Miénk ​a pillanat (Tiéd a főszerep 2.) 127 csillagozás

K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Intenzív ​és magával ragadó történet elképesztő karakterekkel.” – Egy Anonim Könyvfüggő Olvasmányai Blog

Bűvölet zongoraszóra
Helena Jones azért érkezik Los Angelesbe, hogy interjút készítsen barátnője, Camie nagy sikerű filmsorozatának szereplőivel. Arra azonban nem számít, hogy az élete hamarosan a feje tetejére áll. Az interjú helyszínén szembetalálkozik egy ismerős, igéző szempárral, melynek tulajdonosa Nathan volt, akivel élete legperzselőbb éjszakáját töltötte évekkel ezelőtt, majd a férfi szépen felszívódott.
Ám a véletlenek sorozata még csak most kezdődik. Egy bárban, ahol zongorahangok kíséretében változik meg minden körülötte, rábukkan apja titkos múltjára és újra Nathan bűvkörébe kerül. Vajon meddig lesz képes harcolni az érzelmeivel és ezzel a lélegzetelállító pasival? Van kiút a kétségbeesett sóvárgásból?
Ha csak hárítania kell, az menni fog – véli Helena.
Vagy mégsem?

K. M. Holmes második regénye perzselően szenvedélyes és… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
314 oldal · ISBN: 9786150087245
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150087238

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Miguel Wyak · Nathan Hamphton · Mason Hall · Helena Jones


Kedvencelte 26

Most olvassa 4

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

Amaryll87>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Annyira jó volt ez a könyv is. Helena és Nathan imádnivaló karakterek. Az odaadásuk, a szenvedélyük lenyűgöző. Annyira hihetetlen, hogy a múltban akkora hatással voltak egymásra egyetlen éjszaka után. Tetszett a jelen és a múlt eseményeinek váltakozásai is, így tárva elénk a kapcsolatuk kezdetét.
Mason csúcsszuper volt. Sokat nevettem rajta.

2 hozzászólás
Bookish_Moments_Blog>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

K. M. Holmes tipikusan az az író, aki minden történetével egy újabb meglepetést okoz az olvasónak. Számomra ő az, akinek az eddigi általam olvasott regényei mind-mind versengenek egymással, mert mindegyiket másért tartom a legjobbnak, így nem is igazán tudok kedvencet avanzsálni közülük – bár általában éppen az aktuálisat tartom mindig annak. Izgatottan vártam, hogy a Tiéd a főszerep sorozat második részébe csöppenjek és visszatérjek a szereplők világába, mert rendkívül jól éreztem magam a társaságukban.

Az írónő minden egyes regényével lenyűgöz, páratlan keringőre invitál. Olyan erős emóciókba sodor, ahol egyszer a pokolba, míg máskor a mennybe érzi magát az olvasó! Megrepeszti a szívet, megszorongatja a lelket, s begyógyítja az okozott sebeket!

A kötet két fontos alappillére a zene és a szerelem. Ezek egyvelege okoz egyszerre mélyrepülést és felemelkedést. Sőt, a szereplők életének ezek a mozgatórugói. A múlt folyamatosan felelevenedik, s ezzel együtt a súlyos titkok és az örömteli pillanatok is. A regény a legjobbkor talált meg, mert pont erre a sokoldalú, érzelmekben gazdag és megfontolandó olvasmányra volt szükségem.

Az írónő ismét megnevettetett, ugyanakkor a könnyeimet is előhívta. Kikapcsolt, szórakoztatott és frenetikus élményben részesített. A kötet végére érve visszavonhatatlanul nyilvánvalóvá vált számomra is, hogy az írónő neve garancia számomra az elsőrangú és varázslatos történetekre!

A teljes értékelésem itt olvasható:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2022/08/k-m-hol…

1 hozzászólás
Silverlight>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Annyira tetszett, mint az első rész, sőt talán még jobban. Azt hittem zavarni fog, hogy Nathan és Helena már korábbról ismerik egymást (mivel ezt a fajta történetet nem igen szeretem), de most túl tudtam tenni magam a dolgon. Szerintem szórakoztató, humoros és aranyos. Néhol kicsit zavaró volt az időben való ugrálás, de jó volt betekintést nyerni a megismerkedésük történetébe. Jó páros, s talán most nem is volt annyira sok az erotikus rész. Szerintem jó történet, mert jó a stílus, a szereplők, s a cselekmény sem összecsapott, szépen kidolgozott.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150087238
2 hozzászólás
doriis_and_herbooks>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Hm, hol is kezdjem? Ha nem lett volna más dolgom is, tuti néhány óra alatt elolvastam volna.. Nagyon jó volt! Imádtam!♥ Volt benne egy kis klisé, de én szeretem a kliséket, szóval nálam betalált nagyon a sztori. :D
A főszereplőket is nagyon megkedveltem, nem tudnék kedvencet választani. Helena zongora iránti szeretetét fantasztikusan adta át az írónő. Neki ez volt a biztos menedéke a valóság elől. De ha már valóság, akkor ne hagyjuk ki Nathant sem..♥ Nagyon kitartó volt, aminek meg is lett az eredménye. Tipikus szoknyavadász, akinek sikerült azzal a nővel találkozni, akit nem tud kiverni a fejéből.

Tetszett, hogy a történetben párhuzamosan haladtunk jelen és múlt között, hogy megtudjuk mi is vezetett a jelenlegi helyzethez. Nagyon jól ki lett találva ez párhuzam.

Nem is tudom, mit írhatnék befejezésképpen az értékelésemhez. Talán mindössze annyit, hogy nagyon várom az írónő következő könyvét. :)

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Egy fantasztikus történet, amelyet nem felejtesz el egyhamar.

Éljük meg velük mi is a pillanatot.

Én is nagyon izgultam-e miatt a könyv miatt, több okból kifolyólag is.

Először is hadd kezdjem azzal, hogy nagyon hálás vagyok az írónőnek az újabb bizalomért és azért, hogy ismét előolvasóként vehettem kezembe a második írását.

Hogy a második könyvei mennyit változott az első után?

Az írónő első könyvét is nagyon szerettem, de ahogy akkor megírtam, az egy jó kis ugródeszka volt számára, egy jó kezdet. És ezt a második könyve szerintem messze felül múlta!

Ez nem csak egy szimpla romantikus-erotikus történet, amelyet csak elolvasol és aztán mikor befejezted csak úgy szimplán „eldobod”. Nem, ez a könyv megérinti az ember szívét és megdobogtatja, valamint megsirattatja és megnevetteti is egyben.

Én nagyon szerettem.

Annyi még, hogy az írónő nagyon jól belekezdett ebben a könyvben a mélyebb gondolatokba. Én szeretném, ha ezt a szálat tovább fűzné, és esetleg kicsit jobban bele is mélyülne. Ezzel pedig még szenzációsabba tehetné a könyveit, amik már így is nagyon jók, de szerintem ezzel még lehet rajtuk turbózni kicsit.

Kedvenc idézetem a könyvből:

„Igen, az ember valójában sosem tud elszakadni a múltjától. Bármennyire fájó, bármennyire is sebző, mégis megőrizzük az emlékét.”

Dorina_S>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Mostanában leginkább történelmi és történelmi romantikusokat olvastam, ezért úgy éreztem szükségem van egy kis váltásra, így egy modernkori romantikushoz és egy kedvenc írónő egyik könyvéhez nyúltam. K.M. Holmes már az első könyvével bebizonyította, hogy mekkora tehetség, és hogy mennyire jól is ír. Most sem volt ez másképp. Első könyvének a Tiéd a főszerepnek a folytatása a Miénk a pillanat, amely teljesen magával ragadott és beszippantott. Tudtam miért kell pont ehhez a könyvhöz nyúlnom most. Minden megvolt benne, ami kiszakított a szürke hétköznapok fakó valóságából. Itt végre éreztem a Los Angelesi napsütést az arcomon, a szellőt az óceán felől és mindazt az érzelmi töltetet ami ezt a regényt jellemezte. Az írónő művében nem kis lélektani utazást tehet az olvasó, lemerülünk a pokol bugyraiba és behegedt, soha be nem gyógyult sebeket tépünk fel újra és tisztítjuk ki, hogy végre begyógyuljanak. Hazugság, csalás, brutalitás, családon belüli erőszak, szerelem, kétségek minden van, amitől ennyire érezővé válik a sztori.

Az első könyve is megtépázott érzelmileg, de a Miénk a pillanat olyan gyomrost adott, hogy csak nehezen tudtam belőle felállni. Bevallom nem erre számítottam. Valahol egy könnyed romantikusra, de azt nem kaptam. Helyette csupa-csupa értékes mondanivalót közvetítettek a regény sorai megannyi fordulattal.
Az írónő egyik leggyakoribb társadalmi problémát helyezte a középpontba, ami nem más mint a családon belüli erőszak. Sajnos nem is lehetne ez aktuálisabb a karantén, és lezárások idején…mivel így még kevesebben jutnak segítséghez. A regény megmutatta milyen is egy olyan gyerek élete, aki megtapasztalja milyen a fizikai és lelki bántalmazás. Hogy mennyi sebet okoz, mennyire nehéz abból felépülni, és főleg ha egyéb dolgok is tarkítják ezt, akkor pedig küzdeni, állandóan harcban állni és a végén majdhogynem feladni…csak legyen vége, essünk túl rajta. Mennyi munka kell ahhoz, hogy felépüljön a gyerek egy ilyen családi kapcsolatból, és hogy mekkora része van ebben a barátoknak, akik segítő kezet tudnak nyújtani. A kapaszkodók, amelyek kiutat jelentenek elengedhetetlenek egy ilyen helyzetben.

K.M. Holmes viszont megmutatta a másik oldalt is, az idilli családot…és azt, amikor az tökéletesség nem is annyira tökéletes. Amikor egy titkok képes összedönteni mindent, és romba dönteni egy idolt, akire addig felnéz az ember. Egy gyereket meghatároznak a szülei, és a gyerekkorunk később is kihatással van az életünkre. Évtizedes titkok felnőtt embereket tudnak pillanatok alatt összetörni, de ebből is fel lehet épülni…a lényeg a kommunikáció, és megtalálni a segítő kezeket. Egyedül mindig nehéz ezekkel szembenézni, de ha ketten vagyunk az már sokkal könnyebb.

A Miénk a pillanat egy igazi romantikus-erotikus történet, ahol nem kiszámítható a cselekmény, és a szereplők sem egyszerűek. A sok mögöttes tartalom mellett azonban romantikus lévén a szerelem áll a középpontban. De abból sem az elcsépelt, végletekig elismételt rózsaszín felhős változat. Itt a karaktereknek keményen meg kell küzdeniük egymással és saját magukkal is azért, hogy megtalálják az egymáshoz vezető utat. Erotika terén is kimagasló, mivel pont annyi van benne, amennyi a történethez kell. Nem közönséges, pont elég kifejező.

Helena, a kötet női hősnője egy igazi, mai modern nő. Nagyon kedveltem az ő karakterét, kedves, okos, egyszerű, de ugyanakkor nem fél küzdeni az adott helyzetekben. Nem adja könnyen magát, és elvei vannak. Szabályok, amiket minden körülmények között betart. Ugyanakkor a magabiztos álarc mögött egy roppant érzékeny, és sebezhető nő van. Helenát múltbeli fájdalma, és családi veszteségei tették ennyire emocionálissá. Korábbi tapasztalatai pedig abban gátolják, hogy bízzon. Hiszen egyszer már csúnyán megégette magát, és ezek után ismét bizalmat szavazni annak akiben csalódunk roppant nehéz dolog. Az írónő Helena karakterén keresztül bemutatja, hogy a váratlan lehetőség sokszor kifizetődőbb, mint a megszokott ösvény. A lányhoz hozzátartozik a zene is, ami a kötet szerves része. Ezáltal is bepillanthatunk a lelkivilágába, annak mélységeibe, fájdalmaiba. Megtanulhatjuk, hogy a zene igenis gyógyír, és minden fájdalmat tud enyhíteni.

Nathan pedig, hát a megrögzött szoknyapecér. Persze emögött is mindig van valami, és volt is most is. Mindenáron eléri amit akar, de tudja hol a határ és betartja a játékszabályokat. A külseje mellett a humorával és megjegyzéseivel hódít, ami nálam már alapból jó pont. Tudja hogyan kell bánni egy nővel, hogyan kell istennőként kezelni és azt is hogy a problémák elől nem elfutni kell hanem megoldani. Nagyon tetszett a kitartása, hogy nem adta fel semmilyen körülmények között, és harcolt a boldogságáért. Nathan és Helena között szinte izzik a levegő, a szenvedély amely közöttük vibrál szinte tapintható. Az az intenzitás, amivel szeretni tudnak egy tájfun erejével ér fel.

Az írónő számos mellékszereplőt vonultatott fel, visszatértek az előzményből ismét főszereplők is: Miguel, Camie, Damien és kaptunk egy nagyon vagány új karaktert is Mason személyében. Mason esetében a merész jellem mögött is egészen más húzódik meg. A szókimondó, nagyszájú férfi számos sebet hordoz, és egy fontos dologra is felhívja ezáltal a figyelmet. A másságra, és annak kezelésére a társadalom részéről. Hogy mennyi előítélettel kell megküzdeniük nap mint nap.

Kifejezetten tetszett, hogy két idősíkon játszódott a történet, és ez sok mindenre magyarázattal szolgált. A regény vége mondhatni az ideális romantikus befejezést kapta, de a korábbi eseményeket tekintve ezt nekem nagyon tetszett, és kellett is a lelkivilágomnak, hogy így érjen véget a könyv. Kellett a boldog befejezés.

A borító ismét szemkápráztatóan gyönyörűre sikeredett. Imádom ezt a megoldást, ami először csak sejtet, és csak utána mutat meg mindent. Kívül belül szépséges, az Álomgyár Kiadó könyvei minőségileg is magasan a legjobbak.

K.M. Holmes bebetonozta magát a kedvenc íróim közé, mivel olyan fordulatokban gazdag és mély mondanivalóval megáldott történeteket alkot, amelyek mindamellett romantikusak és erotikusak is egyszerre. K.M Holmes könyvei olyanok, mint a heroin…nem lehet róla leszokni, ha egyszer rákapsz az ízére nem ereszt.

2 hozzászólás
Könyvpillangó92_εïз P>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Nagyon tetszett ez a rész is! ♥ IMÁDTAM!!
Külön tetszett, hogy két idősíkon futnak a történet szálai. Miközben olvassuk a jelent, betekintést nyerünk a múltba. :)
Helena és Nathan egy összeillő páros. Minden jól működött közöttük. Élvezték az életet együtt. És Helena miatt megváltozott Nathan, nem érdekelte őt a többi nő. Csak az igazi! ♥
Nagyon makacs egy nő Helena. Sokáig haragudott Nathanra.. Szegény Nathant nagyon sajnáltam, hogy az a másik nő belehúzta a csőbe és emiatt a kapcsolata Helenával zátonyra futott.
De minden jó, ha a vége jó. :D Nagyon örültem, hogy tisztázták a dolgot. :)
És Mason! :D Jófej, kedves és nem hagyja, hogy az élet eltiporja! Sok mindenen keresztül ment, de mégis erős jellem. Feltétlen el kell olvasnom a novellát. :)
Imádtam benne a zongorát, a zenéket. ♥ Nagyon jó zenék szerepelnek benne, olvasás közben meg is hallgattam ezeket. :)
Köszönöm @KMHolmes! ♥♥

2 hozzászólás
szentesi_katalin>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Másodjára olvastam el (kihívás miatt), és azt kell mondjam, hogy ez lett a kedvencem a sorozatból! A sztori nagyon jó, kicsit nekem olyan mesés. spoiler Itt is voltak nehezítő tényezők szerelmespárunk számára, de szerencsére megbirkóztak vele. Nagyon szurkoltam Nathannak. :)
Voltak részek amik nagyon szívszorítóak voltak. Gondolok itt Mason életére. Nagyon megkedveltem, örülnék, ha lenne egy ilyen barátom.
Jah és persze nagyszerű , hogy kapott egy külön novellát. Mindenképp olvassátok el!
Nagyon jó élmény volt (újra)olvasni.

nagydianagloria P>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Nagyon tetszett, hogy két idősíkon is fut a történet. Olvashatjuk a jelent, és megismerhetjük az első találkozásuk emlékét is mind a kettőjük szemszögéből.
Mindegyik szereplő szerethető volt.
Örültem, hogy Helena adott egy második esélyt Nathannak. Szépen alakult a kettejük kapcsolata.
Annak nagyon örültem, hogy egy kicsit feltűnt benne Miguel és Camie is, így egy kicsit beleláthattunk abba, hogyan alakul az életük.
A borító ismét nagyon szép lett!

Orsolya_Mojzer P>!
K. M. Holmes: Miénk a pillanat

Elképesztő hogy mennyivel jobb volt mint az előző rész! Az írónő nagyon sokat fejlődött, ez a könyv egy igazi kincs. A karakterek jól voltak kidolgozva, és mindegyik szerethető volt. A kedvencem Mason lett, amikor először találkoztak Helenával, jókat derültem. Mert hát ütős pia volt anyukám ☺️. És akkor Nathant is meg kell említenem, imádtam ♥♥ legalább annyira mint a fivérét♥♥. Itt már Camie is teljesen más volt. Ezek után már várom az írónő új könyvét.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Anonim_Könyvfüggő>!

Láttam, ahogy kinyílik a sötétkék autó ajtaja, majd egy napszemüveges, öltönyös, kifogástalan… várjunk csak egy pillanatot!
Kikerekedett a szemem.
Valaki ásson el. Így. Élve. Bárhogy. Nem bánom. Csak ne legyek itt.

Kapcsolódó szócikkek: Helena Jones · Nathan Hamphton
3 hozzászólás
Anonim_Könyvfüggő>!

Milliónyi gondolat suhant át az agyamon, ahogy a józanabbik felem próbált lebeszélni erről a nőről. Nem éreztem még ilyet, nem akartam mást ennyire. […]

Nem is tudta… ennek a nőnek fogalma se volt, hogy mekkora hatalmat gyakorolhatna felettem.

Kapcsolódó szócikkek: Nathan Hamphton
whisperingwithwolves>!

– Nathant? Visszautasítani? – Nevetett. – Sok szerencsét hozzá.

whisperingwithwolves>!

Értem én, hogy helyes a pasi, de ennyire nem kellene elájulni tőle… mindenkinek!

Anonim_Könyvfüggő>!

Én azt tanultam, hogy türelmesnek kell lenni egy megbántott emberrel.

KMReni>!

– Ne félj érezni, Helena! A fájdalom elmúlik, de ki kell engedni, hogy a sebek begyógyulhassanak.

whisperingwithwolves>!

A nők tisztában vannak azzal, hogy ez mennyire gerjeszti a férfiakat? Főképp az olyan csillapíthatatlan kangörccsel megáldott példányokat, mint jómagam. A tekintetem igyekeztem a szemén tartani, mert a nadrágom szorítása már kezdett kellemetlenül idegesíteni.

whisperingwithwolves>!

– Két napja vagyok itt és az életem kész káosz. Már előre félek a folytatástól.

whisperingwithwolves>!

Ha más férfi lenne ennyire kendőzetlen, az taszítana, de ez itt…csak vonzz. Darabjaimra hullok, mint a vasreszelék és köré rendeződik minden sejtem, szabályos sorban, a mágneses előterében.

Kapcsolódó szócikkek: Helena Jones · Nathan Hamphton

A sorozat következő kötete

Tiéd a főszerep sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: A viszony
Vi Keeland: A beosztott
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Cassandra Clare: Árnyak ura
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Karina Halle: A lázadó herceg