A ​Szektor krónikái 8 csillagozás

Felbukkanás
A. Decker – K. Grein: A Szektor krónikái

Két író két története ugyanazon univerzumban, melyek különböző helyekről indulnak, de egyre inkább összefonódnak. A 26. században az emberek lakta öt csillagrendszer összefoglaló neve a Szektor, amiben az évszázadok során három nagy frakció alakult ki: A földi központú Unió, a Kereskedelmi Szövetség, és a független Barnard-csillagrendszer. Az Alfa Centauri rendszerben, az Olümposz bolygón, a gigantikus Stormville kolónián egy diákfiú furcsa emberfeletti képességeket vesz észre magán, és új érzékeinek köszönhetően olyasmire bukkan, amiről álmodni sem mert… Máshol a Szektorban, egy kalandvágyó űrutazó egy hiperhajtómű baleset után az Olümposz körül keringő űrállomáson köt ki, de az igazi megpróbáltatásai még csak ezután kezdődnek… Milyen titkokat rejt Stormville városa és az Olümposz bolygó körül keringő űrállomás? Milyen kalandokba keveredik az űrutazó és a diák? Vajon kik figyelnek fel rájuk és mi köti össze sorsukat?

>!
Ad Librum, 2017
316 oldal · ISBN: 9789638783004
>!
Ad Librum, 2017
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639888999

Most olvassa 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Fürge_Gyík>!
A. Decker – K. Grein: A Szektor krónikái

Bevallom, hogy az elején nem nagyon tetszett, nehezen indult be, de a végére egész jó lett. Nem gondoltam volna, hogy végül egy spoiler szerű történet lesz belőle :)
Először a pozitívumok:
– pörgős, izgalmas
– meglepő fordulatok, nem kiszámítható
– jól összerakott történet

Negatívumok egy szóban összefoglalva: a kidolgozottság.
– A párbeszédek összecsapottak. Sokszor jó volt, hogy egyből a lényegre tértek, és haladt tovább a cselekmény, de néha kellene egy kis lassítás, és kevésbé sablonos szövegek.
– Ace kicsit túl primitív, a bunkó beszólások egy idő után unalmasak.
– A szereplők gondolatai ugyanúgy vannak jelölve, mint a szövegeik, ez nekem zavaró.
– Sok a hiba (ragozás és szórend egyeztetés, elválasztás, stb., még a fejezetek is el vannak számozva).

VSzi>!
A. Decker – K. Grein: A Szektor krónikái

Végre… valami új megközelítés. 2 író egy történet.. két különböző habitus, és ez még izgalmasabbá teszi a cselekményt… remélem lesz folytatás

Jack80>!
A. Decker – K. Grein: A Szektor krónikái

2 nap alatt kiolvastam. Már ez is egy jó pont :-). De a legjobb, hogy amikor megfáztam egyből Glam ugrott be, a könyv egyik főhőse. Most várom, nekem milyen képességem lesz… Szóval tényleg jó a könyv :-D

VDers>!
A. Decker – K. Grein: A Szektor krónikái

Izgalmas történet… Ace helyébe azonnal oda tudtam képzelni magam :-).

Csokky>!
A. Decker – K. Grein: A Szektor krónikái

Kíváncsian fogtam hozzá a könyvhöz, mert még nem olvastam magyar író(k)tól sci-fit.

A történet kicsit lassan indult el, de ez egyáltalán nem hátrány, személy szerint szeretem a lassan építkező műveket. Aztán úgy kb. a harmadánál indult be igazán a cselekmény, ami két szálon futott, és nagy sajnálatomra, a könyv végére sem ért össze teljesen.

A sztori számomra érdekes volt, jó alapul szolgál a későbbi folytatás(ok)hoz is, mert elhelyez dolgokat, de sok a megválaszolatlan kérdés is, mint pl. miért szakadt részekre a Szektor, hogyan is néz ki az élet az Unióban valójában (a Kereskedelmi Szövetségről elég pontos képet kaptunk, hiszen a történet java része azon belül játszódik), milyenek a politikai viszonyok a 3 frakció között, stb.? Remélem, hogy ezekre is megkapjuk a választ hamarosan. :)

Ami viszont nem tetszett, az a stílus. Értem, hogy a két főhős két alapvetően eltérő jellem, de Ace megszólalásainál – bármennyire is éreztem, hogy ő a laza űrcowboy – a lazaság ellenére az egyszerű bunkó a legjobb szó rá. Egy-két helyen a cselekedeteiben is van némi logikai bukfenc, illetve a harcainál a párbeszédek engem gyerekkorom rajzfilmjeire emlékeztettek, mikor a gonoszok annyira magabiztosak, hogy nem restek az összecsapás elején beavatni a hőst minden tervükbe.

Ezek miatt sajnos csak 4 csillaggal tudom értékelni, de bízom benne, hogy a következő kötet túllép ezeken a „gyerekbetegségeken”. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma V.
Andy Weir: A marsi
Brian W. Aldiss: Amíg világ a világ
Frank Herbert: A Dűne
Dan Simmons: Hyperion
Marissa Meyer: Scarlet
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben
John Scalzi: Vének háborúja
Zsoldos Péter: A Viking visszatér