Broken (Broken 1.) 1 csillagozás

A. E. Murphy: Broken

Caleb is perfect in every way, almost too perfect and Gwen has never felt so happy. He is hers and she is his. Life can't get much better and their love can't get any stronger. That is until mistakes are made and their world comes crumbling down.
She's left alone with no money, no home and a growing person invading her stomach. How will she survive?
Forced to leave culinary school, the job she needs and the home they made together.
Gwen finds a knight in the most unlikely source. Caleb's brother Nathan. A complex man with a phobia she doesn't understand and mannerisms that aren't of this day and age, will she be able to melt his seemingly frozen heart and become his friend? Or will he forever push her away and wallow in his loneliness and self loathing?

>!
368 oldal · ASIN: B00JWVVXEU
>!
Smashwords, Los Gatos, 2014
364 oldal · ISBN: 9781310141782

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Lex>!
A. E. Murphy: Broken

Ha szeretnéd elolvasni, két tanácsot fogadj meg:
– 1: Szerezd be a 2. részt is azonnal, mert nagyon cliffhanger a vége az elsőnek.
– 2: Csak otthon olvasd, mert: https://media.giphy.com/media/jRho3Orhbc18s/giphy.gif

Hihetetlen élmény volt ez a könyv, alig találok szavakat rá. Totális hullámvasút volt, az érzelmek elképesztően széles skáláját váltotta ki belőlem: nevettem hisztérikusan és durva sírás rohamaim is voltak, de voltam dühös is és összetört a szívem is, és jesszusom, annyira jó volt. Tudom, hogy nem tökéletes, vannak hibái, de közben meg annyira foglalkoztat a történet, annyira kedvelem a szereplőket, annyira mélyen együtt tudtam érezni velük, hogy az egyszerűen leírhatatlan. Nagyon jó az írónő stílusa! Nagyon-nagyon-nagyon jó!

A történet eleje egyébként nagyon nyáladzós, nagyon cukormázas, amitől részben azt kívánod, hogy bárcsak tényleg létezne ilyen srác és ilyen szerelem, de közben meg idegesít a dolog, mert tudod, hogy ilyen nincs, csak az álmokban. Nagyon gyors tempójú az eleje, nagyon sokat ugrálunk egyik jelenetből a másikba, ami kicsit zavart engem, ugyanakkor érthető a dolog. A fülszöveg sejteti, hogy valami borzasztó fog történni, amitől olyan érzése van az embernek, mint mikor biciklivel száguld lefelé a domboldalon, aminek az alján kátyúk várják, de egyszerűen nem tud megállni. Szeretné élvezni a süvítő szelet, a szabadság érzését, de közben a félelem görcsbe rántja a gyomrát. Számomra ilyen volt olvasni. A kátyúknál pedig teljesen összetörtem. Ahogy az ott meg van írva… (spoiler)

A regény további része az, ami hullámvasutazásra emlékezteti az embert. Nathan-en egész egyszerűen nem lehet elmenni. Az egyik pillanatban egy tök jókedvű srác, a másikban meg egy irányításmániás goromba pokróc. Az utóbbi többször. Nagyon durva dolgokat vág Gwen fejéhez, nagyon durván bánik is vele sokszor, mégis nehéz nem akarni azt, hogy ez a két ember egymásban keressen vigaszt, és együtt szálljanak szembe a világgal. spoiler Jaj, de bonyolult ez a krapek! Alig várom, hogy a következő részben még jobban a maszkja mögé láthassak. Bár az az előre tekintés ott a legvégén… :O Én félek… mégis mi lesz itt? Ugye nem igaz?

A borító csodálatos, tényleg gyönyörű, és illik is a könyvhöz. A cím pedig még inkább.

Zeneajánló:
Birdy – Shelter
https://www.youtube.com/watch…

Ami pedig nem tetszett:
Meg vannak az előnyei és a hátrányai is annak, ha valaki magánkiadásban jelenteti meg a könyvét. Nyilvánvaló előny, hogy olyan regények is kijuthatnak így a világba, amiket esetleg a kiadók nem tartanak elég jónak. A hátrány viszont a logikai bakik, a helyesírási problémák és az elgépelési hibák elképesztő mennyisége a könyvben.

Logikai baki:
– A terhesség előrehaladásának számontartásába kicsit belekavarodott az írónő. Először azt mondja Gwen, hogy már csak 18 hete van hátra a szülésig, majd pár oldallal később azt mondja, hogy 19 hete van még, majd eltelik egy hét, és ismét jön a 18 hetével.
– A másik pedig, hogy a végén mondja Gwen, hogy lemerült a telefonja, utána viszont felhívja az anyját, majd később már írja, hogy töltőre tette a mobilt. Néztem, hogy esetleg elkérte-e Nathan telefonját a hívás miatt, de sehol nincs ez leírva…

A kedvenc elgépelésem pedig a desszertből lett sivatag volt. Háromszor is előfordult.


A sorozat következő kötete

Broken sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Amy Harmon: The Bird and the Sword
Colleen Hoover: Losing Hope
Linda Kage: Be My Hero
Kim Holden: Bright Side (angol)
Whitney G.: Reasonable Doubt 2.
Cora Reilly: Bound by Duty