TharnType ​Story 1. (TharnType 1.) 58 csillagozás

Gyűlöletből szerelem
Mame: TharnType Story 1.

Voltál már szerelmes olyan pasiba, aki gyűlöl téged? És laktál már vele egy szobában?
Ha nem, itt az ideje megtudnod, milyen is lehet.
Tharn és Type története.
Szerelem és gyűlölet története.
Féltékenységek és ármányok története.
Tharn és Type elsőéves egyetemisták, és egy kollégiumi szobába kerülnek.
Type sötét bőrű, magas és helyes srác, gyengéd, de mélységesen homofób.
Tharn nagyon helyes, világos bőrű és egzotikus arcvonású srác, és nyíltan meleg.
Egy őrülten szexi meleg srácnak és egy heteró srácnak, aki mindennél jobban utálja a meleg pasikat, egy kis helyen kell osztozniuk az év hátralévő részében.
Hogyan fog végződni a történetük? Gyűlölettel? Vérrel és háborúval? Vagy talán szerelemmel?
A TharnType napjaink legnépszerűbb BL regénye és TV sorozata.
Nemcsak Tharn és Type különlegesen alakuló kapcsolatát mutatja be, de az egyetemi diákélet hol drámai, hol szomorú, de legtöbbször felejthetetlenül szép pillanatait is.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: BL sorozat Művelt Nép

>!
Művelt Nép, Budapest, 2021
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156186218 · Fordította: Kanompang
>!
Művelt Nép, Budapest, 2021
294 oldal · ISBN: 978615686225 · Fordította: Kanompang

Kapcsolódó zóna

!

Ázsiai BL-könyvek

134 tag · 128 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 20., 16:39 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Tharn · Type


Kedvencelte 3

Most olvassa 6

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klaratakacs P>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Ha nem láttam volna (vagy tízszer) a sorozatot, akkor is nagyon tetszett volna a könyv, de így csak úgy pörgött a szemem előtt az összes jelenet, még azok is, amik kimaradtak a megfilmesítésből.
Kicsit árnyaltabbak a szereplők, Type durvább, de Tharn sem az a mindent-tűrő szobatárs, mint aminek a sorozatban szerepeltették, sőt néha szinte aljas/számító módon használja ki a lehetőségeit, egyes helyzeteket sokkal keményebben reagál le. Techno viszont ugyanolyan pletykafészek. A lényeg persze a vonzalom, amiben nem szűkölködik a könyv.
Alig várom a folytatást!

eSsZ P>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

őszintén bajban vagyok..
nagyon vártam ezt a könyvet..mert az egyik nagy kedvencem ez az ellenségekből szerelmesek…
általában ezek a történetek mindig ilyen izgi, feszűltséges.. valami vibráló fűtöttség érzetet ad..

sajna, itt most pont ezeket nem éreztem..
helyette volt pár kínos érzésem…
felszaladt szemöldök homlokig…
kicsi bosszankodás…

az az igazság, hogy még sok minden lejászódott bennem..
és sok mindent éreztem.. de a tűzforró szerelmet?! naaa azt pont nem.
nem akarok túlzásokba esni.. nekem így külső szemlélőként inkább tűnt.. hmmm.. ha nem is erőszaknak.. de erőszakoskodásnak biztosan…
én azt vallom, hogy a NEM az NEM! itt nincs apelláta.. gyereket is erre nevelem.. mindegy, hogy egy tréfárol van szó.. és így mond nemet az érintett.. vagy akár már testi érintkezés… tanuljuk már meg.. tudatosítsuk már ezt magunkban IS! a NEM az NEM és pont.

a másik, voltak fogalombeli érthetetlenségek… nem is igazán mennék bele.. aki olvasta tudja mire gondolok…
nemi identitás.. sexuális orientáció

aztán.. kellett volna még a jó megfogalmazás… a melegeket ne keverjük már a pedofilokkal!!

az a helyzet, hogy senkit nem kedveltem meg… az egyik fiú túl hisztis.. a másik meg.. nem is tudom..
na és persze kicsit érthetetlen is vagyok… fogalmam sincs, hogy ki mikor szeretett bele a másikba.. és a vége?! hogy honnan jött ez a felajánlás?! nagyítóval kerestem.. de csak egy kis hangyát vettem észre a padlón…

sóhaj .. hogy elfogom- e olvasni a kövi részt? naaa az jó kérdés…
hajlok rá egyik oldalt… de még meglátom majd..

3 hozzászólás
ValerinLanz P>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Adhatnék kevesebbet az egyik kedvenc BL történetemre, mint öt csillag? Mondjuk az meglepett, hogy „csak” ennyi időt dolgozott fel, annak viszont nagyon örülök, hogy Type motivációját, gyűlöletét sokkal jobban megérthettük, és átláthattuk, miért viselkedik úgy, ahogy. Tharn természetesen kitette a szívét az asztalra, hogy aztán összezúzva kapja vissza.
Mivel láttam a sorozatot, sok meglepetés nem ért, persze kibontva kaptuk meg az erotikus jeleneteket, valamint magyarázatot nyert a jég is. :D
Amit kezdettől fogva szerettem ebben a történetben, hogy egyrészt a karakterek szépen fel lettek építve, másrészt hihetőnek éreztem a viselkedésüket, a felmerült problémákat. Egy ponton egyet értettem Type-pal spoiler, illetve a múltja fényében a gyűlölete is érthető, Tharn pedig mindezt nagyon jól kezelte, le a kalappal előtte.
Aki meglepett némileg, az Techno, a sorozatban nem volt ilyen értelmes. :D Nagyon jó dolgokat mondott, nem egyszer szembeszállt a barátjával ha úgy érezte, nem neki van igaza.
Szívszorító volt látni néha Type vívódását, szenvedését, főleg, amikor végül elmesélte Tharnnak, mi történt vele.
A fordítás egész igényes lett, viszont amikor – számomra – trágár verziókat használt a férfi nemi szerv megnevezésére, na, ott kicsit kiestem a történetből, szerintem meg lehetett volna fogalmazni ezt szebben is.
Érdekes jelenetnél hagytuk abba spoiler, szóval izgatottan várom a folytatást.

1 hozzászólás
Miyako71 P>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Tökéletes vasárnap délutáni kikapcsolódás. Lehet, hogy a szerző ennél többet szeretett volna adni az olvasóknak; valamit, ami segít a másság elfogadásában, ami megmutatja ezt a kérdéskört mindkét fél oldaláról. De nekem most csak ennyit adott, ez viszont jó volt.
Kicsit döcögősnek érzem a jellemeket – számomra érthetetlenek időnként az egymásnak homlokegyenest ellentmondó magatartások. Az is előfordult, hogy feleslegesnek éreztem egy-egy eseményt. Összességében kerek a történet, és a vicces jelenetek felülírják a fenti hiányosságokat.

kkata76>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Nem tudom, miért gondoltam, hogy olyan lesz, mint a Sotus, ennek a regénynek egészen más a stílusa. De attól még ez is nagyon tetszett…

kemiviki>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Ajj de bajban vagyok ezzel a könyvvel. A történet nem volt meglepő mivel már láttam a sorozatot. Viszont nekem Tharn itt sokkal erőszakosabb volt, és őszintén sokszor nekem már bántalmazás volt amit Type ellen/vele művelt. Okés értem hogy Type szemét volt vele, de basszus azért vannak határok… A nem az nemet jelent így is úgy is.
Amúgy egy könnyen és gyorsan olvasható történet vagyis inkább történet kezdete. Bár a fordításban vannak azért hibák.

RoseMarry>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Én a sorozatot nagyon kedveltem és ahhoz képest nekem kicsit csalódás volt a könyv. Type-ot az idő nagy részében péklapáttal csapdostam volna, hogy mekkora kretén. Tharn kicsit kedvelhetőbb volt, de könyörgöm a Nem az nem és kicsit ilyen szempontól 1-2 helyen túltolta. Techno-nál az elején lévő cselekedetét nem értettem, nyilván kell valami esemény a könyvben amin lehet pörögni, de spoiler. Összességében egy gyorsan olvasható könyv volt és azért kíváncsi vagyok a folytatására is.

kaata15>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Kíváncsi voltam nagyon erre a történetre, azonban nem fogott meg annyira, amennyire vártam. Nem érzem a szereplők közötti kémiát. Nem éreztem a tiltott, tabu szerelem vibrálását, érzékiségét, nem izgultam, hogy mikor jönnek már össze.
Számomra furcsa, hogy abban az országban ennyire nyíltan melegek, transzik az emberek, valamint, hogy az egész történetben egyetlen lány szereplő sincs. A sok civakodás a pozitív feszültség keltésen túlmutatott, túl sok volt, így átcsapott idegesítőbe, alig vártam, hogy valami másról olvassak.
A nyelvezete gördülékeny volt, így gyorsan haladtam vele.

rekuci0120>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban.
Egyik oldalt pozitív volt számomra, hogy egy könnyed, romantikus, meleg regényről van szó és ennek megfelelően meg is volt benne minden, amit az ember elvár. Plusz imádom az ázsiai könyveket, szokásokat, így érdekesnek találtam a thai egyetemisták életének a bemutatását.
Viszont sok negatívum is volt benne. Alapból a két főszereplő már fura volt. Tharn nekem néhol túlzottan erőszakos volt (már már a nemi erőszakot súrolta), Type meg… elviselhetetlen. Én elképzelni nem tudom, hogy egy ilyen ember mellett, hogy marad meg bárki is. Egy normális beszélgetése sem volt még a legjobb barátjával sem. Bárki bármit mondott ő ordibált vagy ütött (vagy mindkettő). spoiler
A másik meg ami zavart, hogy a karakterek folyamatosan, de tényleg csomószor esznek, de egyszer sincs leírva, hogy mit! (Jó egyszer rizslevest ennyi) Pedig kiváltképp érdekeltek volna a thai ételek, ha már ennyit ettek. :(

Marietta_Mosolygó>!
Mame: TharnType Story 1.

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Nálam 10/10-es lett ez a kötet.
Először láttam a sorozatot és csak azután olvastam a köyvet. Nem volt hátrány, hogy a regény oldalain már a megismert színészek elevenedtek fel. :) Több dolog is értelmet nyert, ami a filmen elkapkodott vagy félreértődött. Nem mondom, hogy nincsen hiábája a történetnek, vagy a karaktereknek, de én nagyon megszerettem őket. Igényes a fordítás is, remélem mihamarabb kihozzák a többi részét is.


Népszerű idézetek

ReadableWorld>!

Utálom a buzikat!

(első mondat)

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Kapcsolódó szócikkek: Type
ValerinLanz P>!

– Mi a szar ez? Síkosító? – kérdezi Type undorodva.
– Nem, hajzselé. Mit gondolsz? – vág vissza Tharn maró gúnnyal.
– Gusztustalan állat!
Type magából kikelve ordít. Nem elég, hogy szanaszét hevernek a cuccai, Tharn még ezt is az orra alá dörgöli. Éppen hozzá akarja vágni a tubust, amikor Tharn higgadtan megszólal.
– Nyugodtan eldobhatod. Egy ilyen aktív buzeránsnak, mint én, van belőle raktáron bőven. Tudod, mit? Neked adom ajándékba, az összeköltözésünk emlékére.

49. oldal

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Kapcsolódó szócikkek: Tharn · Type
maryanne0629>!

– […] Nem csinált a srác semmi rosszat. Együtt lehet vele lakni.
– Lakjon vele a jó édes anyád! Én nem vagyok hajlandó ilyenekkel egy levegőt szívni!

20. oldal

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem

Kapcsolódó szócikkek: Tharn · Type
Stamcs>!

..olyan, mint a kiszabadulásáért küzdő pillangó, ahogy töri ki magát a szűk gubóból, amibe bezárta a gyűlölet.

192. oldal

Mame: TharnType Story 1. Gyűlöletből szerelem


A sorozat következő kötete

Mame: TharnType Story 2 Gyűlöletből szerelem

TharnType sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Prior: A tanítvány 2.
BitterSweet: Sotus
BitterSweet: Sotus Extra
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.
S. A. Locryn: Gyufaláng
Jandy Nelson: Neked adom a napot
Carol Souya: Évszakok
Hayden Moore: Csendkirály
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában