Születésen ​és halálon túl 9 csillagozás

A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda: Születésen és halálon túl A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda: Születésen és halálon túl

Van-e élet a halál után? Srila Prabhupada arról beszél, hogyan vándorol a lélek egyik testből a másikba, s elmondja azt is, hogyan ér véget a születés és halál körforgása, ha eljutunk végső otthonunkba.

Tartalomjegyzék

>!
142 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789171497789
>!
144 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789171497789
>!
140 oldal · puhatáblás · ISBN: 9171492666

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Krisna


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Lunemorte MP
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda: Születésen és halálon túl

A. C. Bhaktivedānta Swāmī Prabhupāda többször is elismétli gondolatait ebben a műben, mint ahogyan a többi könyvében is tette. Ide-oda csapong, majd többszöri megismétlés. Éppen ezért csak lassan ajánlott ezt olvasni és olyannak, aki tényleg nem olvasta még a Bhagavad-gítát, mert aki igen, annak ez az írás unalmas lehet. A szerző többi könyvével is így jártam, alapból nem rosszak az elgondolások, bár egyes dolgokkal nem értek egyet. Az utolsó oldalon a Függelékben az áll, hogy egy házasságban csak a gyereknemzés céljából történjen szexuális együttlét…(a többi lemondással együtt, pl. ne igyon az ember semmilyen koffeint…stb.) Ez így kissé meredeknek tűnik, de méregtelenítés céljából pl. időnként jó ötletnek tűnik az állati dolgok fogyasztásának kerülése. Nekem legalábbis segít.

>!
Kallós
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda: Születésen és halálon túl

Ez a sűrített eledel, rettenetesen marketing ízű, ebben a formában emberi fogyasztásra alkalmatlan. Viszont a mögöttes filozófia világképe valami észbontó távlatokat nyit. Számomra mindig is misztikum tárgyát képezte ez az ezredéves múltra visszatekintő ideológia, melyben sziklákon üldögélő bakthik multiverzumokról, csillagkapukról, féregjáratokról, multidimenzionális élőlényekről vizionálnak. „Itt vagyunk, mind itt vagyunk az alaverzum kapujában …” :DDD (idézet: Riddick 3)

>!
eeszter P
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda: Születésen és halálon túl

Nagyon sok jó gondolat van benne, de teljes egészében nem tudok mindennel azonosulni.


Népszerű idézetek

>!
Lunemorte MP

Ahogy belekóstolunk a lelki boldogságba, úgy mondunk le lassanként az anyagi boldogságról, s ahogy egyre jobban megértjük az Abszolút Igazságot, az ál-boldogságok egyre idegenebbé válnak számunkra.

65. oldal

>!
Lunemorte MP

Akinek tudata Bennem merül el, s tudja, hogy Én vagyok minden áldozat és önfegyelmezés végső haszonélvezője, minden bolygó és félisten Legfelsőbb Ura, valamint az összes élőlény jóakarója és jótevője, az megszabadul az anyagi szenvedésektől, és eléri a békét.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bhagavad-Gíta · Krisna
>!
Cheril

Van egy indiai történet az emberről, aki nem tudta, milyen a cukornád. Ismerősei elmondták neki, hogy a cukornád, ha megrágják, nagyon édes. „Hogy néz ki a cukornád?” – kérdezte emberünk. „Olyan, mint egy bambuszrúd.” – válaszolta valaki. Az ostoba ember erre fogta magát, és rágcsálni kezdett egy bambuszdarabot. Nem csoda hát, ha sosem tudta meg, milyen édes a cukornád.

64. oldal

>!
Szelén

Mindannyian a boldogságot keressük, azt azonban nem tudjuk, mi az igazi boldogság.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!
Szelén

Annyi hirdetést látunk a boldogságról, de a valóságban nagyon kevés boldog emberrel találkozunk.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!
Lunemorte MP

Vezeklésekkel, lemondásokkal és meditációval felemelkedhetnek a Legfelsőbb Abszolút szintjére.

31. oldal

>!
Lunemorte MP

Alázatossá kell válnunk, és hiteles forrásból – többek között a _Bhagavad-gítából – vagy egy önmegvalósított lélektől tanulva kell Őt megismernünk.

32. oldal

>!
eeszter P

A halál eleve jelen van az anyagi természetben, és mégis oly buzgón próbáljuk fölülmúlni azzal, hogy mindenkit egyszerre akarunk megölni.

>!
gabrysia

Valójában azért keressük a boldogságot, mert ez a lélek eredeti állapota.

10. oldal

>!
Szelén

Jelenleg elménk olyan poros, akár a Második sugárút New Yorkban, ahol a hatalmas forgalom miatt mindent por és korom borít.

71. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Krishna Dharma: Mahábhárata
Steven J. Rosen: India rejtett kincse
Isvara Krsna dasa (szerk.): Kérdések és válaszok a Krisna-tudatról
Kundavali devi Dasi: Krisna mosolya
B. R. Srídhar: Az Arany Avatár
Raana Raas: Árulás
Hamvas Béla: Scientia sacra
Raana Raas: Elágazó utak
Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami
On Sai: Lucy