Visszalépés, ​visszaváltozás és megtisztulás 3 csillagozás

Szabadítsa ki gyermekét a genderkultuszból!
Maria Keffler: Visszalépés, visszaváltozás és megtisztulás

"A ​legtöbb szülőt derült égből villámcsapásként éri, amikor gyermeke bejelenti, hogy transznemű identitású. Az ilyen családokat gyakran szorítja sarokba a milliárddolláros genderipar azzal az alattomos kérdéssel, hogy mit szeretnének jobban: legyen egy halott fiuk (vagy lányuk), vagy legyen egy élő lányuk (vagy fiuk)? Majdnem minden érintett család, amelyben a gyermek a genderszekta karmai közé került, szembesül ezzel az érzelmileg manipulatív kérdéssel. Mintha mindössze két opció lenne: vagy azonnal beleegyeznek a gyermek társadalmi és orvosi átalakulásába, vagy felkészülnek az öngyilkosságára, amelyhez ily módon ők is hozzájárulnak.
Iskolák, egészségügyi szakemberek, politikusok és aktivisták agresszív gépezete taszigálja végig az embereket – különösen pedig a gyerekeket – a „transzgenderorvoslás” destruktív ösvényén. Elnyomónak bélyegzik azokat a családokat, amelyek nem hódolnak be elsőre a genderidentitás-politikának, az orvosi kísérleteknek és a kulturális… (tovább)

Eredeti cím: Desist, Detrans, & Detox

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
MCC Press, Budapest, 2022
240 oldal · ISBN: 9786156351647 · Fordította: Vraukó Tamás
>!
MCC Press, Budapest, 2022
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156351319 · Fordította: Vraukó Tamás

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Aurora_Michaelis P>!
Maria Keffler: Visszalépés, visszaváltozás és megtisztulás

Maria Keffler: Visszalépés, visszaváltozás és megtisztulás Szabadítsa ki gyermekét a genderkultuszból!

Nemrég olvastam ezt a könyvet, mert kíváncsi voltam, mire is lesz a népszavazás, mi ez a nagy felhajtás. Több ilyen könyv is van a piacon, de ez tűnt a legrövidebbnek – nekem ennyi elég ebből a témából.

Ez a könyv nagyon amerikai. Egy amerikai, többgyerekes tanárnő írta, szerintem elsősorban a saját iskolai és otthoni tapasztalataiból. Végig azt éreztem, hogy atyaég, elhiszem, hogy ez az egész transzneműkérdés Amerikában spoiler probléma, de hogy itthon, Magyarországon? Ha nem foglalkozna vele a kormány, akkor szinte azt sem tudnánk, hogy létezik ilyesmi. A magyar társadalom ennél jóval földhözragadtabb.
Elképesztőnek tartom ezt az egész „mozgalmat”, amiről a könyv szól. A szerző szerint úgy hálózzák be a gyerekeket a transzgender-ideológia terjesztői, mint a szekták a tagjaikat. Árgus szemekkel lesik a gyerekek megnyilvánulásait, és ha Pistike csak ránéz egy babára, vagy Évike kisautót fog a kezébe, már ráfogják, hogy ő valójában ellenkező nemű gyerek, és ha a szülő nem vigyáz (rosszabb esetben asszisztál ehhez), akkor az óvodás vagy kisiskolás gyerek elindul a nemátváltoztatás útján. Teljesen hihető és nagyon ijesztő, amiket leír. (Azóta a neten is utánamentem picit, és Amerikában valóban nagy biznisz van a nemátalakító műtétekben.)
A végső konklúzió azonban az, hogy nagyon sok gyerek kinövi ezt a dolgot. A könyv végén a visszalépők spoiler és a visszaváltozók spoiler gondolatai olvashatók, amelyekből egyrészt az derül ki, hogy csomóan megbánták, hogy más neműnek gondolták magukat, másrészt azt, hogy nagyon sokaknak elég egy kis löket, hogy kizökkenjenek abból a „lázadásból”, amit a transzneműség jelentett számukra. Például ír egy lányról, aki egészen addig fiúnak gondolta magát, amíg nem jött egy srác, akinek megtetszett, illetve neki is a srác, és onnantól kezdve már lányként élt ismét. (Szerintem a legjobb példa erre Angelina Jolie és Brad Pitt legnagyobb gyereke is. Az a kislány is éveken keresztül fiúnak öltözött, és fiúként viselkedett, aztán hopsz, legutóbb már csajos frizurával, csini koktélruhában állt a vörös szőnyegen az anyja mellett.)

Ha lehámoznánk a könyvről a transzneműségre vonatkozó gondolatokat, akkor egész használható útmutató lehetne azoknak a szülőknek, akiknek amúgy fogalmuk sincs a gyereknevelésről. Nagyjából azt írja le, mi kell ahhoz, hogy a gyerek személyisége egészségesen fejlődjön, hogyan oldja meg a szülő a különféle szituációkat, mit tegyen a szülő, ha a gyerek bármerre „kileng” (akár elkezd inni, drogozni stb.).


Hasonló könyvek címkék alapján

Abigail Shrier: Visszafordíthatatlan károk
Andrew Solomon: Alma a fájától
Vekerdy Tamás: Jól szeretni
A. S. Neill: Summerhill
Lindsay C. Gibson: Szülősebek
Laura Markham: Békés szülő, boldog gyermek
Gary Chapman – Ross Campbell: Gyerekekre hangolva
Ranschburg Jenő: Szülők könyve
Kádár Annamária: Mesepszichológia 2.
Thomas Gordon: P. E. T.