A ​csodák tanítása 14 csillagozás

A csodák tanítása

Ami ​valós, azt semmi nem fenyegetheti.
Ami valótlan, az nem létezik.
Ebben rejlik Isten békéje.

Így kezdődik A csodák tanítása, alapvető különbséget téve valós és valótlan dolgok, tudás és érzékelés között. A tudás maga az igazság, amely megváltoztathatatlan, örökkévaló és minden ellentmondástól mentes. Nincs ellentéte, nincs kezdete és nincs vége. Egyszerűen csak létezik.
Az érzékelés világa ugyanakkor az idő, a változás, a kezdetek és végek világa, amely nem a tényeken, hanem a tények magyarázatán alapul. Szelektív az érzékelés miatt, megbízhatatlanul működik, és pontatlan értelmezéseket szül.
A megbocsátás az emlékezés eszköze, ezáltal fordul visszájára a világ gondolkodása. Ha múltunk egyetlen darabkája sem korlátoz már bennünket, emlékezni fogunk Istenre. A tanulás csak eddig juthat. Ha készen állunk, Maga Isten fogja megtenni az utolsó lépést, hogy visszatérhessünk Hozzá.

Bővebb információ:
A csodák tanítása – A Course in… (tovább)

Eredeti cím: A Course in Miracles, combined volume

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Édesvíz, Budapest, 2023
1446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635075492 · Fordította: Lovasi Gábor
>!
Édesvíz, 2023
1442 oldal · ISBN: 9789635075621
>!
Édesvíz, Budapest, 2017
1446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635291588 · Fordította: Lovasi Gábor

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 18

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Animia P>!
A csodák tanítása

Újféle, modernebb megközelítése annak az eszmének, hogy minden a szeretetről szól. Inkább spirituális, mint vallásos szemléletet közvetít és igényel. Jó kis önismeretre és elmélkedésre késztető gondolatok és gyakorlatok gyűjteménye.

Isley I>!
A csodák tanítása

A Csodák tanítását Dr. David R. Hawkins ajánlotta több helyen is, mint hiteles spirituális tanfolyamot. A tanfolyam nem több, mint pusztán egy könyv elolvasása. A könyv tanítása, célja és feladata roppant egyszerű. Emellett Hawkins rengeteg kalibrációt végzett a könyv igazságtartalmának feltérképezésére. Ezek alapján a Törzsszöveg szövege a feltétel nélküli szeretet egy magasabb szintjén, míg a Munkafüzet leckéi a 600-as megvilágosodás még magasabb szintjén kalibrálnak. A Kurzus keresztény nyelvezetet használ, de bármilyen más vallású vagy egyszerű érdeklődő számára is ugyanannyira út lehet Istenhez. A feltétel nélküli szeretet szintjére segíti eljuttatni az olvasót, és hogy a megbocsátás erejével az tudatára ébredjen minden testvérével való egységére. Az év minden napján velem volt a könyv, mindenkinek bátran ajánlom.

Vikibaby>!
A csodák tanítása

Életem legmeghatározóbb könyve volt, a mai napig. Még 8 éve olvastam először , úgy vonzott mint még soha semmilyen könyv, ill. az a tudás ami benne van.
Én a törzsszöveget és a munkafüzetet párhuzamosan olvastam, tanultam, de utána már csak a törzsszövegbe olvasgattam bele. Ott is vannak tanítások, sőt az utolsó fejezet azt hiszem egy gyakorlat volt a mindennapokhoz. De végig csináltam az 1 évet. És még fogom is
Visszatérve… az ego és Isten látszólagos szembenállását elemzi, érthetően, világosan. Csak nyitottnak kell lenni és hittel hozzáállni, és minden felfogható belőle. Mindenkinek ajánlom aki készen áll egy utazásra az értelmes élet felé…


Népszerű idézetek

snowwolf P>!

Mindig úgy tűnik, hogy egy külső ellenség ellen intézel támadást. De védekezésed létrehoz benned egy ellenséget, egy idegen gondolatot, amely harcban áll veled, megtagadja tőled a békét, és két, látszólag teljességgel összebékíthetetlen részre hasítja elmédet. Mert a szeretetnek így megszületik egy „ellensége”, és az idegen, a félelem immár a te védelmedre szorul, hogy megoltalmazd attól, aki valójában vagy.

170. lecke

snowwolf P>!

Amikor valamely testvéred bomlott módon viselkedik, lehetőséget nyújt neked, hogy áldásban részesítsd. Az ő szüksége a te szükséged. Szükséged van az áldásra, amelyet felajánlhatsz neki, és erre az áldásra úgy tehetsz szert, ha megadod azt testvérednek.

7/VII/2

snowwolf P>!

Az ego nem érti az elme mibenlétét, ennélfogva nem érti a te lényegedet sem. Létezése mégis a te elmédtől függ, mivel az ego nem más, mint a te hiedelmed.

7/VIII/4

snowwolf P>!

A biztonság nem más, mint a támadás teljes feladása. E kérdésben nem léteznek kompromisszumok. Ha bármilyen formában a támadást tanítod, te is azt tanulod, és megsebzed önmagad. Ez a tanítás azonban nem halhatatlan, és semmissé teheted, ha abbahagyod a tanítását.

6/III/3

Thervinga>!

Eltorzult védelmi rendszereinkkel eltorzítottuk magát a világot is, így olyan dolgokat látunk, amelyek valójában nem is léteznek.

Ylath>!

„A csodáknak szokásokként, akaratlanul kell bekövetkezniük. Nem szabad tudatos uralmat gyakorolnunk felettük. Mert a tudatosan megválasztott csodák tévútra vezethetnek.”

1 hozzászólás
Thervinga>!

Az általunk látott világ csupán saját belső vonatkoztatási rendszerünket, azaz elménk meghatározó eszméit, kívánságait és érzelmeit tükrözi.

2 hozzászólás
snowwolf P>!

Amit megtagadsz mástól, annak hiányát szenveded, nem azért mert nem rendelkezel vele, hanem mert a tagadás által annak sem vagy tudatában, hogy te rendelkezel az adott dologgal.

7/VII/2

snowwolf P>!

Az öröm jogos, a a fájdalom pedig csak azt jelzi, hogy félreértetted magad.

101. lecke

Chi >!

A gyógyulás nem valaki más által érkezik el hozzád.

166. oldal, Törzsszöveg, 8. fejezet/IV.


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Philip Yancey: Az imádság
Kondorosi Noémi: Ami a hittan órán kimaradt
Anthony De Mello: A szeretet útja
Aranyszájú Szent János: A Felfoghatatlanról és az Egyszülött dicsőségéről
Anselm Grün: Böjt
Patsch Ferenc: Megtalálni Istent mindenben
Anthony Bloom: Az élő ima
Anselm Grün: Szépség
Jálics Ferenc: Isten jelenlétében élni
Mathias Dietz (szerk.): Kis Filokália