead: Frostbite
Sarah Rees Brennan: Daughter of Chaos