5 ​perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel 5 csillagozás

5 perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel

Éld át a mesés pillanatokat Villámmal, Matukával, Cruzzal és barátaikkal! Olvasd el mindhárom film történetét, és a haverdák legújabb kalandjait, amelyek turbósebességbe kapcsolják a fantáziádat! Felkészültél? Vigyázz, kész, rajt!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2020
254 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377252 · Fordította: Bárdos Zsuzsanna

Most olvassa 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Utószó_blogger>!
5 perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel

Nagyon tetszett, hogy az 5 perces Verdák-történetek egy kisalakú mesekönyv, ezért kényelmes kézbe fogni, ráadásul vastag, minőségi – és jó illatú – papírra nyomtatták, így valószínűleg sokáig forgathatják a kis rajongók. Mert hogy a kötet elsősorban nekik, a mesék rajongóinak szól, egyfajta gyűjtemény számukra, melyből a sok új történet mellett a régiekhez is visszatérhetnek. A kötetben szerepel ugyanis a három Verdák-film története, mely nem rossz ötlet, viszont egy egész estés filmet nem lehet összefoglalni 5-10 oldalban egy képeskönyvben úgy, hogy átadja a film élményét, a három történet tehát önmagában nehezen érthető és követhető. Az olvasásuk épp ezért inkább olyan gyerekek számra lehet élmény, akik már ismerik a sztorikat, és egy szép könyv segítségével fel is elevenítenék.

A három film átirata mellett még 9 másik történet van a kötetben, melyek legtöbbje rövid, immár jól érthető, és tanulságos, mint például az én kedvencem, a Matuka zenegépe. Ebben a törtnetben egy csapat traktorgyerek árasztja el Kipufogófürdőt, és okoznak felfordulást a városkában, így aztán senki nem ér rá, hogy megnézze Matuka legújabb alkotását, egy zenegépet. Persze a mese végére minden jól alakul, és kedvenc karakterem, Matuka megoldja mindenki problémáját. Vannak persze klasszikusabb Verdák-történetek is, melyekben Villám versenyez a világ valamely pontján – bár nyernie nem mindig sikerül, és egy mesében Luigi, Guido és az őrmester is főszerepet kap.

Bővebben a blogomon: https://www.utoszo.hu/2020/12/14/5-perces-verdak-tortenetek/


Hasonló könyvek címkék alapján

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
Julia Donaldson: A majom mamája
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző
A kis gyufaáruslány
Bálint Ágnes: Mazsola
József Attila: Altató
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő