Gyors, pörgős, haladva olvasós regény, nem csupán a rövidsége miatt: az írónő sallangmentesen fogalmaz, és a cselekmény arra késztetett, hogy lapozzak, lapozzak, mert kíváncsi voltam a főhős sorsának alakulására.
Gabriella Budapesten kezd új életet, miután kilépett a rossz kapcsolatából. Egy ékszerboltban dolgozik, ahol a főnöke egy nem túl kedves, ám nagyon szép nő. Egyetlen és legjobb barátja mindenben támogatja őt, legyen szó pasikról, vagy egy új munkáról.
Az új férfi hirtelen érkezik, és lehengerlő, de a múlt gyorsabban rátalál Gabriellára, mint hinné.
Ebben a regényben annyi a váratlan csavar, hogy az olvasó csak kapkodja a fejét! A bántalmazás, a bárhová begyűrűző alvilág, és a nők kiszolgáltatottsága hatotta át a történetet. Egész a legvégéig más zárásra gondoltam, de bevallom, ez így sokkal jobban tetszett, mint amit én vártam volna.
Ez a regény a bántalmazó kapcsolatokról, a kihasználásról, a kizsákmányolásról szól, és talán épp ezért óvatosságra is int: sosem tudhatjuk, kiben bízhatunk, vagy hogy az aggodalmunkat elnyomva nem épp az történik, amitől a leginkább félünk. Kétélű fegyver a mai világ kitárulkozása, mert sok mindent megtudhatnak az emberek rólunk, de ez ugyanakkor arra is jó lehet, hogy mi magunk nézzünk utána az új ismerőseinknek. Ha pedig valami gyanús, lehet, hogy jobb nem elmélyíteni az ilyen kapcsolatot.
Gabriella olyan lány, aki nehezen mond nemet, de örülök, hogy a végére sikerült fejlődnie. Az egyik szereplő igazán meglepett, ugyan voltak utalások rá, mégis meglepetés volt, hogy ki is ő valójában, és az is, hogy Gabriella vele kapcsolatban is jó döntést hozott.
Voltak pillanatok, amikor a Szürke ötven árnyalatára emlékeztetett néhány mozzanat, de bizony, abban a regényben teljesen másképp történtek a dolgok.
Én szívesen olvastam volna kicsit hosszabban, jó lett volna, ha a szereplők jellemét jobban megismerhetjük. Nekem még vagy 100 oldal jól esett volna, főleg a regény második fele lett nagyon gyors. De ennek ellenére nagyon tetszett!
Várom az írónő további alkotásait, örülök, hogy újabb magyar tehetséggel ismerkedhettem meg a regényén keresztül!