Bejössz ​nekem, Rosszfiú 91 csillagozás

Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

Réka, ​az érettségi előtt álló gimnazista, az iskolaújság ügybuzgó munkatársa nehéz időket él át mostanában, mert eddigi, legjobb barátai valamiért elpártolnak tőle. A szolid, „könyvmoly” lány leginkább láthatatlannak tartja magát, amolyan futottak még kategóriának, aki hiába szeretne feltűnni, sok tekintetben hasonlítani az iskola celebjeihez, a harsány, belevaló, irigyelt csajokhoz és a hasonlóan nagymenő srácokhoz, akiknek minden ujjukra tíz lány jut, ha akarják. És akarják. Ilyen figura Zádori Dénes is, a sulilap kiszemelt címlapembere, aki egyszerre vonzza és taszítja Rékát. És hát ő kapta feladatul, hogy interjút készítsen a fiók-alfahím, vagány, beképzelt, botrányhős fiúval.
Oroszlánszelídítés? Lehetetlen küldetés?
Mindeközben konfliktusok, olykor tettlegességig fajuló sorozata zajlik a folyosókon, az ebédlőben, egy szülinapi bulin.
Lesz-e végül békesség, újraépülhetnek-e a barátságok? Születhet-e szerelem tűz és víz között?

Farkas Andrea, két… (tovább)

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Erawan, Budapest, 2021
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156269065
>!
Erawan, Budapest, 2021
350 oldal · ISBN: 9786156269072

Enciklopédia 4


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

Csak azért 3,5 csillag mert én már kinőttem ebből. Nem az én korosztályomnak íródott, de ezzel nincs is semmi baj. Tini koromban iszonyatosan szerettem volna ezt a sztorit, valószínűleg meg is szerettette volna velem az olvasást. Ajánlom is a fiatalságnak, mert nagyon életszerű az egész.
Farkas Andrea nekem az év felfedezettje lett. Nagyon megszerettem a stílusát. Remélem még sok romantikust olvashatok tőle.

2 hozzászólás
Silverlight>!
Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

Nagyon tetszett az egész történet. Az előző két könyvét is szerettem az írónőnek, de most azért elég szkeptikus voltam. Mivel ifjúsági regény, így nem gondoltam volna, hogy különösebben tetszeni fog, de kellemesen csalódtam. Az eleje kicsit unalmas, lassan pörög be a cselekmény, de utána teljesen magába szippantott a történet. Tipikus nagymenő srác és stréber csaj történet, de annyira tetszett az egész végig, hogy különösebben nem zavar, hogy már olvastam hasonlót. Szórakoztató olvasmány volt, és sokat tudtam nevetni. A népszerűség kérdésével sokat foglalkozik a szerző, ahogy a láthatatlansággal is. A suli felépítése jól tükröződik ebben a történetben. Sokat bármit megtennének a népszerűségét. A barátság kérdése is elég érdekes módon merül fel. A gimis barátságok nem tartanak örökké. Nekem tetszett. Azért kíváncsi lennék Anett és Andor történetére is. Már ha egyáltalán lesz nekik.

>!
Erawan, Budapest, 2021
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156269065
Mariann_ P>!
Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

Nagyon megörültem a zöld borító és a zöld cím láttán, no, meg hogy magyar könyv …
Elsősorban ezek a szempontok ösztönöztek az olvasásra.
Azt tudtam, hogy nem én vagyok a célközönség, most más szemmel nézve olvastam.
Iskolai konfliktus van a könyvben, egyesek mindenkit piszkálhatnak és senki nem tesz ellenük semmit. Réka jó tanuló, talán ez is a baj , amikor megindul ellene a hadjárat , felháborodása kinyilvánítása után az igazgatónő is megbünteti, iskolapszichológushoz irányítja dühkezelési problémát emlegetve.
Ilyen reménytelen helyzetben jól jön egy kis segítség, akkor is, ha éppen az iskola rosszfiúja személyében.
Én azt gondolom, hogy ez egy remek könyv a fiataloknak.

Csoszi>!
Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

Tökéletes időzítés! A lehető legjobbkor találtunk egymásra a könyvvel. Szinte le sem tudtam tenni. Nem nagyon szeretek zaklatás témájú könyveket olvasni. Felháborítónak tartom, hogy egyes „emberek” miket engednek meg maguknak csak azért, hogy a másikat megbántsák, megalázzák. És ezzel saját magukat képzelik jobbnak, többnek. Nagyon sajnáltam a főszereplő lányt, az érettségi előtt álló Rékát, amiért az állítólagos legjobb barátai egyik napról a másikra elfordultak tőle, és amiatt, amit át kellett élnie. A szerelmi szál kifejezetten tetszett. Dénes nagyon cuki fiú, rengeteget nevettem a szócsatáikon, a szarkasztikus megjegyzéseken. Biztos, hogy fogok még olvasni az írónőtől.

Heni_s_BookBar>!
Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

Összességében nagyon tetszett a könyv, mert humoros, aranyos és szórakoztató olvasmány volt, amely egyben az őszinte gimnáziumi éveket, a valóságot mutatta be más oldalról. Sajnos nem mindenki emlékszik vissza boldogan a középiskolás éveire, mert bizony vannak olyanok akiket bántalmaznak és kiközösítenek. A komoly téma ellenére még is sokat lehet nevetni a könyvön és igazi romantikus, ifjúsági történetet ismerhetünk meg általa. A szereplők fantasztikusan szerethetőek. Én végig szorítottam Rékának és Dénesnek, hogy egymásra találjanak, ezért számomra a regény vége lett az abszolút kedvencem. Az aláfestő zene pedig csak hab volt a tortán. :)

Könyvajánlóm: https://henisbookbar.blogspot.com/2021/07/farkas-andrea…

Szil78>!
Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

Annyi rossz tapasztalatom volt már a nagyon felkapott magyar írók könyvével, hogy eléggé félve fogtam neki az olvasásnak, hiszen itt is egy viszonylag magas százalékot láttam az értékelésnél. Szövegest direkt nem néztem, nem nagyon szoktam. Azt kell, hogy mondjam, hogy kellemesen csalódtam. Végre egy könyv ami még jobb is mint amit a csillagos értékelés mutat. legalábbis nekem, persze nem vagyunk egyformák, lehet másnak meg pont ez nem jött be, de ez rendben is van így. Én minden esetre örültem, hogy nem kellett csalódnom. Sokat gondolkodtam azon, hogy hány csillagot is adjak, végül úgy döntöttem, hogy ha ötöt nem is érdemelt ki nálam, de a 4,5-et igen.
Teljesen ismeretlen volt számomra az írónő, még most sem igazán tudok róla semmit, de a történetből és a stílusából úgy gondolom, hogy viszonylag fiatal lehet. Ez igencsak érződött a stílusán, a fogalmazáson, viszont ettől függetlenül nagyon is élvezetes volt olvasni a sorokat. Ami engem zavart és emiatt nem tudtam megadni az 5 csillagot, az a vírushelyzet beleszövése. Kissé erőltetett és nagyon nem oda illő volt ahogy bele szőtte a cselekménybe. A végén oké, de ahogy a maszk időnként meg-meg jelent az számomra olyan kényszeredett volt, nem éreztem oda valónak. Nem olyan volt, mint amikor egy kimondottan a vírus helyzet szőtte regényt olvastam, mint mondjuk a Szerelem karantén idején, vagy a Veled egy szigeten. Nagyon simán működött volna ez a történet anélkül is, hogy ezekkel a „felveszem a maszkot” meg „tartsd a másfél méterese távolságot” megjegyzésekkel, „kényszerítik” az olvasót, ne feledkezzen el arról, hogy ez a történet ebben az időszakban játszódik. Teljesen felesleges. A másik, ami nem tetszett az maga a főszereplő volt. Egyrészt teljesen hagyja magát eltaposni és semmibe venni, zavarja a sok előítélet, ő viszont ugyanígy viselkedik másokkal. Oké ő nem aláz meg senkit (bár azért Áron esetében ha nem is ténylegesen, de passzívan ő is részt vesz ilyenben), és za erőszakos rész rá nem áll (azt a kis ebédlős incidens nem számít), de amúgy teljesen előítéletes ő is. Szerintem sokkal gyerekesebb, mint amit egy ennyi idős lánytól várnék. Oké kb 18 éves lehet, de néha olyan gondolatai vannak, mint egy 12 évesnek. A végére szerencsére fejlődik a jelleme, de az elején nagyon nem szerettem. Dénest bírtam, nagyon jókat szórakoztam a viselkedésén. Az ő karaktere nagyon jól sikerült, ahogy a Réka anyukája és nagyija is belopta magát a szívembe. Anyukája a szétszortságával, a nagyija a lazaságával és a kotnyelességével, igazán üdítő színfoltja volt a történetnek.
A Somást történetet kicsit furcsának találom, vagyis a végét, nem igazán értem, hogy ezek után hogy jelenhet meg az iskolában.
Anett nem volt semmi, annak ellenére, hogy szórakoztató volt a zsarnoki viselkedése és szókimondása, azért időnként elég bunkó módjára viselkedett, még ha nem is annyira mint mondjuk Lisa és barátai. Viszont ő legalább simán kiállt a barátai mellett gondolkodás és hátsó szándék nélkül.
Lehet, hogy kicsinyes dolog, de a szememben Roxie nem érdemelt volna egy második esélyt. Semmi bosszú vagy ilyenek, de részemről lezártam volna ezt a barátságot és úgy álltam volna hozzá, mint egy sima iskolatárshoz, akihez nem köt semmilyen barátság, csak egy futó ismerős.

Enci_94 P>!
Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

WOW. Nagyon nehéz témát boncolgat ez a könyv, legalábbis számomra nehezet. Akik tiniként átélték az iskolában elszenvedett megaláztatásokat őszintén és igazán át is tudják élni ezt a történetet és könnyen tudnak azonosulni a főszereplővel és kis társaságával. Amikor ennyi idősen igazságtalanság, bánat, düh, boldogság vagy akár szerelem ér, egyszerűen az ember nem tud mit kezdeni a felfokozott érzelmi kuszasággal és robban a bomba. Sokszor azt gondolom a felnőttek nem annyira megértőek az ilyen idős gyerekekkel kapcsolatban, pedig nem könnyű ám tininek lenni. spoiler
Nehezen tudtam letenni, olvastatta magát és igazán megszerettem a karaktereket. Ha középiskolás lennék még most is, Zádori lenne a tini pasi ideálom. <3

Ancsúr>!
Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

A Smaragd Wellness Klinika sorozat után én ezt a könyvet egy kicsit visszafejlődésnek könyvelem el magamban. Ha az előbb említett sorozatot nem olvastam volna, akkor több csillagot adnék rá, mert amúgy egy nagyon cuki kis ifjúsági regény volt ez. Minden benne volt, ami miatt én még olyan 12 évesen rárepültem volna egy könyvre: egy stréber és pedáns főszereplő, a főszereplőnket meg nem érdemlő „barátok", új barátok, krokodilkönnyek, nagy felismerések (ki vagyok? mit akarok az élettől? hol a helyem az osztályban/a világban/a barátaim között?), vicces párbeszédek, még humorosabb nagyszülő, és természetesen a Nagyon Nagy Ő csupa nagybetűvel, akiért minden nap felébredsz, és nem süllyedsz el az önsajnálat mocsarában.
Magyarán: ifjúsági könyvnek nagyon tetszett, sőt, minden tizenévesnek szívből ajánlom de a Smaragd Wellness Klinika sorozatát jobban szerettem.
A könyv legjobb részei azok voltak, ahol Réka nagyija aktivizálta magát. Ha nem kapom el a székem karfáját, akkor tuti, hogy leszédültem volna a sok nevetéstől. A vénlánynak hihetetlen beszólásai voltak. XD
Már csak egy kívánságom van az írónő felé:

Kedves, Farkas Andrea!
Légy szíves, álmodd meg nekünk Anett és Andor történetét is! *Csizmás kandúr (Shrek) szemek* Hálánk örökké üldözni fog. :*

inci81 P>!
Farkas Andrea: Bejössz nekem, Rosszfiú

Olvastam már az írónőtől, kedvelem a könyveit, és igazából ezt a regényt is másodszorra lapoztam, csak első alkalommal nem jelöltem az olvasást itt molyon.

Egyrészt egy édes kis ifjúsági romantikus történetvez, másrészt kesernyés, a középpontban lévő iskolai konfliktusok, zaklatások, igazságtalanságok miatt. De így volt kerek a sztori, és igazából egy könnyed romantikus olvasmányként él bennem.

Nagyon szerettem olvasni. Most is, másodszorra, élmény volt. Nem mellesleg, szerintem fogom én még párszor előszedni ezt a kötetet.


Népszerű idézetek

Mollii>!

Sürgősen találnom kell két darab széfet, egyet, amibe elzárhatom a hasamban örömtáncot járó lepkéket, a másikat pedig a hevesen zakatoló szívemnek.

157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: széf
Queen001 P>!

    – Nem hozzád jöttem. Olvasok – vesz le egy könyvet találomra a polcról.
    – És mégis mit? – vonom fel a szemöldököm.
    – A latin nyelv elsajátítása az alapoktól a… – olvassa fel hangosan a címet.
    Közbevágok:
    – Érdekfeszítően hangzik.
    – Az is – lapozgatja a könyvet. – Alig bírom letenni. Csak úgy suhannak az oldalak.
    – Akkor suhanj velük arrébb – vágom rá azonnal.

260. oldal, 21. fejezet

Queen001 P>!

    – Köszi, hogy segítettél megpuhítani – suttogom neki.
    Lazán megvonja a vállát.
    – Semmiség, hozzáírtam a listádhoz.
    – Milyen listához?
    – Listát vezetek arról, hogy hányszor falazok neked anyád előtt. A múltkoriért kettőt számítottam fel, mivel nem szóltál róla, hogy elmész, csak kisurrantál az ajtón.

298. oldal (25.fejezet)

Heni_s_BookBar>!

A mobilom rezegve jelez a zsebemben.
Nagyi: Te és az ablakon bemászó Pókember kaptok 30 percet, aztán Rómeó tűnjön a szobádból. Addig elterelem anyád figyelmét.

222. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Virág nincs nálam, de vettem neked sült krumplit, remélem, az is megteszi.

293. oldal

Heni_s_BookBar>!

„Ó, képzeld, a csaj akivel randizok, egy éjszaka alatt kiolvas egy ötszáz oldalas könyvet”

251. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Fogadd el, Orsi, hogy Draco Malfoy nem létezik, hiába vársz rá – rázza a fejét.

159. oldal

Heni_s_BookBar>!

Külsőleg nem lettem sokkal másabb, mint tegnap voltam, viszont apró lépésekkel egyre közelebb kerülök ahhoz a lányhoz, aki lenni szeretnék.

196. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Én vagyok a meglepetés – mutat magára.
– Egy csomag rágónak is jobban örültem volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Kollár Betti: Újra a pályán
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Bakó Liza: Csíííz!
Leiner Laura: Késtél
Csóti Lili: Hetedvérig
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Heniko Sakka: Édes tini élet
Marissa Meyer: Instant Karma