Préda 9 csillagozás

Zsíros-Takács Mária: Préda

Egy vidéki lány a nagyvárosba kerül, tele vágyakkal és a szép jövőről szőtt álmokkal.
Amikor elkezdenek valóra válni, el sem hiszi, hogy ennyire szerencsés lehet. Úgy érzi, életében végre elérkezett a boldogság korszaka.
Ám a múlt rátalál, és ha ezt a harcot nem akarja elveszíteni, minden eddiginél jobban kell küzdenie.

A Préda egy könnyed, izgalmakkal és fordulatokkal teli regény, amiben a kaland mellett nagy szerepet kap a romantika is.

>!
Smaragd, Kecskemét, 2021
178 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156297044

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Zsíros-Takács Mária: Préda

A kötet eleje elég lazán indult, amiből arra következtettem volna, hogy egy könnyed kis romantikus kötethez lesz szerencsém, aztán a kötet második felében minden a visszájára fordult és egy komor, ijesztő közeg bontakozott ki előttem. Ami az elején fantasztikus álomvilágnak tűnt Gabriella számára, arról a végére kiderült, hogy csak ámítás. Egy nap összefutott a munkahelyén egy „adonisszal”, aki folyton visszajárt hozzá, elhalmozta ajándékokkal, úgyhogy a lány a fellegekben járt. Aztán idővel kiderültek a férfi titkai, illetve megmutatta az igazi önmagát is, aminek a hatására Gabriella nem csak összetört, de még veszélybe is került. Nagyon hirtelen jött ugyan számomra ez a pálfordulás, de mégis tetszett a kötetben ez a kettősség.
Bővebben: link

1 hozzászólás
Bookaholic77 >!
Zsíros-Takács Mária: Préda

Még nem olvastam az Írónőtől, de a borító és fülszöveg nagyon megfogott, és végül maga a történet is! Ella egy nehéz múltú lány, aki mindössze szeretné megtalálná önmagát és végre boldognak lenni… Majd az életébe kerül Viktor, aki elvarázsolja a lányt, de spoiler. Nagyon fordulatos és szenvedélyes volt ez a könyv, és mikor már azt hittem, minden és mindenki a helyére került, ismét jött egy csavar Dávid karakterével… Nagyon tetszett! Drukkolok Ellának, hogy spoiler.

2 hozzászólás
Vyktoria>!
Zsíros-Takács Mária: Préda

"Nincsenek olyan illúzióim, hogy a bántalmazás a huszonegyedik század „betegsége”, sőt mind tudjuk, hogy a korábbi időkben ez majdhogynem még elfogadottnak is számított. Azonban, még mindig kevesen mernek beszélni róla, bár többen felszólalnak ellene. Ez a könyv is egy ilyen vészcsengő, hogy óvatosan kell bánni a bizalommal, mert drága kincs az, de nem mindenki tudja értékelni, sőt vannak olyanok akik ki is használják, amiből pedig komoly problémák lehetnek. "

Bővebben : https://hazairok.blogspot.com/2022/01/zsiros-takacs-mar…

1 hozzászólás
BKN>!
Zsíros-Takács Mária: Préda

Gyors, pörgős, haladva olvasós regény, nem csupán a rövidsége miatt: az írónő sallangmentesen fogalmaz, és a cselekmény arra késztetett, hogy lapozzak, lapozzak, mert kíváncsi voltam a főhős sorsának alakulására.

Gabriella Budapesten kezd új életet, miután kilépett a rossz kapcsolatából. Egy ékszerboltban dolgozik, ahol a főnöke egy nem túl kedves, ám nagyon szép nő. Egyetlen és legjobb barátja mindenben támogatja őt, legyen szó pasikról, vagy egy új munkáról.
Az új férfi hirtelen érkezik, és lehengerlő, de a múlt gyorsabban rátalál Gabriellára, mint hinné.

Ebben a regényben annyi a váratlan csavar, hogy az olvasó csak kapkodja a fejét! A bántalmazás, a bárhová begyűrűző alvilág, és a nők kiszolgáltatottsága hatotta át a történetet. Egész a legvégéig más zárásra gondoltam, de bevallom, ez így sokkal jobban tetszett, mint amit én vártam volna.

Ez a regény a bántalmazó kapcsolatokról, a kihasználásról, a kizsákmányolásról szól, és talán épp ezért óvatosságra is int: sosem tudhatjuk, kiben bízhatunk, vagy hogy az aggodalmunkat elnyomva nem épp az történik, amitől a leginkább félünk. Kétélű fegyver a mai világ kitárulkozása, mert sok mindent megtudhatnak az emberek rólunk, de ez ugyanakkor arra is jó lehet, hogy mi magunk nézzünk utána az új ismerőseinknek. Ha pedig valami gyanús, lehet, hogy jobb nem elmélyíteni az ilyen kapcsolatot.
Gabriella olyan lány, aki nehezen mond nemet, de örülök, hogy a végére sikerült fejlődnie. Az egyik szereplő igazán meglepett, ugyan voltak utalások rá, mégis meglepetés volt, hogy ki is ő valójában, és az is, hogy Gabriella vele kapcsolatban is jó döntést hozott.

Voltak pillanatok, amikor a Szürke ötven árnyalatára emlékeztetett néhány mozzanat, de bizony, abban a regényben teljesen másképp történtek a dolgok.

Én szívesen olvastam volna kicsit hosszabban, jó lett volna, ha a szereplők jellemét jobban megismerhetjük. Nekem még vagy 100 oldal jól esett volna, főleg a regény második fele lett nagyon gyors. De ennek ellenére nagyon tetszett!

Várom az írónő további alkotásait, örülök, hogy újabb magyar tehetséggel ismerkedhettem meg a regényén keresztül!

2 hozzászólás
Grizzly17>!
Zsíros-Takács Mária: Préda

A beolvasó és a fülszöveg alapján ez a könyv egy aprócska, komfortzónából történő kilépésnek tűnt és az is volt az életemben, az olvasás terén.
Egyáltalán nem bántam meg, ezt a lépést. Nagyon tetszett ez a könyv!
Őszintén bevallom, hogy a főszereplő nem minden lépését értettem meg rögtön, illetve nem igazán értettem egyet egy – két döntésével.
Ez valószínűleg azért lehetséges, mert a főszereplő egy nő és ekként gondolkodik, én pedig férfi vagyok és úgyis gondolkodom.
Összességében egy izgalmas könyvet olvashattam.
Remélem még sok hasonlóan érdekes könyvet olvashatok az írónőtől.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bookaholic77 >!

Tekintete akár a vadat hajtó kopóé, aki ha szagot fog, nem lát mást maga előtt, csak a prédát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ruby Saw: Inferno
Ruby Saw: Csak két lépés Észak
Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash – Vérből és hamuból
R. Kelényi Angelika: Édes Flores
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka
Rachel Vincent: Stray – Kóborok
Stephenie Meyer: A Vegyész
Ruby Saw: Lucy
Gaura Ágnes: Kard által
Ken Follett: Egy új korszak hajnala