Respekt 8 csillagozás

szexkönyv fiúknak
Inti Chavez Perez: Respekt

Mit is jelent férfinak lenni? Mit takar az emberek testbeszéde, milyen heterónak, melegnek vagy binek lenni? És hogyan kerül a képbe a tisztelet, a legfontosabb dolog a szexben és a szerelemben? Hogyan kell flörtölni, milyen a jó előjáték, hogyan kell csókolózni, milyen a szex? Ebben a könyvben pont azokról a dolgokról olvashatsz, amelyek minden fiút foglalkoztatnak, de ritkán mernek kérdezni róluk. Inti Chavez Perez egy jó fej báty vagy idősebb barát hangján vezet be a szexualitás rejtelmeibe az elejétől a végéig, az első szárnypróbálgatástól a komoly párkapcsolatig.
Perez a szexuális felvilágosítás elismert szakembere Svédországban, számos iskolában beszélt már fiúkkal (és lányokkal) a szerelemről és a szexről.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Corvina, Budapest, 2019
218 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631365382
>!
Corvina, Budapest, 2019
224 oldal · ISBN: 9789631365856

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ács_Milán>!
Inti Chavez Perez: Respekt

Inti Chavez Perez: Respekt szexkönyv fiúknak

Nem igazán én vagyok a célközönsége ennek a könyvnek, már csak a koromból kifolyólag sem, hogy mást már ne is említsek. Ennek ellenére azért akadt egy-két olyan információ, ami újdonság volt számomra.
Ez a könyv, mint ahogy már a borítón is olvashatjuk, fiúknak íródott. Véleményem szerint a tinédzser lány olvasók is egész nyugodtan olvashatják és ők is hasznos információkkal gazdagodhatnak mielőtt még belevetnék magukat a szexuális világ rejtelmeibe.
Azt gondolom, hogy minden szülő feladata lenne a szexuális felvilágosítás már a gyereke tizenéves korában, viszont sajnos vannak olyan családok, ahol ez a téma tabu és nem kerül sor ilyen beszélgetésekre a családban. Ezek a gyerekek ilyenkor általában vagy társaiktól kérdeznek vagy az internetet és különböző könyveket hívnak segítségül. Ez a könyv tökéletes lehet egy ilyen felvilágosítás megkezdésére. Annak ellenére, hogy a könyv nem túl hosszú, az író próbált mindenről írni, ami a szexuális témával kapcsolatos.
Fiatal olvasóknak egyértelműen ajánlom!

2 hozzászólás
_hannah_>!
Inti Chavez Perez: Respekt

Inti Chavez Perez: Respekt szexkönyv fiúknak

Nos, valljuk be, ennek a könyvnek határozottan nem vagyok a célközönsége. Nem mondanám, hogy rossz volt, vagy emiatt nem volt érdekes, de nem is éreztem át, hogy 'jajj, de milyen zseniális ez a könyv'. Jó volt, hogy a tiszteletet ennyire központi témának vette, azonban nekem már kicsit sok volt, ahogy szinte ugyanaz volt elismételgetve. off

csabaviki>!
Inti Chavez Perez: Respekt

Inti Chavez Perez: Respekt szexkönyv fiúknak

Sem tini nem vagyok, sem fiú :) de nekem nagyon tetszett ez a könyv. A pikáns részek is érdekesek voltak :D, de nőként főleg azokat a fejezeteket értékeltem, ahol a tisztelet volt a téma. Jó lenne, ha ezek a gondolatok elültetődnének a fiúk fejében.
Mindenképp hiánypótló, és szerintem a hangneme is épp megfelelő, se nem felnőttesen okoskodó, se nem túl gyerekes, vagy bugyuta. Már csak az a kérdés, hogy hogy lehet odaadni úgy ezt a könyvet az érintett korosztálynak, hogy ne gondolják, hogy ez ciki :)

Könyveslány P>!
Inti Chavez Perez: Respekt

Inti Chavez Perez: Respekt szexkönyv fiúknak

Nagy reményeket fűztem a könyvhöz, de hát nah… abszolút pozitívum a kamaszbarátnak tekinthető nyelvezete, és hogy vannak benne valóban jó/hasznos részek. Viszont egyrészt erősen csapongónak éreztem a könyv felépítését, nem igazán volt mögötte egy kidolgozott koncepció. Másrészt, ami sokkal zavaróbb, hogy néhol bődületes butaságok szerepelnek benne spoiler amik miatt kamasz kezébe adni, hát finoman szólva is problémás lehet.


Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

A szerelemnek hatalma van felettünk. Belebetegedhetsz, de meg is gyógyíthat.

66. oldal

Inti Chavez Perez: Respekt szexkönyv fiúknak


Hasonló könyvek címkék alapján

Kövesi Péter: Nem leszek nemecsek!!!
Fenyő D. György: Útikalauz a vershez
Lőrinc László: 25 szelfi a török korból
Ali Benjamin: Suzy és a medúzák
Nényei Pál: A Paradicsomkerttől a Pokol kapujáig
Dynamo: Titkok könyve
Szlukovényi Katalin (szerk.): Magyar mesék lázadó lányoknak
Nicola Morgan: Túlélhető kamaszkor
Hannah Cather: Legyél te is Wednesday!
Boruzs János – Jacsmenik Erika: Teszteld magad!