A ​csodák tanítása 4 csillagozás

A csodák tanítása

Ami ​valós, azt semmi nem fenyegetheti.
Ami valótlan, az nem létezik.
Ebben rejlik Isten békéje.

Így kezdődik A csodák tanítása, alapvető különbséget téve valós és valótlan dolgok, tudás és érzékelés között. A tudás maga az igazság, amely megváltoztathatatlan, örökkévaló és minden ellentmondástól mentes. Nincs ellentéte, nincs kezdete és nincs vége. Egyszerűen csak létezik.
Az érzékelés világa ugyanakkor az idő, a változás, a kezdetek és végek világa, amely nem a tényeken, hanem a tények magyarázatán alapul. Szelektív az érzékelés miatt, megbízhatatlanul működik, és pontatlan értelmezéseket szül.
A megbocsátás az emlékezés eszköze, ezáltal fordul visszájára a világ gondolkodása. Ha múltunk egyetlen darabkája sem korlátoz már bennünket, emlékezni fogunk Istenre. A tanulás csak eddig juthat. Ha készen állunk, Maga Isten fogja megtenni az utolsó lépést, hogy visszatérhessünk Hozzá.

Bővebb információ:
A csodák tanítása – A Course in… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2013
1442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635291588 · Fordította: Lovasi Gábor

Kedvencelte 1

Most olvassa 10

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 20


Népszerű idézetek

>!
snowwolf

Az ego nem érti az elme mibenlétét, ennélfogva nem érti a te lényegedet sem. Létezése mégis a te elmédtől függ, mivel az ego nem más, mint a te hiedelmed.

7/VIII/4

>!
snowwolf

Amikor valamely testvéred bomlott módon viselkedik, lehetőséget nyújt neked, hogy áldásban részesítsd. Az ő szüksége a te szükséged. Szükséged van az áldásra, amelyet felajánlhatsz neki, és erre az áldásra úgy tehetsz szert, ha megadod azt testvérednek.

7/VII/2

>!
snowwolf

Mindig úgy tűnik, hogy egy külső ellenség ellen intézel támadást. De védekezésed létrehoz benned egy ellenséget, egy idegen gondolatot, amely harcban áll veled, megtagadja tőled a békét, és két, látszólag teljességgel összebékíthetetlen részre hasítja elmédet. Mert a szeretetnek így megszületik egy „ellensége”, és az idegen, a félelem immár a te védelmedre szorul, hogy megoltalmazd attól, aki valójában vagy.

170. lecke

>!
Thervinga

Az általunk látott világ csupán saját belső vonatkoztatási rendszerünket, azaz elménk meghatározó eszméit, kívánságait és érzelmeit tükrözi.

2 hozzászólás
>!
snowwolf

Amit megtagadsz mástól, annak hiányát szenveded, nem azért mert nem rendelkezel vele, hanem mert a tagadás által annak sem vagy tudatában, hogy te rendelkezel az adott dologgal.

7/VII/2

>!
Thervinga

Eltorzult védelmi rendszereinkkel eltorzítottuk magát a világot is, így olyan dolgokat látunk, amelyek valójában nem is léteznek.

>!
snowwolf

A biztonság nem más, mint a támadás teljes feladása. E kérdésben nem léteznek kompromisszumok. Ha bármilyen formában a támadást tanítod, te is azt tanulod, és megsebzed önmagad. Ez a tanítás azonban nem halhatatlan, és semmissé teheted, ha abbahagyod a tanítását.

6/III/3

>!
snowwolf

Az öröm jogos, a a fájdalom pedig csak azt jelzi, hogy félreértetted magad.

101. lecke

>!
Ylath

„A csodáknak szokásokként, akaratlanul kell bekövetkezniük. Nem szabad tudatos uralmat gyakorolnunk felettük. Mert a tudatosan megválasztott csodák tévútra vezethetnek.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Kren: Kendra életei
Brian Weiss: Lélektársak
Lee Carroll: Az utolsó idők
Rhonda Byrne: A hős
Don Richard Riso – Russ Hudson: Az enneagram bölcsessége
Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata
Dan Millman: A békés harcos útja
Neale Donald Walsch: Kérdések és válaszok a Beszélgetések Istennel kapcsán
Julius Evola (szerk.): Bevezetés a mágiába I-III.
Shirley MacLaine: Játék az élet