Egy ​hét, hogy boldog légy 28 csillagozás

William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

Adott ​három hatvanas anyuka, akik a fiaik születése után a játszótéren ismerkedtek meg, és azóta is jó barátnők. A fiúk immár felnőttek, és élik a maguk gondtalan életét, miközben – az unokákra ácsingózó anyukák szerint legalábbis – már rég családot kellett volna alapítaniuk, és sokkal többet kellene törődniük az édesanyjukkal. Az anyák elhatározzák hát, hogy kezükbe veszik az irányítást, és egy hétre beköltöznek a fiaikhoz, hogy rendbe tegyék a dolgokat. Egyetlen hét.
Hát olyan nagy kérés ez?

Carol: tökéletes kispolgár, aki minden miatt szorong, és elborzadva nézi a híradóban, mi minden szörnyűség történik a világban.
Matt: playboy, aki egy menő loft lakásban él és egy férfimagazinnál dolgozik. Gazdag, jóképű, minden nap más nőt visz haza, és a kokaint sem veti meg.

Helen: nagyvilági nő volt, igazi hippi, aki elvált, újraházasodott, de még mindig a régi férjébe szerelmes.
Paul: meleg, párkapcsolatban él egy nagy házban, ahol rajta és a barátján… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Libri, Budapest, 2019
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634335566 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
Libri, Budapest, 2019
364 oldal · ISBN: 9789634336457 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Most olvassa 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Patsy>!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

Amikor a raktárvásáron kezembe vettem a könyvet, és úgy döntöttem, hogy megveszem, őszintén szólva, nem erre számítottam. De elmondani se nagyon tudom, hogy úgy amúgy mit gondoltam, milyen lesz, de az biztos, hogy nem erre.

A történetben megismerünk három anyukát, és a három fiát. A srácok már felnőttek időközben, elköltöztek, élik a mindennapjaikat, viszont egyiknek sincs családja, és ezért az anyukák kezükbe veszik az irányítást, ezért váratlanul beállítanak a fiaikhoz egy teljes hétre..
Ennyi az alaptörténet, semmivel se több.
Nem tudom megmondani őszintén, mi nem tetszett a könyvben, de szerintem akár többet is ki lehetett volna belőle hozni. Mindenesetre egy egyszeri olvasásnak elment.

Bookaholic77 >!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

Először a filmet láttam, emiatt is olvastam el a könyvet. Nagyon sok minden volt ebben a 364 oldalban, barátságok, emberi és családi kötelékek, mely számomra sok mindenben elgondolkodtató volt. Meddig vagyunk képesek elmenni, hogy a külvilág elhiggye, jó viszonyt ápolunk a családdal? off Tanulságokkal és érzelmekkel átszőtt, érdekes könyv volt. Tetszett!! Az anyák nagyon szimpatikusak voltak, sokszor mosolyogtam, de sokszor szorult össze a gyomrom… off

cintiatekla P>!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

Az Egy hét, hogy boldog légy számomra nagy erőssége, hogy a végén kiderül, hogy az anyukák mekkora sikerrel jártak, ugyanis egy évvel később is bepillantást enged a karakterek életébe, ezzel pedig nem hagy függővéget a szerző, ami igazán szimpatikus. A másik kérdés, ami felmerült bennem, hogy kicsit talán társadalomkritika is, hiszen napjainkban a harmincas férfiak (és ugyan így a nők), akiknek nincs tartós párkapcsolatuk, házasságuk, gyerekük, csak a munkájuk – vagy talán az sem olyan erőteljesen – hogyan nézhetnek ki a szüleik szemében? Főleg akkor, ha az anyukák kötelességüknek érzik, hogy párt találjanak a gyerekeiknek. Persze, kotnyeleskedésnek is hangozhat, de ugye ez a korosztály sűrűn hallja a „mikor lesz unoka?”, vagy a „jaj nem jó ez így!” mondatokat?

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2019/11/william-sutcliffe-eg…

Karolina_Kolonics>!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

„Egyszerolvasós” könyvnek jó volt, de annyira nem ragadott meg. Érdekes volt egymás mellett, hogy mennyire különböző helyzetben voltak az anyák, mennyire más volt a kapcsolatuk a fiaikkal és milyen más életet éltek a gyermekek. Úgy gondolom, hogy mindamellett, hogy nem érintett mélyen a történet úgy érzem, hogy megvolt a maga tanulsága.

Nina97>!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

A könyv nem sokat adott számomra. Egyszer olvasható mű semmi több.

Édeskiskönyvkritikák>!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

Engem is meglepett, de azt kell mondjam, megéri átverekedni magunkat az első 199 oldalon, mivel utána egy mind szövegében, mind tartalmában olvasásra érdemes könyvvel leszünk gazdagabbak.
Bővebben:
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/12/06/william-sutc…

Annamária_Seres P>!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

Az elején nagyon nehezen haladtam a történettel, sajnos untatott. Egy idő után viszont egy kicsit jobban kezdett érdekelni. Tetszett, hogy nem maradt nyitott kérdés, hogy mennyire jártak sikerrel az anyák.
A könyv nem tudott sokat nyújtani ugyan, de elgondolkodtatott azon, hogy én mennyire szólnék bele, az én esetemben, a lányaim életébe. Előre láthatólag nem valószínű, szeretem őket hagyni, hogy éljék a kis életüket, tanácsot, adott helyzetre megoldás lehetőségeket adok, de a döntést saját maguk hozzák. Ha ők úgy döntenének, hogy nekik nem kell pár, akkor ezt kell tiszteletben tartani……, de lehet, hogy én is bekattanok, hogy szeretnék unokát, és nyüstölni fogom őket :-)

Tóth_Danci>!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

Nem pont az volt amire számítottam, de nem volt rossz. Azt reméltem kicsit több érzelmi magasság és mélység lesz benne(meg felismerés), mind a fiúk mind az anyák részéről és talán egy kicsit több humor. De összességében egy aranyos kis könyv volt, pörgős és jól haladt a történet, szerethetőek voltak a szereplők. Nem túl csöpögős, ahol beteljesül a boldog vég, inkább valóságos ahol arcul csapja őket az igazság, hogy aki nem akar változni, az nem is fog. Ez volt a fő momentum amit az anyáknak meg kellett érteni, de ehhez saját maguknak is változni kellett, anélkül nem ment volna.

pattie23>!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

Bővebben:https://avalosagontul.blogspot.com/2019/12/ertekeles-wi…

A maga módján egész barátságos és szórakoztató könyv volt. Készült belőle egy filmes adaptáció is, amit már el is indítottam a laptopomon, hogy megnézzem. Hisz kíváncsi vagyok mit hoztak ki belőle. Teljesen átéreztem a három férfi helyzetét, hisz elég idegesítő lehet, ha az ismerőseid nagyrésze már apa lett és még az anyád is nyüstöl. Sajnos ezt a 25 éves fejemmel már én is megkaptam párszor, hogy lassan ideje lenne szülnöm. Így eltudom képzelni, hogy ők 34 évesen hányszor kaphatták már meg. Volt itt minden. Elrontott összejövetel, vitába fuccsolt ebéd és titkos randik. Aki díjazza az anfol humort annak bátran ajánlom a könyvet.

pasztellakkriszta>!
William Sutcliffe: Egy hét, hogy boldog légy

Érdekes, kiszámítható kis limonádé olvasmány. Matt szálát jobban ki lehetett volna dolgozni.


Népszerű idézetek

Bookaholic77 >!

Az anyaság nem valami mellékutca, ahol átmenetileg eltereled a figyelmedet a fontosabb dolgoktól. Az anyaság a világ legfontosabb feladata. És soha nem ér véget.

pattie23>!

A „jól vagyok” jelenthette azt, hogy „feszült
vagyok”, „zaklatott vagyok”, „mérges vagyok”, „Miért nem figyel rám senki?”, vagy akár azt is, hogy „Nézd! Most pakolom el reggeli után a dolgokat, amikről azt mondtad, te majd elpakolod, de mégse tetted.” Ennek a kijelentések szinte megszámlálhatatlan különböző jelentése létezett,
amelyekben mindössze egy dolog volt közös. Lényegében mindegyik azt jelentette, hogy „nem vagyok jól”.

Bookaholic77 >!

Szerette volna magához szorítani, beleszimatolni a nyakába. Ha csak egy percre része lehet benne, azzal megkapta volna azt a boldogságadagot, ami egész életére járt neki.

Bookaholic77 >!

Egyelőre csak erre az ölelésre volt szüksége, a nagymamaság apró dózisára, ami a boldogság csúcsára repítené.

Bookaholic77 >!

Biztatták, segítették és támogatták egymást az anyaság betonkeverőjében. A közelség és a közös tapasztalatok évről évre egyre inkább összefűzték az életüket.

pattie23>!

Azzal lassú, súlyos léptekkel felmászott a lépcsőn, és közben azon tűnődött, miért van az, hogy az anyjával lenni mindig olyan, mintha elveszített volna egy sakkjátszmát.

pattie23>!

Ezt teszik a férfiak. Kizsigerelik az embert, aztán továbblépnek egy másikhoz.

horn_mici P>!

Egy új gondolat nem olyan, mint egy új holmi. Nem lehet egyszerűen elmenni és megszerezni. Nem olyasmi, amivel eddig nem rendelkeztünk, aztán hirtelen a magunkénak tudhatjuk. Egy új gondolat leginkább olyan, mintha kinyitnánk egy fiókot, amibe rég nem néztünk már bele, és megtalálnánk valamit, amit elveszítettnek hittünk. Mindvégig ott volt, mindvégig a miénk volt, csak most újra tudatosult bennünk.

98. oldal

pattie23>!

Elvégre egy nőnek ilyen férjre van szüksége. A férj
dolga, hogy féken tartsa a felesége legőrültebb ösztöneit és vágyait.

31. oldal

Bookaholic77 >!

Mindannyiuknak azonos korú gyerekeik voltak, és rendszeresen összejártak, hogy kicsit kiszakadjanak az anyaság korai időszakának unalmából.


Hasonló könyvek címkék alapján

Khaled Hosseini: Egyezer tündöklő nap
Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Colleen Hoover: November 9.
Sue Dylen: A római szerető
B. B. Easton: Az öltönyös
Kozma Ani: Kezdet és vég
Anne Tyler: Légzőgyakorlatok
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet