A ​lázadás hajnala (Star Wars: Han Solo-trilógia 3.) 40 csillagozás

A. C. Crispin: A lázadás hajnala

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harmadik, ​befejező kötetéhez ért a fiatal Han Solo mindeddig ismeretlen kalandjait bemutató nagysikerű könyvtrilógia. A Csillagok Háborúja előtti időben játszódva a szemünk előtt tárul fel annak a fiatalembernek kalandokban bővelkedő élete, akiből egykor a galaxis leghíresebb tolvaja, csempésze és csirkefogója lesz.
„A Millenium Falcon a leggyorsabb ócskavas a galaxisban” Miután Han Solo elnyeri egy szabakk-parti során, ő és Csubakka a csempészek fejedelmévé válnak. Ők a leggyorsabbak, a legrafináltabbak. A birodalom fenyegetése azonban egyre nő, és Han jól tudja, a szerencséje nem tarthat ki mindörökké. Mégis, amikor egy régi barátnője, aki most egy földalatti lázadócsapat vezetője, részesedést kínál neki egy mesés zsákmányból, nem tud ellenállni. A terv egyszerű, az ellenállás csekélynek, a nyereség hatalmasnak ígérkezik, Han és a barátai pedig egyenlően osztoznának a zsákmányon a Lázadókkal. Han szerencsétlenségére Ylesia bolygója közel sem bizonyul olyan könnyű falatnak,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Lap-ics, Debrecen, 2000
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636790973 · Fordította: Dinya Tamás

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Han Solo · Luke Skywalker · Chewbacca · Lando Calrissian · Boba Fett

Helyszínek népszerűség szerint

Nar Shaddaa


Kedvencelte 7

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus >!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

Lehet, hogy azért, mert közben elolvastam három másik, a történetbe passzoló, könyvet, de ez sokkal jobban tetszik, mint az előző részei. Izgalmasabb, összeszedettebb kötet, és a végkifejlet is, nem mondom, hogy (számomra) meglepő, de nagyon jó.

Trillian>!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

Méltó befejezése volt a trilógiának. Talán ez volt a legjobb rész. Sok minden törént ebben a könyvben. Végre megkaptam a Han-Bria szál nagyjából a várakozásaimnak megfelelő befejezését. Jó volt újra az első részben megismert togoriaiakról olvasni. Végre egy picit jobban megismerhettem a Kashyyyk bolygót, illetve az ott élő vukikat, és néhány szokásukat. És a ylesiai dolgok is rendeződtek. Tetszett a trilógia, jó volt Han Solo múltját megismerni.

jezsek P>!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

A sorozat harmadik darabja még lendületesebb,izgalmasabb mint az előzőek, sok akció és rengeteg információ! Ha a Star Wars-Univerzumról olvasok, akkor nekem ez kell. A Corporate szektor-béli kalandokra utalás után kíváncsi lettem Han többi kalandjára is. Bria karakterét jobban megismerjük, Han már nem fejlődik sokat, de megtudjuk, miért nem kedveli a lázadókat, és a nőket. A történet szó szerint ahhoz az ominózus asztalhoz vezet, ahol nem sokkal később Hant Greedo keresi fel (most ennek az előzményét is megtudjuk),ezért nem spoiler az utolsó mondat, mert úgyis mindenki ismeri, hogyan folytatódott: „Aztán utat törve a kantin vendégei között elindult Csubakka, az öregember és a fiú felé… ÍGY KEZDŐDÖTT…”

sirszalhasogato P>!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy könyvben Jabba lesz a kedvenc szereplőm, de Crispinnek sikerült elérnie! Emellett Boba Fett is végre megkapta a hozzá méltó jeleneteket (amikért annyira szeretjük), néha alaposan fölpörgetve a cselekményt.
Amióta csak megismertük, azon rettegtem, mikor és hogyan fog Bria elhalálozni, ehhez képest spoiler így kell ezt.
Nem tudom, mi az oka, hogy új fordítót kapott a végére a sorozat, de nekem jobban bejött az előzőnél. Igaz, ő is új Maw-fordítással gazdagított minket, ezúttal Torok lett belőle.
Sok rést kitölt, és Han szempontjából kulcsfontosságú eseményeket mutat be a trilógia, akár alapműnek is mondható. És szerintem ez lett a legjobban sikerült kötete.

PAVideoStudio>!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

A történet megint izgalmas és feszült, az akciójelenetek jók, az utalások veszett jók, Han kedvelőknek kötelező!
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/Y1aWf9qljF8

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

mackótestvér P>!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

Piros pont jár a történetért, a kidolgozásért. Fekete pont az átvezetésért. Valahogy a Csillagok háborúja Han Solója szerintem valamennyivel idősebb, mint az itteni. Mondjuk olyan jó 10 évvel. Inkább negyven előtti markáns úriembernek tudom elképzelni, mint 30 előtt, nőgyűlölő szépfiúnak :) Ettől függetlenül élveztem a trilógia köteteit, bár azt el kell mondanom, hogy talán a harmadik éppen nem sikerült annyira ütősre, mintha nagyon az összekefélésre figyelt volna oda az író.

Noro>!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

A Crispin-féle „új” Han Solo trilógia jóval nagyszabásúbb, mint a régi Brian Daley-féle: hősünket gyermekkorától egészen a tatuini kocsma asztaláig vezeti, beleépítve a korábbi regények elemeit is

ACR>!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

Régen olvastam, és szinte semmire sem emlékszem belőle. Akkor nem lehetett túl jó. Az éden poklából elég sok minden megvan…

kismaco4>!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

Méltó befejezése a sorozatnak. Azt is mondhatnám az író igyekszik mindennel beépíteni a történetet a kánonba.. vagyis az első 3 illetve 6 részbe. Azt mondhatnám sikerült és mondhatni azt teljes könnyedséggel és nem nyögvenyelősen csinálta. Élvezhető pörgős történet volt. Nem ártana egy új kiadás mert sajnos nekem még könyvtárból sem sikerült kölcsönvenni a könyvet, kénytelen voltam letölteni és a telefonon olvasgatni….

Tirpák>!
A. C. Crispin: A lázadás hajnala

Remek könyv. Pontosabban remek Star Wars regény. Sokat hozzáadott az eddig általam ismert Univerzumhoz. A trilógia harmadik és egyben befejező részének végére sok mindent megtudhatunk Han Solo múltjáról, sikereiről és kudarcairól illetve, hogy hogyan is jutott el ahhoz a bizonyos Tatuini kocsmához.
A könyv végig lekötött, izgalmas volt és pörgős akciókban sem volt hiány (néha kicsit váltakozó tempóban haladtunk az események és helyszínek között, de ez belefér). Bár távolról sem hibátlan mű, de szerintem talán ez sikerült a legjobban a három könyv közül.


Népszerű idézetek

Krajnyák>!

– Becsületes munka – vonta meg a vállát Lando. – Szörnyű lehet!

122. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lando Calrissian
Tirpák>!

A házasság, mutatott rá a vuki, egy olyan dolog, ahol mindkét félnek egyenlő szava van. Van, amikor az egyik félnek engednie kell ugyan a másik kérésének, de senki sem jelentheti ki a párja helyett, hogy annak mi a jó, és nem dönthet a kettejük sorsáról.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · házasság
Krajnyák>!

Han és barátai természetesen nem fizettek adót. A Csempészek Holdjára egyetlen adószedő sem merészkedett – a Nar Shaddaa kétes hírű lakosaitól adót beszedni olyannyira sikertelen – és életveszélyes – vállalkozás volt, hogy a holdat a végén már egyszerűen „kifelejtették” az adófizetők sorából.

98-99. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Nar Shaddaa
sirszalhasogato P>!

Boba Fettet ez az egész felkelősdi hidegen hagyta, sőt egyenesen bűncselekménynek tekintett a fennálló rendszer ellen bármiféle lázadást. A Birodalom fenntartotta a rendet, márpedig Boba Fett számára a rend igenis fontos volt. A tethi ellenállás sem volt kivétel… egy csapat megtévedt idealista, aki a totális anarchia közepette érezné jól magát…

4. fejezet - Esküvő és egyéb bonyodalmak

Kapcsolódó szócikkek: Boba Fett

Hasonló könyvek címkék alapján

Graham McNeill: Ezer Fiak
Dan Abnett: Kétfejű Sas
C. S. Goto: A háború hajnala
Pierce Brown: Hajnalcsillag
Orson Scott Card: Végjáték
Dan Simmons: Hyperion
Michael Reaves: Az árnyak utcája
Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
Paul S. Kemp: Hullámtörés
John Scalzi: Vének háborúja