Az ​élők városa 6 csillagozás

Nicola Lagioia: Az élők városa

2016 márciusában két jó családból származó fiú bulit rendezett. Felhívtak magukhoz egy fiatal férfit, akinek szexért cserébe kábítószert és pénzt kínáltak, majd órákon át kínozták, végül megölték. A szörnyű hír mélyen felzaklatta az itáliai közvéleményt. Nicola Lagioia olasz író, több sikeres regény szerzője, azonnal az ügy nyomába eredt, magyarázatot keresve arra, mi vezethette a két fiatalt szörnyű tettük elkövetéséhez. Interjúkat készített a történet főszereplőivel, dokumentumokat és tanúvallomásokat gyűjtött össze, találkozott a meggyilkolt fiú szüleivel, rokonokkal, barátokkal – sőt még levelezett is az egyik gyilkossal. Eközben valósággal alászállt a római éjszakába, feltérképezve annak minden oldalát, a Gonosz gyökereit vizsgálva, és arra keresve a választ: milyen titkok rejtőzhetnek a hozzánk közel álló, általunk szeretett emberek mindennapjai mögött?

>!
Corvina, Budapest, 2022
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631368567 · Fordította: Lukácsi Margit
>!
Corvina, Budapest, 2022
400 oldal · ISBN: 9789631368789 · Fordította: Lukácsi Margit

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

mate55>!
Nicola Lagioia: Az élők városa

(2016) 107 szúrás és számos kalapácsütés, amely megrázta Olaszországot. „Szadista kitartással” mesélve a vigasztaló igazságot keresve. Egy nagy irodalmi (thriller) krónika, amely az emberi természet vizsgálata az „Örök város” üres utcáinak csendje alatt. A fájdalmat és annak hatalmas kiterjedését tükrözi, ami a közelmúlt olasz történelmének egyik leggonoszabb bűncselekményének igaz történetén alapul, miközben meglepő utazásra visz Róma és az emberi lélek legsötétebb sarkaiba. Három ember történetét meséli el, akiknek életét örökre összefonta egy hátborzongató szál. A hónapokig tartó interjúk, a bírósági dokumentumok és magukkal a gyilkosokkal folytatott levelezés alapján nemcsak egy gyors tempójú thriller, hanem alászállás Róma („csontvelőig rohadt város”, ami szinte önmagában is egy karakter) sötét szívébe is – amely élhetetlen, mégis hemzseg az élettől, mialatt a korrupció, a kábítószer kereskedelem, a prostitúció, és az erőszak sújtja. Ugyanakkor egy olyan hely is, amely a világon minden másnál jobban inspirálja lakóiban az abszolút szabadság érzését. Koncentrikus körökben haladva vezet végig minket a szexuális zavarodottság, a felnőni való képtelenség, a gazdasági sérelmek, a fiatalkori frusztráció alvilágán, az identitásválságok útvesztőjén – fokozatosan szűkítve az elemzés fókuszát, hogy megtalálja azt a töréspontot, amely után már bármi lehetséges. Nemcsak egy brutális bűncselekménynek, hanem magának az emberi természetnek a története is, hogy kik vagyunk és mivé válhatunk. Egy olyan könyv, amely összezsugorítja a szívedet, miközben elgondolkodtat annak a világnak az őrületéről, amelyben élünk. Valahol, valamikor azt olvastam, hogy az író feladata, hogy a megtörtént eseményeket hihetővé tegye. De most Lagioia ettől tovább ment. A kimerítő nyomozása által valami mélyebbre vitt, ahol az áldozatok hozzátartozói feltesznek egy kérdést: miért történhetett meg mindez? off

Koch_Andrea>!
Nicola Lagioia: Az élők városa

Igazi true crime! Feszített tempó, izgalmas és nagyon korrekt.


Népszerű idézetek

mate55>!

Pár perccel később egy vastag könyvet lóbálva jött vissza, mégpedig Umberto Eco A rózsa neve című regényével.

mate55>!

2016. március 1-jén, egy kissé felhős napon a Colosseum kapuit éppen csak megnyitották a turisták előtt, hogy megcsodálhassák a világ talán leghíresebb műemlékromjait.

(első mondat)


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Luca Di Fulvio: Az örök város balladája
Donato Carrisi: Az árnyak mestere
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Dan Brown: Angyalok és démonok
Kate Quinn: A császár szeretője
Melania G. Mazzucco: Veled vagyok
Domenico Starnone: Hurok
Melania G. Mazzucco: Egy tökéletes nap
Ilaria Tuti: Virág nő a pokol felett