A ​síksági indiánok kultúrája 2 csillagozás

Michael Bad Hand: A síksági indiánok kultúrája

Az ​amerikai őslakos felmenőkkel bíró Bad Hand író, előadó, történész, kézműves, művész, modell, színész és kaszkadőr. Több mint 40 indián témájú mozifilmhez, tévéfilmhez, illetve dokumentumfilmhez adta a nevét, valamint minden évben előadásokat tart szerte az Egyesült Államokban, a Hawaii őslakos iskoláktól kezdve a New York-i Természettörténeti Múzeumig.
Bad Hand szenvedélye és küldetése, hogy tudását és tapasztalatait megossza az erre fogékony emberekkel, és életre keltse a Nagy Síkságot hajdan benépesítő színes kultúrát. Tudása nemcsak a síksági indiánok kultúrája tekintetében felbecsülhetetlen, hanem abban is, hogyan kell életre kelteni a múltat és színessé, tapinthatóvá tenni azt a mai emberek számára.
Ez a gazdagon illusztrált különleges kiadvány a 19. századi síksági indiánok kultúrájának bemutatásához és a nomád élet mindennapjainak érzékeltetéséhez bő teret enged a legfrissebb kutatások eredményeinek és autentikusan elkészített replikák színes fotóinak is a… (tovább)

>!
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155899171

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

shadowhunter1975 P>!
Michael Bad Hand: A síksági indiánok kultúrája

Lassan haladtam vele, nagyon sok az információ, gazdag képanyaggal. Az indián kultúra rajongóinak kötelező olvasmány. Alapos, sokrétegű, érdekes kötet. Nagyon tetszett.

Szűcs_László_Norbert P>!
Michael Bad Hand: A síksági indiánok kultúrája

Már önmagában a gazdag képanyagért, meg éri megvásárolni annak a könyvet, akit érdekel az indiánok kultúrája. Részletesen taglalja a különböző törzsek, hétköznapi szokásait is. Nekem a legjobban az tetszett, hogy nem romantizálja az indiánokat, ha ellenséges törzsekről volt szó, akkor, ha lehetőségük volt rá, megölték a másik törzs asszonyait, gyerekeit. UI:A kiadó megint egy igazi gyöngyszemet dobot a magyar piacra+a szerző a magyar olvasókhoz írott üzenete, pedig egy nemes gesztus!


Hasonló könyvek címkék alapján

Manuel Aguilar-Moreno: Élet az aztékok földjén
Scott Jurek – Steve Friedman: Futni, enni, élni
Noah Gordon: Sámán
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó
Alberto Vojtěch Frič: Karaí Pukú
Koszó-Stammberger Kinga (szerk.): Felfedezések kora
Erich Wustmann: A zöld pokol
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak
Kéri András: Chile népei / A maják titkai
Rebecca Roanhorse: Trail of Lightning – A villámlás nyomában