5 ​perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel 8 csillagozás

5 perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel

Éld át a mesés pillanatokat Villámmal, Matukával, Cruzzal és barátaikkal! Olvasd el mindhárom film történetét, és a haverdák legújabb kalandjait, amelyek turbósebességbe kapcsolják a fantáziádat! Felkészültél? Vigyázz, kész, rajt!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2020
254 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377252 · Fordította: Bárdos Zsuzsanna

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Utószó_blogger>!
5 perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel

Nagyon tetszett, hogy az 5 perces Verdák-történetek egy kisalakú mesekönyv, ezért kényelmes kézbe fogni, ráadásul vastag, minőségi – és jó illatú – papírra nyomtatták, így valószínűleg sokáig forgathatják a kis rajongók. Mert hogy a kötet elsősorban nekik, a mesék rajongóinak szól, egyfajta gyűjtemény számukra, melyből a sok új történet mellett a régiekhez is visszatérhetnek. A kötetben szerepel ugyanis a három Verdák-film története, mely nem rossz ötlet, viszont egy egész estés filmet nem lehet összefoglalni 5-10 oldalban egy képeskönyvben úgy, hogy átadja a film élményét, a három történet tehát önmagában nehezen érthető és követhető. Az olvasásuk épp ezért inkább olyan gyerekek számra lehet élmény, akik már ismerik a sztorikat, és egy szép könyv segítségével fel is elevenítenék.

A három film átirata mellett még 9 másik történet van a kötetben, melyek legtöbbje rövid, immár jól érthető, és tanulságos, mint például az én kedvencem, a Matuka zenegépe. Ebben a törtnetben egy csapat traktorgyerek árasztja el Kipufogófürdőt, és okoznak felfordulást a városkában, így aztán senki nem ér rá, hogy megnézze Matuka legújabb alkotását, egy zenegépet. Persze a mese végére minden jól alakul, és kedvenc karakterem, Matuka megoldja mindenki problémáját. Vannak persze klasszikusabb Verdák-történetek is, melyekben Villám versenyez a világ valamely pontján – bár nyernie nem mindig sikerül, és egy mesében Luigi, Guido és az őrmester is főszerepet kap.

Bővebben a blogomon: https://www.utoszo.hu/2020/12/14/5-perces-verdak-tortenetek/

SáraKata P>!
5 perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel

Ebben a kis kötetben röviden elolvashatjuk a három Verdák történetet valamint 9 új kis történetet Vilámmal, Matukával, Sallyvel és a többiekkel. Aranyos, kedves kis történetek, vidám színes rajzokkal, oldalakkal. Legjobban az a történet tetszett, ahol Cruz elmeséli mennyit tanult Villámtól.

almodozom P>!
5 perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel

Nem saját akaratomból hoztam haza a könyvtárból ezt a borzalmat:)
Ha lenne tehetségem képek alapján történetet rögtönözni, akár még jó is lehetne, de ezek a képek ezzel a szöveggel… hááát. Azt mondja: „A statisztikai szakértő így válaszolt: – Új nemzedékes versenyautó, ők a technológia segítségével javítják a teljesítményüket.” Oké, mondjuk hogy nagyobbacska gyerekeknek írták, de ez az egy mondat magában lebeg, nem párosul hozzá az információ másik fele, ti. hogy főhősünk régi nemzedékes versenyautó, akit a szíve visz előre a pályán. Vagy bármi. Végig ilyen nehézkes, okoskodó, értelmetlen az egész. Nincs benne a mese élménye, csak az, hogy fú de menő, verdákat olvasunk. A filmek is ilyen harsány amerikai giccsek, ha jól emlékszem. Összesen 2 kis mese volt belőle használható, azokat váltogattam, amíg tartott a rajongás, szerencsére pár nap alatt megunta, és visszatérhettünk Mazsolához meg Maszathoz és a többi épeszű, mondanivalót is tartalmazó meséhez.

Shandrish>!
5 perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel

12 aranyos történet Villámékkal, teljes oldalas, szép illusztrációkkal, pont olyanok, mint a mesében. A kisfiam nagyon szereti őket, mivel igen nehezen lehet neki mesét olvasni, muszáj olyat szerezni, ami érdekli, ez pont olyan. Verda rajongó gyerekeknek szívből ajánlom (vagy inkább a szüleiknek). Az első három mese a filmeket veszi át röviden, majd új (youtuben nincsenek fenn) „Verdanimáció” mesék szerepelnek benne. Matuka, Őrmester, Cruz és a többi versenyző társak szereplésével, mint Joe vagy Francesco Verdasco (imádom a nevét), megjelenik Vihar mellett Füsti és barátai is. Még gyerektraktorok is vannak benne, na ők az én fiam kedvencei! :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző
Julia Donaldson: A majom mamája
A kis gyufaáruslány
József Attila: Altató
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Bálint Ágnes: Mazsola
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban