Victoria 3 csillagozás

A. I. Willis: Victoria

A Nő és a foglyul ejtett Író örök szimfóniája, mágikus hangszereken; a hatalom ördögi természete is megmutatkozik, és a narráló, bölcs angyal egyben fájdalmasan emberi is. A könyv vágyakat ébresztő, izgalmas, szívet és lelket magával ragadó misztikus pszihotriller. A sorok között kirajzolódik saját arcunk is.

>!
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639263826

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Kovács_Ági_3
A. I. Willis: Victoria

Misztikum, titok és rejtély, szenvedély, vágy.

Ezekkel tudnám jellemezni a történetet. Először érzem azt, hogy nem tudok megszólalni, megfogalmazni a gondolataimat. Jó értelemben. Egy csodálatos, érdekes könyv Victoria. lélek harca a jó és a rossz, vágy és a vezeklés ellen. Ez egy nem mindennapi történet, hiszen ritkán van, hogy ilyesmi könyvet vegyek a kezembe. Ez jó alkalom néha, hogy kilépjek a szokásos komfort zónámból.

Bővebben itt olvashatod:
https://magyarszerzokonyve.blogspot.com/2018/11/a-i-wil…

>!
Suz_n
A. I. Willis: Victoria

Fordulat az van, de dögivel, komolyan. Néha letettem a könyvet és csak hümmögtem, hogy most mi, ez komoly? Hova csavarjuk még? Félreértés ne essék, ez a jó értelemben vett hitetlenkedés. Mint az Aranyélet című magyar sorozat harmadik évadában. Hogy na, neee, ezt nem hiszem el, és azon kapod magad, hogy nem bírsz leállni, csak visz a sztori és a végén, üvölteni akarsz, hogy nem lehet még vége, mert ez annyira jó.

Kicsit át is mész megszállottba, és rajongóba és felteszed azt a bizonyos hülye kérdést, amit minden “rajongó” feltesz az összes létező fórumon és nyüszögnek, mintha beleszólásuk lenne bármibe, és zsarolják a producereket a gagyi fenyegetőzéseket puffogtatva: ugye lesz új évad? Ha nem, én sírok! #whocares

http://suznvilaga.hu/2018/11/20/van-e-felsofoka-az-exkl…

>!
milcsi
A. I. Willis: Victoria

Nagyon jó, és meglepő. Az angyalbőrbe bújt démon és az érzelmeit elfojtó író csatája. Egy önelégült nő, aki azt hiszi mindent mindenkivel megtehet. Az író ráébredése erre, és hogy tenne kell valamit. Érdekes, jól megírt könyv, nem látszik a stílusán hogy első regénye az írónőnek.


Népszerű idézetek

>!
Sziszifitt00

Egy régi ismerős egyszer ironikusan úgy fogalmazott, hogy
az Író megnyerő és jóképű, amikor éppen nem uralkodik el rajta
a melankólia, illetve nem bosszankodik valamilyen apróságon.
Ezért aztán sohasem megnyerő és jóképű, szokta mondani, és
nevetett.

15. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

>!
Sziszifitt00

Az Író némelyik kollégáját szívből utálta. Az ő elismerésükre vágyott a legjobban.

30. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

>!
Sziszifitt00

Az ember ösztönlény. A legtöbben nem is sejtik, milyen kiszolgáltatottá teszi őket az a téveszméjük, hogy képesek uralni a testüket és a lelküket. Ők mindenkor elbuknak.

45. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

>!
Sziszifitt00

Kedves barátom, valójában nem nőttünk ki az állati sorból. Még ön sem, legyen bármily művelt és bosszantóan fegyelmezett.

45. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

>!
Suz_n 

Tudják mi egy magamfajta angyal feladata?

Egy frászt.

Egyáltalán nem az, amire most gondolnak.

Az emberek azt hiszeik, hogy bőven elég létezni, hibát hibára halmozni, vagy – ami még rosszabb – nem tenni semmit, csak maguk elé bambulva ücsörögni, és mégis minden rendben lesz, mert az angyalok majd megoldják. Hát egy nagy túrót. Ez nem így működik, Kérem, mondják hangosan utánam: “őr-an-gyal”. Őr-angyal. Őrző-angyal. Nem megcsinálunkmindenthelyetted-angyal. Vagyis a gyengébbek kedvéért: ha van mit őrizni, akkor segítünk. Egy jól megélt életet érdemes őrizni, mert szebb és magasztosabb bármelyik templomnál. Tervezzék meg az alaprajzot, osszák be a munkát, hordják csak a téglákat, keverjék a habarcsot. Építkezzenek bátran,szorgalmasan és a legjobb tudásuk szerint. Verejtékezzenek, nyögjenek, időnként kínlódjanak cefetül. Akkor tudunk segíteni, ha ők végzik az oroszlánrészét a melónak. Ez egy olyan égi bankhitel, amelyhez tetemes önrész van előírva. Különben nincs segítség. Punktum.

66. oldal

>!
Sziszifitt00

Tudják, az idős kor azért nehéz, mert annyi mindent mérlegelni kell… A fiatalok irigylésre méltó gyorsasággal képesek meghozni a legbutább döntéseket is.

6. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

>!
Sziszifitt00

Csak az tud puszta akaratával hegyeket mozgatni, aki nem szégyell leborulni akár egyetlen fűszál előtt, ha az a kiválasztott földből sarjad.

56. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

>!
Sziszifitt00

Amióta megtanultam alávetni magam a nálam hatalmasabbnak és a természeti rend feltétlen fennhatóságának, képes vagyok érezni a többi élőlényt körülöttem, és uralni a saját erőmet. Megnyílt számomra az örök nirvána és a tudás kapuja. Nem ismerem a félelmet, a testi vagy lelki szenvedést. Folyamatos mámorban élek, ami olyan erős, mint a heroin, de nem pusztít engem, hanem egyre erősebbé tesz. Kedvem szerint erősítem fel vagy csendesítem le a bennem hullámzó parttalan gyönyört. Ha úgy szeretném, általam mások is bele tudnak kóstolni az elsöprő kábulatba… Az én álmom mások valóságává válik, az én valóságom utat talál mások álmaiba.

56. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

>!
Sziszifitt00

A többségnek azt üzenem: ébresztő, pupákok! Tessék arra használni az életet, amire való, és élni végre! A porszívóval sem fogat mosni szokás, hanem port szívni. Haha… Ez a szívásos példa nagyon jó, tetszik. Most találtam ki.

67. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)


Hasonló könyvek címkék alapján

Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Helena Silence: Ezüsthíd
Robin O'Wrightly: #Wetoo
Lakatos Levente: Aktus
Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása
Gabriel Wolf: A kibertéri gyilkos
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa
John Cure: Hontalan lelkek
Kevin Lyon: A sorozatgyilkos
Novák Andor: Szegregált pokol