Srímad ​Bhágavatam – Első Ének 3 csillagozás

A. C. Bhaktivedānta Swāmī Prabhupāda: Srímad Bhágavatam – Első Ének A. C. Bhaktivedānta Swāmī Prabhupāda: Srímad Bhágavatam – Első Ének

A Srimad-Bhágavatam, e filozófiai és irodalmi szempontból is klasszikusnak számító eposz kiemelkedő helyet foglal el India írott bölcseletében. India időtlen bölcsességét az emberi tudás minden területét átfogó ősi szanszkrit szövegek, a Védák őrzik. Eredetileg szájhagyomány útján maradtak fenn, s első ízben Srila Vyásadeva, „Isten irodalmi inkarnációja" jegyezte le őket. összeállításuk után Srila Vyásadevát lelki tanítómestere arra biztatta, hogy tegye közzé azok lényegét a Srimad-Bhágavatam formájában. A Srimad-Bhágavatam, amelyet „a védikus irodalom fája érett gyümölcsének" neveznek, a védikus tudás legteljesebb és leghitelesebb bemutatása.

>!
1032 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789177691440
>!
1048 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781845990800
>!
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9171494634

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 6

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 9


Népszerű idézetek

Aemitta>!

Ha az emberek figyelmen kívül hagyják az Úr hatalmát, a természet és annak törvényei mindig ott vannak, hogy megbüntessék őket.

Aemitta>!

Az ember élete során újra és újra elolvashatja a Bhagavad-Gítát vagy a Srímad Bhagavatamot, mindig talál benne új információt.

Aemitta>!

A világi hírek statikusak, míg a transzcendentális hírek dinamikusak, alapjáraton a lééke dinamikus, az anyag pedig statikus.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anthony De Mello: A csend szava
Anthony De Mello: Szárnyalás
Osho: Egy provokatív misztikus önéletrajza
Anthony De Mello: Ébredj tudatára!
Anthony De Mello: A szív ébredése
Srí Rámakrisna: Srí Rámakrisna Idézetek
Osho: Zarathustra
Jiddu Krishnamurti: Tanítások a tanulásról
Karádi Csaba – Kovács Attila: India Spirit
Srila Bhakti Szundar Góvinda: Isteni útmutatás