Mit ​keresett Isten a nappalimban? 45 csillagozás

A. J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban?

Egyszerűen csak láss. Ha már tele a fejed a tudományokkal, ha már betéve tudod a lexikonokat, ha már csípőből lököd a válaszokat, de még mindig boldogtalan vagy az Életben, akkor… Egyszerűen csak láss. Ha már elvégeztél minden tanfolyamot, ha már meghallgattál minden gurut, ha már eleget analizáltak a heverőn, de még mindig bizonytalan vagy az Életben, akkor… Egyszerűen csak láss. Ha már meghallgattál minden papot, ha már kívülről fújod a szent szövegeket, ha már megjártad az egyházakat, de még mindig csalódott vagy az Életben, akkor… Egyszerűen csak láss – mert csak Te találhatod meg a boldogságod, csak Te teremtheted meg a biztonságod, csak Te láthatod meg az igazságod, csak Te élheted az Életed. Te. Senki más.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Édesvíz, Budapest, 2016
300 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635288205
>!
Édesvíz, Budapest, 2014
300 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635288205
>!
Édesvíz, Budapest, 2006
300 oldal · ISBN: 9635288204

3 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 8

Most olvassa 9

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Galambdúc>!
A. J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban?

Be kellett fejeznem, túl rövid az élet ehhez, és féltettem az idegeim épségét is, megvallom.
Csak egyet nem értek: ha valaki azt állítja, tapasztaljunk meg mindent, és ne higgyünk senkinek, aki mesternek és gurunak mondja magát, akkor ő miért tetszeleg a mások fölött álló, omnipotens földi tanító szerepében, hm?

7 hozzászólás
csriszti>!
A. J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban?

Nekem a kedvenc könyvem. Nagyon megfogott, miközben olvastam,másképp láttam a világot,sokat segített a problémáim „megoldásában”. Nem mindenkinek ajánlanám,mert kell hozzá valami,hogy megértsd,egyfajta beállítottság, nyitottság. De akiben ez megvan,az szeretni fogja,és egy teljesen új világszemléletet találhat a sorokban. A második része, a Mit keresett Isten a hálószobában? még jobban tetszett,mert a kapcsolatokról, férfi.női energiákról szó.

Molu P>!
A. J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban?

Ez nem egy szórakoztató könyv. 301 oldalas. Én 800-nak éreztem. Nem csak az apró betűtípus miatt, hanem a tömény mondanivója révén. Egy oldal olyan sok információt tartalmaz, hogy azt nem könnyű megemészteni, főleg nem akkor, ha egyhuzamba olvasol egy-két fejezetet. Mivel egyik mondanivalója az, hogy korlátozott egónktól nehéz a végtelent, a teljességet megérteni, önmagunk teljes mivoltját felfogni, az egész könyvet is igen nehéz megérteni hiszen szavakba van tömörítve a Lét, Valóság, Végtelenség, Isten és még sok más fogalom értelmezése, amit a korlátozott emberi agy nem tud felfogni és amit szavakba szinte lehetetlen beszőni. A nagy tanítók is az adott társadalom szintjén próbálták átadni amit felismertek – hasonlóságokat, metafórákat használtak, s bár ez eltorzítja a lényeget és messze nem a Valóságot tükrözi, de mégis egy bizonyos út felé terel, ahol remélhetőleg magunktól rájövünk kik is vagyunk valójában. Az hogy a szemünk felnyitásához sokszálon megfogalmazott dolgok most írott formában elérhetők számunkra, igazi kincs. Ahogy az általunk ismert szent írások is mind eltorzúlt formában olvashatók, jelentésük sokszor értelmetlen, érthetetlen, mégis megmozgat valamit bennünk, amitől elindul valami. A szavakon túl ott van az érzés, a megérzés, a sejtés, az álmok, álmodozás, zene, szépség, öröm, gondolat…

S_E_Tünde>!
A. J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban?

Kimondottan nehéz, tömör olvasmány. Igyekeztem tudatosan olvasni, de nem sikerült befogadnom. Vannak részek, amiken csak átsiklottam. Nem baj, majd legközelebb

Sanya>!
A. J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban?

Valamiért A. J. Christian könyvei nem tetszenek, sokat is kerülgettek, aztán nekivetettem magam, de vhogy nem állt össze a dolog..:) Érdemes elolvasni, mert jók benne a gondolatok, de maga a könyv vhogy nincs jól megírva….

puma>!
A. J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban?

Érdekes ez a kép a világról, vannak benne nehezen elfogadható dolgok, de tetszik az emberközpontúsága. Bővebben itt beszélek róla össze-vissza: http://velemtortenik.blogspot.com/
És köszönöm @Reának, hogy kölcsönadta ilyen hosszú időre.

Eva_John_Velmovszky>!
A. J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban?

Miután kiolvastam a könyvet az éjjeli szekrényemen kapott helyet. Hogy miért?
Mert ha valami olyasmi történik velem, amit mélyebben szeretnék megérteni, vagy pont, hogy nem értem, hogy mit kellene ebből felismernem, akkor valahogy mindig megtalálom benne a választ.. Felütöm valahol.. és ott a válasz… ez hogy lehet? nem tudom, de mindig segít meglátni, megérteni a lényeget.. s valahogy mindig van benne valami új, mindig ad valami plusszt, akárhányszor beleolvasok..
Megtanít, hogy a lényeg a szeretet és segít, hogy megtaláld Önmagad :)


Népszerű idézetek

Cicu>!

Igen a nők szeretik, ha meghallgatják őket. Ha őszintén meghallgatják őket. Ha valóban befogadják a lényüket. Ha a figyelmesség szívből jön, életet ad. Ha nem, akkor csak színházat, majd lassú sorvadást.

1 hozzászólás
Cicu>!

Az ember valódi arca akkor látható, amikor a szolgáival beszél.

angelmanna>!

Nincs felesleges ismeret, nincs értelmetlen információ, nincs egyetlen lényegtelen pillanat sem! Életed minden egyes lépésére, minden ezredmásodpercére szükséged volt, hogy eljuthass oda, ahol ma vagy.

A. J. Christian

Cicu>!

A síráshoz – akár csak a szeretethez – egyszerre kell gyengének és erősnek lenni.

Kapcsolódó szócikkek: sírás
trixy72>!

Az Élet azért van, hogy éld, és hogy rajtad kívül mindenki élhesse. Úgyhogy felesleges másokat a hitükért vagy a tetteikért becsmérelni, mivel mindenki azt teszi, amit te: létezik. Méghozzá a maga módján tökéletesen.

25. oldal

Wutanglady>!

Tanuljatok meg odafigyelni a pillanatra: ha esztek, legyetek az étel, ha olvastok, legyetek a könyv, ha szeretkeztek, váljatok eggyé a szerelmetekkel. Ha ez sikerül, akkor bármit is csináltok, örömöt leltek benne, és azokból az apróságokból, amelyeket most talán észre sem vesztek, az Élet minden kérdésére megkapjátok a választ.

Cicu>!

Ha az ember nem tudja mi lesz holnap csak aggódik. Ám ha tudja, akkor retteg. Másrészt azért légy óvatos, mert minden jóslás visszahat rád.

Cicu>!

Egy nyugati államban is azért tűntethetsz, hogy kiengedd magadból a gőzt. A rendszer vezetői tudják, hogy ha a társadalom időnként nem engedheti ki magából a feszültséget, előbb-utóbb elpusztítja önmagát. A látható elnyomás, a ketrec ellen fellázadsz. A pórázt azonban jól tűröd, mert biztonságot ad.

Cicu>!

A tudatos rab sosem veszíti el a szabadságát, míg aki csak a szabadságban képes élni, voltaképpen a szabadság rabja lesz.

Cicu>!

Egyszerűen mindkét oldal előnyét élvezni akartad, mint a bűnöző, aki azokkal a törvényekkel takarózik, amelyeket semmibe vesz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Andrea Weaver: Társasjáték
Eckhart Tolle: Új Föld
Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban
Eckhart Tolle: A most hatalma
Eckhart Tolle: Megszólal a csend
Ayn Rand: Az ősforrás
Jean-Paul Sartre: Az Ego transzcendenciája
Tari Annamária: Ki a fontos: Én vagy Én?
Susan Kren: Kendra életei
Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata