Wham! ​George és én 4 csillagozás

Andrew Ridgeley: Wham! George és én

ÉLET EGY POPTORNÁDÓBAN!

Most először mesél Andrew Ridgeley élethosszig tartó barátságáról George Michaellel, a Wham! történetéről és a zenekar megalakulásáról, mely átalakította a zenei világot a ’80-as évek elején.

Amikor Andrew az iskolában a szárnyai alá vette a félénk új fiút, George Michaelt, rátalált a lelki társára. A könyvben elárulja, hogyan élték meg az utat a siker szédítő hullámvasútján, mellyel átszelték az egész világot, miközben örök érvényű lemezeket csináltak. És mesél arról is, hogyan tudta túlélni a barátságuk és ők maguk a szupersztárságot. A szeretet, a zene, a Last Christmas és a tobzódó 1980-as évek emlékei – szemléletes és nagyon személyes krónikája annak, milyen is egy poptornádóban élni.

SENKI MÁS NEM MESÉLHETI EL A TÖRTÉNETÜKET – MERT SENKI MÁS NEM VOLT A RÉSZESE.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
296 oldal · ISBN: 9789635619016 · Fordította: Sereg Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
296 oldal · ISBN: 9789635619023 · Fordította: Sereg Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619009 · Fordította: Sereg Judit

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cintiatekla P>!
Andrew Ridgeley: Wham! George és én

Wham! George és én címmel írt memoárt Andrew Ridgeley, a Wham! másik tagja. A könyv George Michael és Andrew gyermekkorát, korai éveiket, és a Wham! alapítását mutatja be, illetve az utat a világsztárságig. Sikersztori, és annál egy kicsivel több: ki volt George Michael? Elég sok írás született róla a halála után, azonban szerintem a gyerekkori barátja és zenésztársa az, aki a legátfogóbb képet adhatja a kérdésre.

Talán nincs olyan élő és mozgó ember, aki ne ismerné a Last Christmas című klasszikust. Igen, a Wham! jegyzi a dalt. Jó pár évvel a feloszlásuk után születtem, így nem igazán tudom, hogy akkoriban tényleg csak egy bugyuta fiúbandának számítottak-e, vagy esetleg ahogyan a könyv is írja, sikerült-e kitörni ebből a skatulyából. Az azonban kétségtelen, hogy George Michael volt a korosztálya egyik legnagyobb énekese.

A Wham! sikertörténete mellett a kötet visszaemlékezés George MiIchaelre. A félénk kissrácra, majd a feszengő tinédzserre, később a szorongó huszonéves szívtipróra. Majd pedig a zenei szupernóvára.

George később szólókarrierbe kezdett, és tulajdonképpen a Wham! vége ennek az előfutára volt. Tehetségesebb dalszerző és énekes volt, mint Ridgeley, aki a memoárjában ezt meg is erősíti. A könyv hangvétele pozitív, inkább a történetmesélés a fő, noha eleinte voltak kétségeim a sráccal és az indíttatásával kapcsolatban, akire nem igazán emlékszik már senki.

Bővebben: https://www.gyorgytekla.hu/2022/01/andrew-ridgeley-wham…


Hasonló könyvek címkék alapján

Lévai Balázs: Lovasi
Nick Hornby: Fociláz
Cara Delevingne – Rowan Coleman: Mirror, mirror
Hyeonseo Lee – David John: A lány hét névvel
Alan Moore: A teljes Watchmen
Christian „Flake” Lorenz: Villanycigány
Sarah Winman: Csendélet
A. R. Capetta: Robin a világ ellen
Laura Madeleine: Egy cukrászmester meséje
David Mitchell: Csontórák