5 ​perces Pókember történetek (Marvel - 5 perces történetek) 17 csillagozás

5 perces Pókember történetek

Lendülj akcióba!
Csatlakozz a csodálatos Pókemberhez, aki New York városát védelmezi az alattomos gonosztevőktől! Bár mindenki kedvenc hálószövője egyedül is helytáll, most többek között Vasember, Fekete Párduc, Hangya, Doktor Strange és Fekete Özvegy is feltűnik az oldalán. Hagyd, hogy behálózzanak ezek a pörgős, olvasmányos történetek – akár öt perc alatt!

Tartalomjegyzék

>!
Kolibri, Budapest, 2022
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634374008 · Fordította: Horváth Vivien
>!
Kolibri, Budapest, 2021
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634374008 · Fordította: Horváth Vivien
>!
Kolibri, Budapest, 2019
192 oldal · ISBN: 9789634374008 · Fordította: Horváth Vivien

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

wzsuzsanna P>!
5 perces Pókember történetek

Remélem, hogy még senki sem csömörlött meg túlságosan a Marvel-őrülettől, én ugyanis még nem tudok elszakadni a képregények hőseitől. A kifejezetten felnőtteknek szóló darabok és a különféle gyűjtemények után kíváncsian vártam ezt a kötetet, amely a Marvel univerzumának egy kedvelt szereplőjéről, Pókemberről mesél nekünk. Szó szerint, hiszen ez egy igazi mesekönyv, ahol a címből is adódó, rövid történeteket találunk, melyek által a kisebbek is jobban megismerhetik álarcos barátunk kalandjait. Én leginkább arra voltam kíváncsi, hogy a műfaj és a tartalom hogyan lesz összeegyeztethető egymással. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg kisfiú (na meg persze kislány!) rajong a szuperhősökért, ugyanakkor bárhonnan nézzük, ezek sok szempontból erőszakos történetek. Reméltem, hogy a cselekményt sikerült kellőképpen gyerekbaráttá redukálni, anélkül, hogy elveszne az eredeti történetek hangulata vagy mozgalmassága. Elöljáróban annyit, hogy ezzel kapcsolatban kellemes tapasztalataim voltak, most pedig lássuk, milyen is ez a könyv közelebbről.
A kötetben összesen 12 rövid történet szerepel, amennyire meg tudom ítélni, nagyjából kronológiai sorrendben. Ezekből megtudhatjuk, hogyan lett Peter Parkerből Pókember, milyen a kapcsolata a többi szuperhőssel, illetve hogyan veszi fel a harcot a válogatott gonosztevőkkel. A rövid kis sztorik kivétel nélkül az eredeti Pókember-képregényeken alapulnak, de ahogy azt vártam, lényegesen le vannak egyszerűsítve, és a fiatalabb olvasókhoz mérten viszonylag könnyedek. Az értelemszerűen megkerülhetetlen, hogy az agresszió vagy az erőszak szerepeljen a mesékben, de úgy érzem, sikerült ezt olyan módon ábrázolni, ami még bőven a feldolgozható tartományba esik (ugyan én egy picit korainak érzem a 3 évet, ami fölött a kiadó ajánlja a könyvet, de kicsivel nagyobb gyerekeknek már biztos szuper esti mese lehet). A cselekmény a legtöbb esetben inkább izgalmas és humoros, mint félelmetes, a gazdag illusztráció pedig az én figyelmemet is tartósan le tudta kötni. (…)
(…) Összességében kellemes kikapcsolódást nyújtott ez a kötet, bár nem én vagyok az elsődleges célközönség, mégis nagyon jól szórakoztam a különböző történeteken. A kivitelezés és az illusztrációk szépek és igényesek, a szöveg pedig megfelelő mennyiségű és minőségű egy gyerekkönyvhöz képest. Remélem, hogy további Marvel-hősökről is olvashatunk majd ehhez hasonló könyveket.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/09/5-perces-pokemb…

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
5 perces Pókember történetek

Összességében nekem ez a mesekönyv egy kellemes, mosolygós élmény volt. Szerintem gyerekekkel való közös olvasásra kifejezetten alkalmas a kötet, de Marvel rajongóként felnőttek számára is tök jól működhet. És hát, Marvel rajongóknak szerintem kötelező a kötet, méghozzá kortól függetlenül.

Bővebben a blogomon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/09/konyvkritika-marvel-5-pe…

Beke_Nóri_és_Anya>!
5 perces Pókember történetek

Nagyon jó ötlet az, hogy nem képregényes formában jelent meg, mert így igazi mesekönyv lett. A rajzok csodálatosan szépek benne. Emellett pár olyan karaktert is megismertem, akiről még nem is hallottam. ( Szeretem a Pókembert, képben is vagyok vele valamennyire, de a képregényekből igen keveset olvastam, így pl. Köpeny és Kard nekem teljesen új volt.)
A fiamnak olvastam, akinek bár sok könyve van, nem nagyon hajlandó meséket hallgatni, de ezt végig csendben figyelte, némelyik mesét háromszor is kérte, hogy olvassam újra.
Jó, hogy ilyen rövidek a történetek , mert megragadja a gyerek figyelmét, emellett tanulságos és szórakoztató is.
Engem annyi zavart, hogy sok volt benne a szóismétlés. A „Póki” – tól már magam is a falra másztam a végére.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a falmászó kalandjait és anyukáknak, akiknek az 5 évese nem bír mesét hallgatni, hiába próbálkoznak. :)

Dolostiel>!
5 perces Pókember történetek

Ez sokkal jobbra sikeredett, mint az 5 perces Marvel történetek. Bár 2 történet szintén szerepelt benne, ami egy kissé csalódás volt.
De ez legalább jobban meg lett fogalmazva. Még mindig gyerekeknek való, de ez csak természetes, hiszen nekik íródott.
Aranyos, tanulságos vagy éppen csak szórakoztató történetek gyűjteménye. A picik biztosan kedvelni fogják.
1-2 apróság miatt, ami továbbra sem tetszett a megfogalmazásban viszont muszáj volt levonnom egy csillagot. De ennek ellenére kellemes szórakozást nyújtott.

briggy>!
5 perces Pókember történetek

Nagy és szép, keménytáblás kiadás, sok színes képpel, vastag lapokkal. 12 történet van a könyvben. A hátoldali ajánláson 3+ szerepel, de szerintem túl erőszakos ez a könyv egy 3 évesnek. Volt pár elgépelés a szövegben, és nekem túl sokszor hívták a történetekben Pókembert Pókinak/Pókfejnek.
A Pókember mániás gyerkőcök viszont nagyon fogják szeretni.

keleagi>!
5 perces Pókember történetek

Nekem ezek már nagyon bonyolult és erőszakos történetek, felesleges ilyenekkel terhelni a képi és érzelmi világunkat. De maga a könyv szépen felépített, minden történet utolsó oldal a bal oldalra esik, és van egy vicces mondat, ami megnevettette az öt éves fiamat. A képek mindig fedték a lerajzolt jeleneteket, úgyhogy aki szereti, annak biztos teli találat.

nicky_666>!
5 perces Pókember történetek

Csak ajánlani tudom Pókember mániás gyerekeknek. Aranyos, szórakoztató történetek esti mesének megfelelő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Baksa-Soós Attila: Cinege a lábát
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 1.
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene 1.
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Chris Claremont: X-Men 5. – Sötét Főnix