A ​Teljesség Hangja 4 csillagozás

A. J. Christian: A Teljesség Hangja

„Mivel ​az élet körülötted létezik, ezért a látás, hallás, szaglás, tapintás, ízlelés eszközei azok, amelyek közvetítik számodra a környezetedet. Ha mersz bátran gondolkodni, rájöhetsz, hogy a Mindenségből csak azt ismerheted meg, amit az érzékeid felfogni képesek.

S noha sok bölcs tanítja, hogy a szem vagy a fül hazudik, alapvetően az érzékszerveid nem tévednek, csak a Mindenséget egy bizonyos formában tárják eléd. Látásod, hallásod vagy szaglásod tökéletesen érzékeli a Teljességet – pontosabban egyszerre határolja és olvasztja magába –, te vagy az, aki az élet és a teremtés kedvéért szűk ösvényen tartod felfogásodat.
Ez a könyv és a Teljesség-ciklus azért vezet az érzékszerveiden keresztül a felismerések felé, mert számodra most az a valóság, amit fel tudsz fogni. Amit olvasol egy könyvben, vagy hallasz egy előadáson, amit hiszel, vagy épp tudni vélsz, azok nem a te életed igazságai. Csak betűk, szavak, ábrándok és homály.

Ne az érzékeidben kételkedj, azok a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Édesvíz, Debrecen, 2006
130 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635288697
>!
Édesvíz, Budapest, 2006
132 oldal · ISBN: 9789635288694

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Népszerű idézetek

Gyuris>!

Nem az a baj, ha nem hiszel a lélek létezésében. Sőt, ez inkább előny. A baj az, ha nem fogadod el a lehetőségét sem. Nyisd ki a füled, és hegyezd a tudomány hangjára, mert a tudomány nagy találmány. Miért is? Mert reális. Vigyázz, NEM materiális! Csak az agyad anyagközpontú, a tudomány nem ismeri a határokat. A materializmus csak egy vallás, egy korlátozott emberi hitrendszer. Sajnos a legtöbb tudós már elvesztette a tudományt, és bigott papként csak előítéleteit erőlteti a világra. Azonban az igazi tudós keres, nem magyaráz, a valódi tudós megvizsgálja a lehetséges lehetőségeket, nem pedig felállítja a törvényeket.

83. oldal

1 hozzászólás
kataaa>!

„…beléd nevelték azt a hazugságot, hogy a többi ember rólad alkotott véleményéből ismerheted meg önmagad.”

kataaa>!

A szó a leghatalmasabb fegyver a földön: egy ember ezrek életét, milliók szabadságát veheti el vele. S míg mi a puskától félünk, az önmagában nem öl meg senkit sem. A ravaszt mozgató kéz, a kezet irányító szándék pusztít…de egyetlen gyermek, férfi vagy nő sem tud hivatásból ölni, amíg egy hang gyilkossá nem teszi.

11. oldal (Édesvíz, 2006)

kataaa>!

Ha nem bízol az emberekben a saját gyanakvásod zár falak közé; ha nem hiszel a másik szándékában és szeretetében, a világ szavak nélkül pusztít el! Bízzál, kicsim! Lehet, hogy egyszer-kétszer fájdalom lesz a vége, de míg az élet fájdalmában benne van a boldogság lehetősége, a gyanakvás zárkája nem ad mást, csak a közöny örök szürkületét.

13. oldal (Édesvíz, 2006)

kataaa>!

…akkor hallgass, amikor beszélnél, s beszélj, amikor hallgatnál.

20. oldal (Édesvíz, 2006)

kataaa>!

Vannak napok, amikor minden sikerül. Jókedvvel kelsz ki az ágyból, pénzt találsz az utcán és legnagyobb forgalomban is van parkolóhelyed; a kék ég, a ragyogó napfény, az egész világ veled nevet. S van, amikor semmi sem sikerül. Fáradtan ébredsz, elveszíted a pénzed: bármihez is kezdesz, kárörvendően kacag rád a balszerencse és a végzet.

Az Élet egy ritmikus mozgás. Egy tánc. Társastánc. A nappal és az éjszaka váltakozása, a lélegzeted folytonossága, a szíved dobbanása…minden, ami megnyilvánul, egyfajta ütemet követ. A te egyéni életednek is van ritmusa. Nemcsak, hogy egyedi csodája, de fogaskereke is vagy a Mindenségnek; ha nem figyelsz a menny dörgésére, a barátod figyelmeztető szavára, akkor szenvedés lesz a részed. Ha azonban együtt táncolsz az Élettel, ha megtartod a harmóniát, könnyedén veszed az akadályokat, és szerencsésen alakul az életed.

26. oldal (Édesvíz, 2006)

kataaa>!

„Ha a címke alapján ítélsz, elveszíted a lényeget – név a borosüvegen lévő vignetta is, de ki az az ostoba, aki a papírt issza?”

34. oldal (Édesvíz, 2006)

kataaa>!

…a bánat és a káosz hamva szüli az öröm virágát.

28. oldal (Édesvíz, 2006)


Hasonló könyvek címkék alapján

Müller Péter: Jóskönyv
Berente Ági: Angyalok útján
Király József: Spiritizmus és okkultizmus
Takács Tibor: A fejlődés iskolája
Rákos Péter: Égi jelek
Vassy Zoltán: A parapszichológia tudományos irányzata
Juszt László – Zeley László: A gondolkodás terhei
Tábori Kornél: Pesti spiritiszták
Tower Vilmos: A spiritizmus
Horváth Andrea: Karma és horoszkóp