A szex első képregényes történelme a szexualitás és az intimitás krónikáját nyújtja a nyugati kultúrkörben az ősembertől a robotokkal teli jövőig.
Az embereknek már a civilizáció megjelenése előtt a szexen járt az esze, vagy mert gyönyör és hatalom forrása volt, a bosszú eszköze és a gyerekek utáni vágy kifejeződése, vagy mert éppen tiltások övezték. A szex hihetetlen történetében Philippe Brenot szexológus az antropológia, a szociológia, a pszichológia és a történelem területeit ötvözi Laetitia Coryn szellemes grafikáival.
Brenot Babilontól kezdve a középkoron át elkalauzol egészen a 20. századig és a szexuális forradalomig, és feltérképezi, mit is jelent az erotika, hogyan szexeltek az őseink, mikor alakult ki az első pár, hogyan formálták szexualitásunkat a babonák, az erkölcsök és a törvények, mi a digitális korszakban a pornó szerepe, és mennyivel előrébb jártak bizonyos ősi civilizációk a nemek közti egyenlőség terén.
Olyan lenyűgöző részleteket tudhatunk… (tovább)
A szex hihetetlen története 29 csillagozás

Eredeti cím: The Story of Sex

Philippe Brenot: A szex hihetetlen története 96% Az ősembertől a robotokig
Nagyon szórakoztató olvasmány volt, igazán jó összefoglaló, mondjuk olyan sok újdonságot nem találtam benne, de nagyon szépen összeszedték, és ami legfontosabb humorosan szóltak egy sajnos néha még mindig tabunak számító, ámde nagyon fontos dologról. Klasszak a rajzok, az arckifejezéseket nagyon bírtam a csávók és leányok arcán, nagyon jó a néhány visszatérő sor (pl. az elég volt a hülyéskedésből vagy az összetrugyiztam a lepedőt). Szerettem, hogy írt a nők elnyomásáról, hogy mai napig gond az egyenlőség kérdése, vagy a patriarchális berendezkedés, arról hogy milyen nehéz szinte mindig minden korban a homoszexuálisok helyzete, hogy a nemi erőszak és a prostitúció a mai napig probléma, emberileg, jogilag, ám ezekről a nehéz témákról is humorosan szól. Illetve a házasságról is beszél, annak megkötéséről és hogy hogyan változott az érdek típusúból szerelmivé és ezen belül hogyan viszonyultak a házastársak a szexhez. Na mindenről is ír, röviden, ami a szex történetébe beleférhet.
Nagyon jó, hogy vannak ezek a könyvek, különösen most, hogy sajnos a mai oktatásban nem kap súlyos szerepet a szexuális felvilágosítás, nevelés, pedig sokat kellene erről beszélni, nem csak mert a tudás hatalom, hanem mert egészségügyi, prevenciós szerepe is van.
Az utolsó fejezeten a gyászos jövőről nagyon jót nevettem, és annyira elképzelhetetlennek sem tartom.
Egy kifogásom van, tudom, hogy francia szerzők műve, de olybá tűnik, mintha gyakrabban szólna francia hírességekről vagy többet hivatkozna a franciákra.
Élveztem, na. (Nem úúúúgy). És hát már megint a zenének köszönhetem, ha nincs a Tool koncert, nem biztos, hogy tudomást szerzek erről a műről.

Philippe Brenot: A szex hihetetlen története 96% Az ősembertől a robotokig
Ez egy végtelen szórakoztató képregény az ember szexualitásáról és annak fejlődéséről, változásáról.
Az illusztrációk zseniálisak és a humora a kötetnek fenomenális.
Imádtam.

Philippe Brenot: A szex hihetetlen története 96% Az ősembertől a robotokig
„A Gabo kiadó merészet álmodott, s egy igen belevaló kötetet dobott a piacra, ami nem a szende szüzeknek vagy a pironkodóknak készült… Ebben a képregényben az író és az illusztrátor egyaránt kendőzetlenül, szemérmetlenül, az igazságot bemutatva és feltárva meséli el az olvasónak a szexualitás történetét, egészen az őskortól napjainkig, sőt még egy elképzelt jövőbe is bepillantást enged!
Nem fogok kertelni, a képregény erősen 18+-os, ugyanis rendkívül pajzán és szókimondó. Olyan szexlegendákkal és híres történelmi személyiségekről szóló, zaftos információkkal gazdagodtam, amiknek a 90%-ról még soha életemben nem hallottam, ami a tanulás és információszerzés mellett azt is jól tükrözi, hogy itt bizony nem egy olyan átfogó leírást kapunk, amibe minden sarkon bele lehet futni…
Személyes kedvenceim az őskori és lovagkori fejezetek voltak, de rengeteget nevettem a görögökről és egyiptomiakról szóló fejezeteken is. Egyébiránt mindegyik részből ki tudnék emelni valamit, ami nagyon megfogott, legyen szó akár egy vicces panelről, vagy épp egy irtózatosan ostoba legendáról, amiben hittek.
Ha esetlegesen még ennyivel sem győztelek volna meg arról, hogy a kezedbe vedd ezt a képregényt, olvasd el a lentebb felsorolt, kiemelt, kedvenc idézeteimet, s ha azok se hozzák meg a kedved az olvasáshoz, hááát… én mosom kezeimet. ^^ ”
Részletes értékelés a blogon:

Philippe Brenot: A szex hihetetlen története 96% Az ősembertől a robotokig
Amilyen ingadozó bármilyen kiadvány fogadtatása, ami a szexualitással foglalkozik, annál nagyobb bátorság kell a megalkotására és kiadására. Attól függetlenül, hogy képregény és iróniával vegyes humorral kezeli a kényes témákat, nagyon is informatív jellegű. Ugyan tapasztaljuk saját életünkben a generációs különbségeket és a megítélések sokszínűségét, de elképesztő, hogy 50-100 évvel ezelőtt is napjainkig mennyi változás történt, és nem csoda, hogy aki pont egy átmeneti időszakba született, az nehezen veszi fel a fordulatszámot.
Az viszont nagyon is elgondolkodtató, hogy a modern korral az intimitás területén, és az ezekhez tartozó egészségügyi eljárásokkal – pl. fogamzásgátlás és nőgyógyászat – lényegében elértük az ókori egyiptomiak szintjét felfogásban, csak kellett 1-2 ezer év, hogy megsanyargassuk magunkat.

Philippe Brenot: A szex hihetetlen története 96% Az ősembertől a robotokig
Imádtam elejétől-végéig, csupa szórakozás, tanulás és meztelenség. Már olvasás közben kedvenccé avattam, az évem talán legjobb könyve lett. Képregényként bemutatni ezt a témát a világ legjobb ötlete volt, egyszerűen imádom, és csak áradozni tudnék róla.
Akit kicsit is érdekel a szex, mint téma, vagy egy kicsit is szeret szexelni, annál telitalálat lesz! ;)

Philippe Brenot: A szex hihetetlen története 96% Az ősembertől a robotokig
Végtelenül szórakoztató, informatív, a rajzok haláliak. Nálam telitalálat ez a képregény.

Philippe Brenot: A szex hihetetlen története 96% Az ősembertől a robotokig
Négy pontos lett volna, de az illusztrációk feldobták. :)
Szeretem az ilyen könyveket, mert kicsit kiragadnak az álszemérmes megfelelni vágyásunkból.

Philippe Brenot: A szex hihetetlen története 96% Az ősembertől a robotokig
Na jó! Egy dolgot tudni kell rólam. Könyvet mindig megfontolva szoktam választani és ha olyan az árakkor marad a boltban. Ezt a könyvet megláttam belenéztem és kérdés nem volt, hogy jön velem! Szakadok a nevetéstől. Roppant informatív és mégis könnyed mű. Árát megérte többszörösen is. Nagyon várom a második kötetét.
Külön pozitívum a kötése. Nem ragasztott hanem fűzött.

Állítólag megjelent egy útmutató, amely azt javasolta, hogy a hosszabb szavakból hagyják el a nemiségre utaló szórészeket.
– Eme ünnepi napon helye nincs a csalfa szóbeszédnek, galiba szikrájának!
– Kevésbé közönségesen: „ünne pon, csal óbeszédnek, gali rájának!”
148. oldal (Álszentség vagy prüdéria)