Mirrors (Mirrors 1.) 2 csillagozás

A. J. Llewellyn – D. J. Manly: Mirrors

Troy and Aaron Mayer, identical twins separated from the age of two, have lived wildly different lives. Aaron has struggled taking care of their alcoholic, gambling-addicted mother, leaving his finances in disarray. Troy, living with their father, experienced luxury. He calls Aaron asking to see him after years of silence. When Aaron arrives at his brother's boat, his twin has committed suicide. In his farewell note, Troy offers Aaron his car keys, his money and… his life of riches. Aaron, on the run from the loan sharks he owes money to, finds his new life is even worse. Everywhere he turns he discovers somebody Troy devastated… including his handsome, charismatic husband, Dave Alvarez, who is on the verge of leaving Troy. Can Aaron turn things around for Troy… and for himself? Or are some mirrors just meant to be broken?

>!
382 oldal · ISBN: 9781614956624

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

vikiniki2>!
A. J. Llewellyn – D. J. Manly: Mirrors

Nagyon tetszett ez a könyv. :)
Az ikrekkel foglalkozó könyvek megszokott logikáját követte a történet, a személy cserével, de itt csak az egyik testvérnek kellett átvennie a másik életét, és a környezetében szinte senki nem tudott arról, hogy egy ikerpárról van szó. Például Aaron a főhősünk, mikor átveszi Troy életét, akkor semmit nem tud Troy-ról, így azt sem, hogy évek óta él párkapcsolatban, sőt házas, egy férfival. Illetve Troy ismerősei közül csak az édesapja tud Aaron-ról.
A történet ötletes és fordulatos. Nagyon élveztem, ahogy Aaron próbált beilleszkedni ebbe az új közegbe, holott egészen más elvei és elképzelései vannak az életről, mint a testvérének.
A negatívuma a könyvnek, az hogy Troy, teljesen negatív karakter, én alapvetően nem tudom elképzelni, hogy valaki ennyire csak gonosz legyen.
Összegezve ez egy nagyon érdekes könyv, és nagyon élveztem.

Lex>!
A. J. Llewellyn – D. J. Manly: Mirrors

Egy könnyed, gyorsan kiolvasható, szórakoztató könyvre vágytam, és ezeknek az elvárásoknak maximálisan meg is felelt. De ez nem jelenti azt, hogy „hú de jó volt”.

A cselekmény rettenetesen elkapkodott volt, és ez már csak azért is dühítő, mert érzem, hogyha több időt szántak volna rá az írók, akkor ez sokkal jobb is lehetett volna. Semmi érzelembe nem mentek bele komolyabban, a szereplők egyik pillanatról a másikra változtatták a véleményüket, az egymás közti kapcsolataik nem voltak alaposan kidolgozva, stb. Viszont azt el kell ismernem, hogy nem bírtam kiverni a fejemből a story-t, nagyon érdekelt, hogy mi van a háttérben, és hogy Aaron hogyan mászik ki ebből a csávából, és hogy mi lesz Dave-vel. De ettől függetlenül is az „egyszer elolvasom, aztán elfelejtem” kategóriába tartozik sajnos a könyv. És látom, hogy van második része is, de ilyen összehányt lezárás után én egyik íróra sem vagyok többet kíváncsi.

Ami már egy pár oldal után feltűnt, hogy gyakorlatilag mindenhol meleg férfiak voltak. Mindenhol! Egyszerűen irreális a dolog. Az meg különösen fura, hogy Aaron meleg. Sokáig nem is lehet tudni, hogy mi van, mert egyszer ezt mondja: The guy was drop dead gorgeous, and even if he wasn't into guys… this one would have made him sit up and notice. Utána meg pár oldalra rá ezt: He felt jittery from their kiss… no. From the intensity he'd experienced between them. Can I be gay? Most akkor mi van? Most először is tudja, hogy vonzódik fiúkhoz, aztán meg azon morfondírozik, hogy meleg-e? De egyébként ez a tökéletes példa arra, hogy mennyire nem átgondolt a történet, hogy mennyire kuszák és kidolgozatlanok bizonyos részletei.

Egyébként az ikres dolog miatt vonzott a történet, mert szeretek róluk olvasni. Viszont ez sem lett kikerekítve, és abszolút hülyeség, hogy a két férfi még csak nem is találkozott a helycsere előtt. Értem, hogy miért nem, de most gondoljunk bele: két éves koruk óta nem látták egymást, nem tudhatják, hogy mi történt a másikkal. Mi lett volna, ha Aaron egy balesetben elveszíti a fél karját? Hogy vette volna át a helyét akkor? Bocs Dave, útközben elhagytam a jobbomat, de a ballal még mindig jó vagyok. Lehet, hogy ez most kukacoskodás, a kákán is csomót, de már úgy is sok a csomó, úgyhogy elfér ez is.

Nem a legrosszabb M/M olvasmányom volt, azt sem mondhatom, hogy nem tetszettek bizonyos részei, hogy nem érdekeltek a fiúk, de sokkal jobb is lehetett volna.

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Mirrors sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brittainy C. Cherry: The Fire Between High & Lo
J. R. Ward: Lover Enshrined
J. Lynn: Stay With Me
Courtney Cole: If You Stay
Anaïs Nin: Delta of Venus
Emma Slate: Sins of the Rex 1.
Kim Jones: Sinner's Creed