A ​hutt játszma (Star Wars: Han Solo-trilógia 2.) 52 csillagozás

A. C. Crispin: A hutt játszma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Íme a második kötete annak a vadonatúj trilógiának, melyből fény derül az ifjú Han Solo eddig még ismeretlen kalandjaira. E történetek, amelyek az eredeti filmtrilógia előtti időkbe nyúlnak vissza, a galaxis egyik legvakmerőbb kalandorát és csempészét mutatják be.
Az Akadémia egykor legragyogóbb csillaga jelenleg szökevényként tengeti az életét. Értékes barátságot kötött egy volt vuki rabszolgával, Csubakkával, aki örök hűséget esküdött Han Solónak. Neki pedig minden segítségre nagy szüksége van, mivel az ylesi huttok a nyomára állították az egyik legügyesebb fejvadászt, Boba Fettet, hogy kapja el azt az embert, aki már több alkalommal is túljárt az eszükön. Azonban Han és Csubi még nagyobb bajban találják magukat, amikor felkínálják szolgálataikat két gengszter úrnak, Juliannek és Jabbának, a huttnak. Hirtelen egy olyan csata kellős közepén találják magukat, ahol még a győztesekre is halál vár.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Lap-ics, Debrecen, 2000
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636790965 · Fordította: Nitkovszki Sztaniszlav

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Chewbacca · Lando Calrissian · Xaverri


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus>!
A. C. Crispin: A hutt játszma

Izgalmas, kalandos olvasmány Han és Csubi megismerkedése utánról. Viszonylag gyorsan a végére értem, nem nagyon tudtam letenni. Önálló kötetként is helytáll, hiába egy trilógia második kötete (még jó, mert a harmadik rész még nincs meg).

jezsek P>!
A. C. Crispin: A hutt játszma

A sorozat első részhez képest ez az 5 évvel később játszódó második rész izgalmasabb volt, ami az űrcsatának, továbbá a huttok és politikájuk szereplésének köszönhető. Han – aki itt már 24 éves – jelleme egyre közelebb áll a filmekben megismerthez, de a szerelmeivel még mindig nem vagyok kibékülve. Már szinte minden fontos szereplő feltűnik, tetszett Han első találkozása Jabbával, Boba Fettel, Landoval, Vader nagyúrral, és a Millenium Falconnal. Rengeteg információ az egész Univerzumról, de érdekes módon az Erőt egyáltalán nem említik benne – ez is jól illeszkedik Han reális világához. Tetszett a Birodalom ábrázolása és az, ahogy a lázadás kezdetei megjelennek, kíváncsi vagyok nagyon a folytatásra. (Amit képtelen vagyok megszerezni…)

PAVideoStudio>!
A. C. Crispin: A hutt játszma

A történet izgalmas és feszült, az akciójelenetek jók, az utalások szédítően jók, Han kedvelőknek kötelező!
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/qzEOB7ZdBYg

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

Trillian>!
A. C. Crispin: A hutt játszma

Ez a rész is tetszett. Nem gondoltam hogy Bria, vagy az előző rész más szereplői fel fognak tűnni ebben a könyvben is, de nem csalódtam negatívan. A huttokat nagyon megkedveltem, remélem a folytatásban (és esetleg más történetekben is) szerepelnek majd. Darth Vader szerintem nem volt szükséges, picit furcsa volt a felbukkanása. A történet izgalmas volt, kíváncsian várom hogyan szerzi meg Han a Millenium Falcon-t.

kismaco4>!
A. C. Crispin: A hutt játszma

Egy izgalmakban és fordulatokban gazdag történetet ismertem meg. Han immár Csubakkával együtt a huttok szolgálatába szegődik. A rivális hutt klánok küzdelmeit ismerjük meg valamint immár bemutatkozik a birodalom is. Érdekes csattanója lesz a történetnek. Jó kis folytatása az előzőnek…

ACR>!
A. C. Crispin: A hutt játszma

Nekem ez az első részhez képest csalódás volt. Az első könyv még bájos volt, de ez már inkább csak bugyuta.

sirszalhasogato P>!
A. C. Crispin: A hutt játszma

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az előző. Egész megkedveltem a huttokat, a játszmáik bájos előképei a Darth Plagueis-beli ármánykodásnak, a spoiler pedig egészen thrawni jelleget öltött.
A fordításban továbbra is túlteng a ’90-es évek modoros szlengarzenálja, úgymint „szivi”, „rendicsek”, „bébi”; mindezek sokszor félhivatalos megnyilvánulásokban… elég hátborzongató. És nem tudom, a Maw hogy lett hirtelen „Örvény” mikor a Jedi Akadémia-trilógiában még sikerült Bendőnek fordítani. :)
Azt sajnáltam, hogy az akadémiai évek pont kimaradtak, és csak utána vettük fel újra a fonalat. A végkifejlettel kapcsolatban pedig kissé hihetetlen, hogyspoiler. Remélem, ezt a szálat nem visszük tovább. Viszont azzal adós maradt a könyv (vagy csak én nem jöttem rá?)spoiler. Bízom benne, hogy erre még fény derül. Ahogy abban is, hogy Durga most majd jól megkavarja a sz…álakat. És szörnyű bosszút tervez. Ugye így lesz?

2 hozzászólás
Attila_Solo>!
A. C. Crispin: A hutt játszma

Nagyon kellemes könyv, olvastatja magát, Crispin stílusa nagyon a szívemhez nőtt. Nem viszi túlzásba a leírásokat, nem hömpölyög, olyan mértékletesség jellemzi. Dialógus, leírás, egy-két metafora, minden elem szépen aránylik. Az első kötettel ellentétben (ami jóval inkább karakter központú, hiszen kevesebb a szereplő és azon belül is a főszereplő Han Solo kerül terítékre) itt már a történeten van a hangsúly. No de milyen történet! Fantasztikus! Kalandos, tele van csavarral, az utolsó 4 fejezetet egy délután alatt behabzsoltam. Elképesztő, mennyire csavaros sztorit sikerült írni! A karakterek is nagyon klasszul lettek megkreálva. Bár sokan háttérbe szorulnak, azért páran így is becsempészték magukat a szívembe. Gengszerkedés, csempészet, a Birodalom, fejvadászok, az előző kötet negatív szereplői, lázadók… Az Erő itt még „humbug” szóval abszolút hiteles. Nem igazán tudok belekötni. Bár a sok „rendicsek” nálam is rontotta egy kicsit az élvezeti faktort, enyhe Ace Ventura utóízt tapasztaltam, de mindenmás szinten 110%-ot nyújt.


Népszerű idézetek

fowler P>!

– Gazdám! – hallatszott Vuffi Raa jellegzetes hangja. – Akarod, hogy a csatahajók elé kerüljek?
– Igen, Vuffi Raa. Ó, és… ne szólíts „gazdám”-nak.
– Igenis, gazdám.
Han elröhögte magát.
– Hol a csudában szedted össsze azt a droidot, Lando?
– Hosszú történet.

14. fejezet, 283. oldal

sirszalhasogato P>!

– Na, mit gondolsz? – kérdezte Lando.
Han megcsóválta a fejét.
– Még egy ilyen halom ócskavasat! – mondta ócsárlóan, gondolatban bocsánatot kérve a hajótól.

6. fejezet - Szerelem első repülésre

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Lando Calrissian · Millennium Falcon
PAVideoStudio>!

– Ez még jól jöhet – örült neki Han. – A Nar Shaddaara tartunk, szükség lehet arra, hogy egymás hátát vigyázzuk. Hallottál már erről a holdról? A hutt bolygó, a Nal Hutta körül kering.
Csubi nem hallott róla.
– Én sem, de abból ítélve, amit hallottam róla, durva lehet. Még a Birodalom sem mer beavatkozni Nar Shaddaa belügyeibe. Ha vaj van a fejeden, vagy olyan üzletet szeretnél csinálni, amit a hatóságok nem néznének jó szemmel, akkor a Nar Shaddaat neked találták ki.

36. oldal, 2. fejezet, A csempészek útján - A hutt játszma (Aquila, 2000)

7 hozzászólás
Szelén>!

– A szerelem megszeretteti veled az életet – magyarázta egyszer Hannak. – És ha szereted az életet, akkor veszélyben vagy. Belecsimpaszkodsz, és az élni akarás elhomályosítja a gondolkodásodat. A szerelem a legkockázatosabb érzés a galaxisban.

163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · szerelem · Xaverri
Hippoforaccus>!

Ennyi alakoskodás után, gondolta nem csekély öniróniával, díjat érdemelnék. Milyen kár, hogy nem létezik „Az év titkos ügynöke” díj…

224. oldal

1 hozzászólás
sirszalhasogato P>!

– Mako – motyogta.
Csubakka kérdőn ránézett. Han vállat vont.
– Csak arra gondoltam, hogy felkereshetnénk Makót.

3. fejezet - Nar Shaddaa

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · Han Solo

A sorozat következő kötete

Star Wars: Han Solo-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Graham McNeill: Ezer Fiak
Dan Abnett: Kétfejű Sas
C. S. Goto: A háború hajnala
Pierce Brown: Hajnalcsillag
Orson Scott Card: Végjáték
Dan Simmons: Hyperion
Michael Reaves: Az árnyak utcája
Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
Paul S. Kemp: Hullámtörés
John Scalzi: Vének háborúja