Kati ​vagyok, alkoholista 3 csillagozás

Catherine Matinee: Kati vagyok, alkoholista

Óh Kati, ne sírj, adj időt magadnak" – bíztattak – „Itt ebben a szobában mindenki megérti milyen nehéz ez most neked, hiszen mi mindnyájan keresztülmentünk ezen. Meg kell értened, hogy ez az első lépés a gyógyulásodhoz.”

„Ne szégyelld” – súgta egy belső hang. – „Már józan alkoholista vagy, vállalni akarod a felelősséget a betegségedért. Míg benne fetrengtél, nem tudtad, hogy beteg vagy. Ma már tudod, ha nem iszod meg az első korty italt, tartós lehet józanságod. Mindezt nem kell egyedül tenned, itt vannak új, józan barátaid, akik segítenek.”

>!
Magánkiadás, Budapest, 1992
158 oldal · ISBN: 9634008399

Most olvassa 1


Népszerű idézetek

paradicsom>!

Rossz sorrendben kerestem a boldogságot. A rossz kezdet, a hibás indulás miatt már nem láttam tisztán, mikor kezdtünk el hazudni egymásnak. Konfliktusaimra könyvekben, tanulmányokban, pszichológiai folyóiratokban kerestem a megoldást. Talán orvosságot találok szüntelen lázadásomra, lelkem zaklatottságára. „Valósítsd meg önmagadat” – ajánlotta a könyv címe. „A jót, vagy az önpusztítót?” – kérdeztem én. A szerző azt magyarázta, mindnyájan magunkkal hozzuk önpusztító természetünket. Sőt, akadnak olyan lusta emberek, akik pusztításukat másra bízzák. Partnerüket úgy választják meg, hogy az végezze el helyettük a pusztítást. Akkor aztán jogosan lehet egész elrontott életünkért a partnert okolni, hadonászni, a partnerünkre bökni, hogy ő a bűnös. Közben pedig kinyújtott mutatóujjunk mellett a másik három ujj felénk irányul.

41. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jack London: Alkoholmámorban…
Jack London: A sárga sátán
Levendel László: Alkoholbetegek gyógykezelése és gondozása
Danielle Steel: Johnny Angyal
Nikki Sixx – Ian Gittins: A heroin-naplók
Charity Norman: Zuhanás
Beck Judit (szerk.): Nagy drogkönyv
John Bradshaw: A mérgező szégyen gyógyítása
Csernus Imre – Funk Sándor – Pál Ferenc – Váradi Tibor: Vágyaink: szárnyak vagy börtönfalak?
Buda Béla: Szenvedélyeink