A ​tale of the thousand stars 1. (A tale of the thousand stars 1.) 74 csillagozás

Megszámolok veled ezer csillagot

Megszámolok veled ezer csillagot

Egy önkéntes tanárnő tragikus balesetben meghal, így a szívét átültetik Tianba.
Tian a halott lány naplóbejegyzésein keresztül megismerheti annak az életét, a titkait és álmait, akinek a szíve most benne dobog.

Így szerez tudomást a Phupha vadőrnek tett ígéretéról is, hogy megszámol vele ezer csillagot.
Tian ezután úgy dönt, hogy követi a naplóban leírt álmokat.
Ő lesz az új önkéntes tanár, megpróbál összebarátkozni Phuphaval, de ő kőszívűnek mutatja magát. Lassan mégis egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Tian elkezdi megkedvelni, és rájön, hogy mit szerethetett benne annyira a szíve előző tulajdonosa.

Vajon megtartható-e az „ezercsillag” ígéret?
Vajon a szerelem független lehet nemtől, testtől, és a külvilágtól?
Legyőzhet minden akadályt?
Vajon két szív örökre ki tud tartani egymás mellett?

A tale of the thousand stars napjaink egyik legkedveltebb és legeredetibb BL regénye és dráma sorozata.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: BL sorozat Művelt Nép

Művelt Nép, Budapest, 2022
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635801329 · Fordította: Tóth Attila
Művelt Nép, 2022

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

Ha még egy „formás fejet” olvastam volna, szerintem falhoz vágom a könyvet. Nekem tetszett ahogy a helyi szokásokról, a thai társadalomról írt. Várom a folytatást. Nem vagyok nagy sorozatnéző, de lehet, hogy ebbe belenézek.

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

Ez egy kellemes kis bevezető volt Tian életébe, de sajnos semmi több. Megismerhettük a legnehezebb időszakban és követhettük a felgyógyulását. Ahogy végre magára talál és kitalálja mihez is kezdjen az életével. Tetszett a változás amin keresztül ment.
Megismerkedhettünk Puppával és nagyon tetszettek a csatározásaik, csak sajnos nagyon hamar vége lett a könyvnek. Ráadásul egy olyan részen ami se nem mondható sorsfordítónak, se nem mondható izgalmasnak. Nagyon érződött, h csak azért lett abbahagyva, h legyen még egy kötet.
Egyébként tényleg ígéretes kezdés, mindenképp folytatni fogom a sorozatot!

Navi P>!

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

Kezdek rájönni, hogy a BL könyvek tök jók. Nagyon jók a karakterek, van íve a történetnek, látszik a fejlődés, lehet min gondolkozni közben.
Tien, valahol megértem és sajnálom is, de a végére úgy néz ki, megtalálta a számára helyes utat.
A kapcsolat Puppával … Igen, látszik a korkülönbség. S a szív …
A falusiak élete, az egyszerűség, a boldogság …
Szerettem

Molymacska>!

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

Ázsiai BL könyveket nagyon szeretek olvasni, így egy vásárlás alkalmával beugrott ez is a kosaramba. Kicsit halogattam is az olvasását,de egyszer, amikor nem tudtam mást magammal vinni a tömegközlekedésre, megtört a jég.
A történet szerint a gazdag fiú, Tian, szívbetegséggel él, amin csak egy új szív segíthet. Amit meg is kap, egy olyan lánytól, akit elgázoltak, és aki fent a hegyekben volt önkéntestanár. Tian a szívének előző tulajdonosának útjára lép, és felmegy a hegyekbe ő is tanítani.
Nekem az első benyomásom, hogy ez egy alapvetően jó wattpados történet. De egy kiadott könyvnél én többet várok sajnos.
Alapvetően nem volt baj magával a történettel, de mégis, nagyon sokszor nem történik semmi, csakTian gondolkodik, érlelődik, effektív csinál dolgokat, amikből talán megismerhetjük őt, de mégse halad előre a történet. Az eleje, nagyon hosszú, amikor a városban van, és a történet tényleg akkor kezd beindulni, amikor felkerül a faluba, de itt is azért napok telnek úgy, hogy nem csinál… hát igazából semmit. Több, mint egy hetet van fent a faluban, ebből két napot tölt tanítással, a többi idő meg azzal megy el, hogy látjuk, mennyire életképtelen (és hogy próbál nem életképtelen lenni).
Nagyon sokszor úgy éreztem emiatt, hogy a kevesebb több lenne. Kevesebb találkozás és élcelődés Puppával, és jobban a sztorira koncentrálás valószínűleg sokat segített volna a történet haladásában.
A másik kifogásolható része a könyvnek a szöveg. Egyrészt valószínűleg az eredeti is nagyon egyszerű, „wattpados” szöveg volt, de úgy éreztem,ezen a fordítás csak ronatni tudott. Sok az ismétlődés, de emellett nagyon gyerekes is a szöveg, amit egy jó fordító tudott volna az előnyére is billenteni de így… sajnos iszonyatosan egyszerű és gyerekes maradt.
Emllett pedig a kiadó próbált is törődni a szöveggel, meg nem is. Próbált, mert a thai szavakat próbálta lábjegyzetben közölni, de ezt nagyon megosztóan csinálta. Néha nem kellett volna lábjegyzet, néha kellett volna, de nem ennyi, néha a lábjegyzet és a szöveg nem volt következetes egymással, akár az írásmódokat illetően. Másrészről ez igaz az egész regényre, hogy a thai szavak írásmódjában nem voltak következetes. Emellett pedig rengeteg olyan korrektori, tördelési hiba benne maradt, amitől egyszerűen elképesztően idegesítő olvasni a kötetet. Én csak néhányat írtam ki (az elején nem is írtam ki, gondoltam, ezt más már úgyis megette, de nem), de ebből is látszik az az igénytelenség, és stílus, ami szerintem elfogadhatatlan.
Ha valaki a második kötetet a kezembe nyomja, szerintem elolvasnám, mert a hangulata egész jó volt, és a vége már egészen olyan volt, amit el tudnék sokkal hosszabban is fogadni. De magamtól biztosan nem venném a kezembe, mert annyira azért nem érdekel. Érdekes témákat feszeget, például a thai gazdasági és oktatási helyzetekkel, de ez igazából kevés volt számomra.
Remélem, megtalálja a célközönségét, és legközelebb már más kiadóknál olvashatunk hasonló ázsiai BL történeteket.

Davetheduck>!

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

Bevallom, nem tudom hol/hogyan is kezdjem el ezt az értékelést… Előbb a borító, majd a történet vezetett félre:
-Nos a borító alapján én azt gondoltam, hogy ez egy lmbtq+ limonádé lesz. -Nem az volt-
-A történetet egy masszívan elkényeztetett és gazdag fiú szemszögéből indítjuk és az első két fejezet közben forgattam is a szemem, hogy úr isten ki ez a srác… Ez ilyen lesz végig. -Nem ilyen volt-

Na, 2 dolog volt ami nem (igazán) tetszett…
1) A nevek extrém magyarosítása ( Sopasitsakun --> Szophadiszakul)
2) Ez a rövidke könyv miért is lett ketté szedve? (Anyagi okok?)
Végülis mindkettőre csak vállat vontam…'egyéniszocpro'

A történet (legyen első szakasza) nagyon jól van összerakva. Tian személyiségfejlődése 5/5. Minden alkalommal amikor azt hittem nyávogni kezd, vagy kiakad meg tudott lepni. Minden problémába teljes vállszélességgel beleállt és tette, amit tennie kellett. Persze, volt amikor elszakadt nála a cérna, de akkor ott volt Puppa vagy Vasznat, akik segítettek neki helyre tenni a dolgokat (mind a környezetében, mind magában).
A könyv rövid ezáltal elég feszült tempót diktál, de valahogy mégis van idő kialakítani a kötődést a főbb karakterek és az olvasó között. Továbba pont emiatt bizonyos problémak nincsenek százszor körüljárva hanem elmondják, hogy ez meg ez így van, ez és ez pedig ezért működik így, a történet pedig megy tovább, ha tetszik ha nem… (Nekem pl. tökéletesen megfelelt. :) )
Örültem a kultúrális/nyelvi magyarázatoknak a lap alján. Remekül voltak a történetbe építve a Thai hagyományok, szokások.
Bepillantást nyerhettünk pl.: a társadalmi rétegződésbe, az oktatási rendszerbe -mármint annak hiányába-
Igazán sok mindenről szólt úgy ez a könyv, hogy nem nélkülözte bemutatni a karaktereit, azok kapcsolatát és mindemellett vicces is volt ha kellett, mert amúgy meglepően komoly témák vannak a felszín alatt.
Engem megvett!
Várom a folytatást… :)

Brigi89>!

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

Nem volt rossz könyv. Az írásmód tetszett, jól lehetett vele haladni.
Tian egy elkényeztett, gazdag srác, akit a szívátültetése teljesen megváltoztatott. Úgy érzi helyesnek, ha önkéntes tanár lesz egy hegyi faluban. Itt találkozik Phupha századossal aki sokat segít neki. Szerettem a szócsatáikat, így kerültek egyre közelebb egymáshoz.
A második részben remélem lesz egy pár romantikus jelenet is.

M_Z_Chapelle IP>!

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

Egyik kedvenc thai BL sorozatom, ami annak idején magasra tette a lécet, azzal együtt, hogy ebben nincsenek nyálcsorgatós erotikusjelenetek meg tüzes csókcsaták. Annál sokkal több van benne. Ahogy a két szereplő egymásra néz off , te jó ég… nem is kellenek szavak, és az ember érzi, ahogy felforrósodik a levegő körülöttük. :)
A sztori is jó, kellően érdekes, aranyos, ráadásul izgalmas a helyszín is, jók a mellékszereplők… Tian egy nagyon összetett karakter, nem is a legkedvelhetőbb, nekem mégis az egyik kedvencem lett. Az elkényeztetett fiú, akinek csak megszületni volt nehéz, és mindent ezüst tálcán kap. Gyönyörűen lejön a könyvből is, milyen a személyisége az elején, és hogyan kerül szembe akadályokkal (leginkább belsőkkel), amikkel megküzd, és változik, fejlődik. Szerintem nagyon sok szinten értelmezhető a regény. Igen, talán szárazabb a megfogalmazás, mint amit mi megszoktunk magyarként, európaiként. Igen, talán néhol szokatlan, minek kell ennyiszer kiemelni, hogy ilyen meg olyan a szereplő bőre, feje, szeme :D Néha vicces ez a sok túlzás. De ez egy thai író esetében teljesen normális, sőt, ha tudjuk társítani a kulturális sajátosságokat (pl. mit is jelent ott, ha valaki hozzáér a fejedhez, vagy hogy mennyivel másképpen viszonyulnak a bőrszín kérdéséhez), akkor láthatjuk, hogy ez nem is olyan különös, hogy az írónő is ennyiszer megemlíti ezeket az apróságokat.
Én imádtam a könyvet. Nem tudnám megmondani, hogy melyikbe érdemes elsőként belekezdenie annak, aki még a sorozatot sem látta, nekem a két alkotás egyben adja meg ennek a mesebeli történetnek a varázsát. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az igényes BL-t filmvásznon, a könyv pedig csak árnyalja majd a képet, és még közelebb hozza hozzánk a szereplőket… na meg azt az 1000 csillagot. :)

klaratakacs P>!

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

A sorozatnak csak az első részét láttam, de unalmasnak bizonyult, ellentétben a könyvvel. Nagyon szerettem a leírásokat, a falu életének, mindennapjainak, nehézségeinek a bemutatását, nagy újdonság volt látni, hogy Thaiföld nemcsak a modern Bangkokból áll. Inkább ez tetszett a könyvben, a két szereplő nekem nem annyira jött be, Puppa századost nagyon hidegnek, távolinak éreztem, Tian közelebb került a szívemhez, talán azért is, mert az ő szemszögéből látjuk többnyire a történéseket.
Továbbra is nagyon távolinak érzem a thai (és általában ázsiai) családi kapcsolatokat, nagyon fontosak egymásnak, de az idősek „majd én megmutatom, hogy mi a jó neked” hozzáállása nem tetszik, de a fiatalok beletörődő viselkedése sem.

tonks>!

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

Vegyesek az érzéseim, mert rég olvastam ennyire unalmasan megírt könyvet (vagy esetleg magyar fordítást?), 220 oldal az egész, de az első fejezetekkel konkrétan kínlódtam és végig olyan… ismétlődő, butácska fogalmazás jellege volt. Nem tudom, hogy Tian megismerése vagy megutálása volt-e a célja a könyv elejének, számomra volt egy kis tanmese jellege is azért (a tábornok legkisebb fia, aki eddig elkényeztetett életet élt, elindul szerencsét próbálni és rájön, hogy létezik más fajta élet is). De mikor végre megérkezik a kis dzsungelbeli faluba és szép lassan megismeri az ottani életet, ill összecsiszolódik, barátságot köt Puppa századossal, az már érdekes és sokszor aranyos volt. Legfőképp a thai konyha és kultúra szerepeltetése, a dzsungelben élő thai népcsoport élete tetszett. A romantikus szál itt inkább a barátság fázisában van még, volt egy nagyon kis béna szerelmi háromszög belengetés (van egy vacsorajelenet, ahol annyira feltűnően gyertyatartó az egyik résztvevő, hogy már muszáj volt nevetnem), de érdekel azért, innen merre tovább.

Bookswideopen P>!

Bacteria: A tale of the thousand stars 1. Megszámolok veled ezer csillagot

Kicsit tucat, kicsit sablon történet, nekem inkább Romana / Julia füzet hangulatom volt az olvasás közben (az külön dühít, hogy két könyvre osztották ez a rövid történetet).
A BL szál pedig olyan halvány, hogy akár el is lehetne hagyni.
Mégis, ami a legjobban bosszantott, hogy annak ellenére, hogy angolról lett fordítva, olyan magyartalanok a mondatok, hogy az már fáj….
A sorozatot meg akarom mindenképpen nézni, mert olyan gyönyörű tájon játszódik, hogy kíváncsi lettem, vajon azt vissza tudják-e adni a készítők?!

bemese05 P>!

– Tian azt írja a levélben, hogy a „boldogságot” akarja keresni. Ezt nem egészen értem. Itt van neki ez a ház, van autója, és annyi pénzt kap, amennyit csak akar. Mindent a kezébe adtunk. Mi mást akarhat még?
Tírejusz kicsit elmosolyodott.
– Ez nekünk jelenti a boldogságot, de számára a boldogság bizonyára valami „más”.

bemese05 P>!

Tian sima arca nekinyomódott a széles, erős mellkasnak, amely még annál is keményebb volt, mint amilyennek képzelte. Amikor azonban észrevette, hogy egy másik férfi tartja átölelve, hirtelen elvörösödött. A gazdag fiatalember a homlokát ráncolta és lehunyta szemét, mivel képtelen volt megfékezni szíve heves zakatolását a mellkasában.

shadowhunter1975 P>!

A boldogság földjét bárhol megtalálhatjuk, és csak rajtunk múlik, hogy otthonra lelünk-e ott.

shadowhunter1975 P>!

– Boldog lehetsz attól, ha úgy teszel valamit más hasznára, hogy semmit sem kérsz érte?

shadowhunter1975 P>!

– Ha túl sok mononátrium- glutamátot visz be a szervezetébe, akkor az agya összemegy.

Stamcsi>!

– Ez katonai póló, és én nem vagyok katona. Nem kerülök bajba, ha ezt viselem?
– Egyáltalán nem. A katonafeleségek is folyton ezeket hordják.
A szavak idegesítően egyértelműek voltak. A sima arc lassan piros árnyalatot vett fel.
– Nem vagyok a felesége! – kiáltotta Tian, és szerette volna nyakon rúgni a megtermett szörnyeteget, de túl rövid volt hozzá a lába.

lttl_qn>!

Ne küzdj, hogy olyasvalaki legyél, aki nem vagy… pusztán azért, hogy másoknak örömet szerezz vele.
Bárcsak mondott volna neki valaki ilyesmit annak idején. Nincs szüksége drága ajándékokra vagy dícséretre. Csak annyi kell neki, hogy valaki elfogadja olyannak, amilyen.

lttl_qn>!

A családunkat nem tudjuk megválasztani, azt azonban igen, hogy miképpen éljünk.

Bookswideopen P>!

Remélem, hogy legalább valamit tanulni fog. Például azt, hogy mi olyat kaphatunk tőlük, ami nekünk nincs.

lttl_qn>!

Az anyagi világ belefojtotta az embereket a földi örömök tengerébe, ahol megfeledkeznek valódi önmagukról.

Bacteria: A tale of the thousand stars 2. Megszámolok veled ezer csillagot

A tale of the thousand stars sorozat · Összehasonlítás