Aby (Festett testek) 45 csillagozás

Becca Prior: Aby

Abigail ​Chambers átlagos tinilány is lehetne, ha a nevelőszülei nem San Francisco híres melegpárja lennének, és a múltja nem súlyos teherként nehezedne a vállára.
Csakhogy a borzalmas gyerekkori emlékeket nem lehet kitörölni, ezért Abynek újra meg kell tanulnia bízni az emberekben.
Nem könnyű feladat… Pláne nem, ha épp a felnőttlét küszöbén állsz, és pasizni szeretnél.
Válassz gondosan, hallgass a józan észre, ne hagyd, hogy az ösztöneid vezéreljenek!
Unásig ismételgetett jó tanácsok, amiket azért nem árt megfogadni.
De mi van, ha egy unalmas irodalomóra közepén betoppan álmaid hercege, és te első pillantásra beleszeretsz? Hogyan tudsz az eszedre hallgatni, ha a szívedet már elrabolta?
Tristan Blackbourne – az ügyeletes szívtipró – múltja sem makulátlan, de mindent elkövet, hogy minél később derüljön fény a titkaira.
Bejön neki a különleges, izgalmas lány, de gyorsan ráeszmél, hogy Abyvel együtt egy népes családot is meg kell hódítania, és… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2020
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156030078

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Gideon Beaumont (Ink) · Leonard Chambers · Francis Summers (Sky) · Angus Keith Caldwell · Elijah Prescott · Russell Corn · Abigail Harding · Brody Neville · Heathcliff Harding · Jeremy Durant · Tristan Blackbourne


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

meteoritastar>!
Becca Prior: Aby

Fejezetek végén csak azt vettem észre, hogy az a tipikus szívből jövő, fültől fülig érő mosoly terült el az arcomon. A könyv végén csak egy lélekből jövő sóhajra telt, ami sok mindent kifejezett:
– Jajj de aranyosak voltak.
– Jajj de imádtam őket.
– Jajj de idióták voltak / természetesen, csak is pozitív értelemben. /
Az írónőben ismét nem csalódtam. Ez a rész is nagyon jó lett. Nagyon jól alakította, vezette a történetet. Többször is előkerültek a többiek is. Az egész banda, az egész család. Hiába volt ez Aby és Tristan könyve, de ahogy megszokhattuk az elöző részekből, innen se hiányozhatott senki. Ennek nagyon örültem, mert nélkülük nem lett volna teljes ez a könyv. A szeánszok, a péntek esti vacsik a szivem csücskei, nagyon élveztem őket. Szívesen olvastam volna több péntekről is. De arról is, ahogy ezekre Tristan készülődik. Szegénynek nem volt könnyű dolga. De én olyan jót szorakoztam, ahogy izgult, ahogy készült a találkozásokra a családdal. De Leonékon is jókat mosolyogtam, ahogy igyekeztek szülösködni, de teret is adni nekik.
Ahogy Tristan bánt Abyvel az aranyos volt.. Édesek voltak együtt. Az írónő szépen terelgette őket. Életre keltette a szerelmüket. Mind kettőjüknek meg volt a saját titka. Tristan reakciója tetszett, mikor spoiler Illett hozzá ez a reakció. Aby érzésein is sokat gondolkoztam. Igen, még nem voltak együtt olyan rég óta, de Aby múltját ismerve, Tristánnak is lett volna alkalma és meg is kellett volna nyílnia neki hamarabb. Így megértem Abyt. Viszont Tristant se tudom bántani. Nem érezte egyenrangúnak magát Abyvel és a családjával, sokszor össze hasonlította az életüket, így nem csodálom, hogy titkolózott. Meg spoiler Meg arról se feledkezzünk meg, hogy fiatalokrül van szó, hiába Aby érettebben is tudott viselkedni. Egy szó mint száz, én elmélkedtem ezen egy darabig és megtudom érteni mind kettőjüket.
Volt egy érdekes beszélgetés Leonék és Inkék között a kapcsolatukról, hogy kié az erősebb. Ezen is elmélkedtem, hisz nem egyforma életet élnek, a kapcsolatuk is más, de ugyan olyan erös. Ez meg is lett erősítve. spoiler
Volt egy jelenet, amit nagyon vártam. Nem kellett csalódnom. Másképp nem is történhetett volna. Annyira illett hozzájuk. Többször is elolvastam, spoiler
De egy olyan pillanatban is részem lehetett, igaz többször is, de ez kiemelkedő a számomra, mitől elolvadtam. spoiler Ez a testvéri szeretet. Le lettem véve a lábamról.
De a férre értés se volt semmi. Ütüs lett.
Végül olyan irányba ment el a történet, hogy nem is számítottam rá. spoiler Leon ismét nagyot alkotott. Még mindig csak nézek, hogy mennyit változott az első rész óta. Ő a tartó oszlopa, a vászna ennek a sorozatnak.
Gondolkoztam, hogy mit tudnék írni, ami annyira nem tetszett vagy hiányóltam ebből a részből. spoiler Szoval, nem. Nem tudok a könyv ellen felhozni semmit.
Mostanában nem olvasok olyan könyvet, ahol ilyen fiatalok a szereplők. de így is teljesen magával ragadott a történet. Nagyon jó kikapcsolódás volt.
Tetszett.
Szép lezárást kapott a sorozat.

4 hozzászólás
grimmdori>!
Becca Prior: Aby

Manapság nem kell apácának menni, simán meghalhatsz szüzen anélkül is.

Szuper sorozatkiegészítő kötet volt, a szokás humoros, romantikus, erotikus vonallal, miközben azért érintettünk igen csak komoly témákat is, egy tiniszerelmet, aminek 6 apukával kell megküzdenie… tökéletes végső lezárás, bár tudnék olvasni belőle vagy még 6 részt :D

pannieeele>!
Becca Prior: Aby

A Festett testek ráadáskötete…a hatodik könyv. És én ezt is imádtam! Próbáltam elég időt hagyni az olvasás okozta gyönyörökre és időnként félre rakni, hogy átgondolhassam a történteket, de ez megint meghiúsult….amit nem is bánok.
Tulajdonképpen mindig is érdekelt, milyen lehet Abynek abban a házban, hogy fog felnőni és mi fog történni Barnaby után. És most, hogy megtudtam, nagyon boldog lettem tőle. Tristan valóban egy álompasi, aki mindig azt nézi, mi a jó Abynek. Becca a youtube-ra feltöltött interjúban azt mondta, nem tudja, hogy jól adta-e át egy tinédzser lány gondolatait, de szerintem zseniális volt. Aby ugyan érettebb a koránál, de neki is voltak aggályai magával szemben, ugyanazokkal az átlagos problémákkal küzdött, mint a saját korosztálya.
Nagyon élveztem most is olvasni, de már az első kötet óta Leon ellopta a szívem és ez most sem volt másképpen. Oh egek, de imádom azt a palit…
Imádtam, hogy Angus, Sky, Russell és Ink tényleg meg tudták beszélni a dolgaikat és tudták folytatni.
Szerintem, aki elolvassa, mindenképpen egy olyan családra vágyik. Legalábbis én igen. Nagyon szeretnék én is tartozni ennyire valakikhez és minden pénteken együtt mulatni a szeretteimmel, akik soha semmiért nem ítélnének el.
Ez a könyv rengeteg problémát dolgoz fel, ami bölcsebbé is tesz bennünket olvasókat. Roppant hálás vagyok azért, hogy Aby nem hagyta békén Beccát és végül megírta Aby és Tristan történetét is!!

Zsófia_Unger>!
Becca Prior: Aby

Imádtam! Imádtam! Imádtam! Számomra így lett kerek a történet és hihetetlen élményt nyújtott újra bepillantani a Festett testek összes főszereplőjének az életébe. Annyira cuki és összetartó az egész csapat, hogy mindenki hasonlót kíván magának a való életben is. Köszönöm az élményt kedves Becca! Biztosan állíthatom, hogy bármilyen témában írsz, az olvasót beszippantja és nem ereszti még sokáig a könyveid által keltett hatás.

Hangyási_Andi P>!
Becca Prior: Aby

Nagyszerű sorozat volt. Sajnálom, hogy vége. A chambers család az abszolút kedvencem. Ely és Leon párosa tökéletes. Ebben a részben bár nem meleg páros volt a főszerepben mégis imádtam mindegy egyes sorát. Aby már kislányként belopta magát a szívembe, aki azóta felnőtt nő lett. Tristan menő szívtipró, de Aby kihozza belőle a gondoskodó romantikust. Nagyon aranyosak voltak együtt.

inci81 P>!
Becca Prior: Aby

Az első pillanattól nagyon kedvelem Abyt. Kíváncsi voltam a történetére, bár kissé tartottam tőle, hogy milyen lesz Beccától egy hetero sztorit olvasni. Nos, felesleges aggodalom volt, mert a könyv magával ragadott az első pillanatban. Pont annyira elvarázsolt, mint a Festett testek sorozat többi része.

Ha lehetséges, mostanra még jobban kedvelem az egész bagázst. Olykor az jut eszembe, hogy mennyire jó volna ebbe a családba tartozni, ahol ekkora a szeretet, a törődés, az összetartás. Sosem gondoltam arra, hogy szeretnék belépni egy regénybe, és ott élni, egyetlen kötetet kivéve, és most ennek a sorozatnak a világa a másik, ahová mennék.

hovi P>!
Becca Prior: Aby

Nem ragadott annyira magával, mint az előző részek. Hiányoztak a régi szereplők, sokkal többet olvastam volna még róluk. Jó, jó tudom, hogy ez most Aby könyve, de akkor is.
Abyt amennyire szerettem, most egy kis ellenérzéssel viseltettem iránta. Utálja ha gyerekként kezelik, de lépten-nyomon gyerekesen viselkedik. Nem gondolhatta komolyan, hogy kemény két hét együttjárás után kiteregeti az ember a legbensőbb titkait, ez nem így működik.
Tristan csak szeretni lehetett a múltban elkövetett hibái ellenére. Egy csupaszív, kicsit önbizalom hiányos lélek, aki a keménység álarca mögé bújik.
Visszatérve Aby-re: ha nekem ilyen barátnőim lennének, akik ennyire féltékenyen viselkednek a változással szemben (kivéve talán Kathy-t, de neki is volt egy kis vaj a füle mögött), azok nem is igazi barátok.
Olvastam volna még egy olyan epilógust ami mondjuk 5-10 év távlatában összesíti az összes szereplő életútját.

iRead>!
Becca Prior: Aby

El sem tudtam képzelni, hogy egy heteró könyv hogyan fog illeszkedni a sorozatba. Ráadásul tiniszerelem? Semmi kedvem nem volt hozzá. De mégis elolvastam, mert az írónő neve számomra garancia. És nem csalódtam! Imádtam! Persze ehhez hozzájárult az is, hogy a sorozat korábbi köteteiből megismert fiúk is megjelentek. A főszereplők (Aby és Tristan) is szerethetők. Gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy Abigail koránál érettebb. (Szóval nem egy nyálas tiniregényt kaptunk ;) )
Élveztem minden sorát! Köszönöm!

Lilian_Council>!
Becca Prior: Aby

Esküszöm meglepett, hogy egy könyv lehet ennyire jó.
Nagyon örültem, hogy megjelent Aby története is, mert az öt könyv után még többet akartam megtudni róla.
A történet nagyon tetszett, imádtam a hősszerelmes jellemét, hátterét és ahogy Abyhez viszonyult. Aby a szememben nagyon megváltozott, komolyabb és mégis komolytalanabb lett egyszóval nagyon megváltozott. Ely és Leon most is hozták a formájukat és egyben nagyon jó szülők lettek, mindenki (főleg ők) nagyon sokat változtak a saját kötetünk óta.
A komoly dolgok, amiket leírt a könyvbe, abszolút illettek bele, mint az eddigiekben is.
A humor persze fergeteges volt, annyit, de annyit nevettem.
Ezzel így szép kérek lett a történet, és nyugodt szívvel olvashatom újból bármennyiszer, szóval köszönöm ezt a csodálatos történetet.

dernoemi P>!
Becca Prior: Aby

Nagyon jó kiegészítő kötet a Festett testek sorozathoz. Miközben megtartja a korábbi kötetek laza, humoros stílusát, elővesz komoly témákat is (ugyanúgy, mint korábban). Tökéletes lezárás, csak azt sajnáltam, hogy lezárás, mert imádtam az egész sorozatot.


Népszerű idézetek

grimmdori>!

– Miért nem Mr. Finch-et kaptuk? – kérdezte Kathy, aki instant szerelemre lobbant a húszas évei közepén járó irodalomtanár iránt, amint meglátta.
– Azért, hogy ne kerüljön sittre miattad.

1. fejezet

2 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!

Aby vele nevetett. Imádta, hogy ekkora családja lett, akkor is, ha nyolc meleg pasi néha kicsit soknak érződött. Persze nem dicsekedett vele a suliban. Bár azt mindenki tudta, hogy Elijah Prescott-Chambers a nagybátyja és a gyámja is, meg azt is, hogy a másik nevelőapja Leonard Chambers, de Aby arról gondosan hallgatott, hogy a tágabb családba beletartozik a komplett baráti kör, vagyis másik három meleg pár, akikkel szinte összenőttek az évek alatt.
Együtt jártak nyaralni, telente síelni, minden pénteken együtt vacsoráztak, és hét közben is gyakran találkoztak velük. Jesse, Brody Neville párja Heath iskolatársa volt a művészeti suliban, és bár már végzett, most is gyakran bejár, mert úgy érzi, van még mit tanulnia. Russell, Ely legjobb barátja a férje Ink Beaumont-nak, aki Leon legjobb barátja, és ott van Sky és Angus, a két elcseszett idióta, akik képtelenek komolyan venni bármit, és mindig fuldoklós röhögéssel végződik az este, amikor ők is ott vannak. Egyszóval a „család” valami olyan jelentést kapott az elmúlt két évben, amit Aby elképzelni sem tudott. Egy vidám, összetartó, szerető közeget, ahol önmagad lehetsz, ahol nem számít a korod, sem az, hogy kihez vonzódsz. Az elfogadás törvényszerűen következett az emberekből, akiket látszólag csak összefújt a szél, mégis ezer szállal kötődtek egymáshoz.

21. oldal, 2 (newkids, 2020)

Cintia_ P>!

Ő is tehetetlen az áradó érzelmekkel szemben. Sokkal jobban szereti, ha finoman kötekednek vagy vitatkoznak vele. Az irónia pedig az egyik szexepil, aminek nem tud ellenállni.

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tristan Blackbourne
reanadett>!

– Aham, ismerem azt a nézést. Olyan, mintha a világ királya lenne, de közben a pillantásában van egy kis melankólia, egy kis „le van szarva a szar is”, és egy kis „én úgyis jobban tudom”.
Leon hevesen bólogatott.
– Pontosan! Szóról szóra, ahogy mondod!
Ely szája ismét megvonaglott.
– Tudod, honnan ismerem ezt a nézést?
Leon megrázta a fejét.
– Onnan, hogy halálosan beleszerettem…

140. oldal

Cintia_ P>!

– Gondolom, a fél sulit eszi utána a fene. Hogy sikerült kifognod? – vigyorodott el.
[…]
– Fogalmam sincs! – vágta rá Abigail. -Párszor összefutottunk, de általában csak beszólogattunk egymásnak.
Russ felhúzott szemöldökkel, helyeslően bólogatott.
– Ez lesz a kulcs! Az ilyen jó pasik unhatják már a lábuk elé heverő csajokat, akik önjelölt barátnőként viselkednek, és vagy csábítani akarnak, vagy elvárják, hogy elcsábítsák őket. Ezekkel tele a padlás. De egy jó visszavágás, egy okos kiscsaj, aki látszólag ellenáll a csáberőnek, na az valóban felkeltheti egy alfahím vadászösztönét.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abigail Harding · Russell Corn
pannieeele>!

– Most jönne az a közhely, hogy ha nem teszi meg érted, akkor nem is akar téged igazán.
– Csak jönne? Miért mi van helyette? – nézett rá kihívóan Aby. Leon állta a pillantását.
– Az, hogy ha nem tartod magadat és minket érdemesnek arra hogy bemutasd nekünk a fiút, és ő örömmel igent mondjon a meghívásra, akkor ideje magadba nézned. Lehetsz bármennyire szerelmes, elvesztheted az eszed, de az értékeidet sose veszítsd el!

146. oldal

Lilian_Council>!

– Csak könyörgöm, ne a pénteki szeánszra kelljen elhoznom! – fakadt ki Aby.
Leon és Ely egy pillanatra lefagytak, de aztán egyszerre tört ki belőlük a nevetés.
– Nyugi, csak a mélyvízbe akarjuk bedobni, nem a szakadékba – válaszolta Leon, amikor végre meg tudott szólalni.

146. oldal, 14. fejezet (newkids, 2020)

pannieeele>!

– Aham, ismerem azt a nézést. Olyan, mintha a világ királya lenne, de közben a pillantásában van egy kis melankólia, egy kis „le van szarva a szar is”, és egy kis „én úgyis jobban tudom”.
Leon hevesen bólogatott.
– Pontosan! Szóról szóra, ahogy mondod!
Ely szája ismét megvonaglott.

– Tudod, honnan ismerem ezt a nézést?

Leon megrázta a fejét.

– Onnan, hogy halálosan beleszerettem…

Chambers először felháborodott, aztán, amikor leesett neki a tantusz, ellent akart mondani Elynak, de ahogy farkasszemet néztek, rájött, hogy igaza van.

– Így nézek én is? – kérdezte komolyan.

– Nem, már nem – ingatta a fejét Ely, miközben felállt, megkerülte az asztalt, és Leon ölébe ült szemből. Egyszer már próbált oldalról is, de akkorát estek a labdával, hogy el kellett halasztania egy fotózást a kék-zöld foltok miatt. – De régen pontosan így néztél. Mint akinek nincs miért szeretnie az életet, vagy ragaszkodnia hozzá. És ez eszméletlenül vonzó a gondoskodó természetűeknek. Azonnal azt hisszük, hogy majd mi kitöröljük ezt a gyökértelenséget, és megtanítunk érezni, szeretni, örülni.

Leon igazat adott neki. Ely lételeme, hogy törődhessen a szeretteivel, így valóban kivételes az egybeesés. És az is igaz, hogy a konstans boldogsághoz rajta keresztül vezet az út. Nélküle Leon azonnal visszasüppedne a letargikus állapotba, és tudta, hogy már képtelen lenne beérni annyival.

pannieeele>!

– És ha az Oroszlánkirály is kiborul, akkor jobb lesz? – próbálkozott még egyszer Russel, de azért hagyta, hogy Ely maga után vonszolja a járdán.
– Leon nem borul ki – közölte magabiztosan Elijah.
– Hát persze! Most hívjam a katasztrófavédelmet, vagy elég, ha már kő kövön nem maradt?

131. oldal

pannieeele>!

– Biztos, hogy nem meleg? – kérdezte a sokadik kép után – Hetnek túl szép…
Ezen az egész bagázs felnevetett, még Aby is.
– Nagyon is hetero – dünnyögte, és láthatóan fülig pirult.
– Tanúsíthatom – szólta el magát Russel, mire minden szempár ráfókuszált, még Ink is elhajolt, hogy messzebbről nézhessen rá. – Kurva életbe! Kitépem a saját nyelvemet! – temette a tenyerébe az arcát Russel, és nem mért Abyre nézni.
– Inkább majd én vigyázok rá – hajolt rá Beaumont, és birtokba vette a száját

172. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

S. A. Locryn: Gyufaláng
Koós Patrícia (szerk.): Jégvirágok
Lakatos Levente: A hatalom szabályai
M. Z. Chapelle: Párizstól keletre
Hayden Moore: Csendkirály
Hayden Moore: Üvegkalitka
Rebecca Reed: Neon Hearts
Bodnár Alexandra – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Hajnal Kitti: Harmónia