Üvegkalitka 95 csillagozás

Hayden Moore: Üvegkalitka

Hayden ​Moore, a Csendkirály szerzőjének újabb kötetében egy amerikai kisváros látszólagos nyugalmába repít minket. Egy világba, ahol mindenki templomba jár, és mosolyogva feszít az ünneplőruhájában, egészen addig, amíg otthon magára nem csukja az ajtót.
David egy olyan családban él, ahol az erőszak és a vallás remekül megfér egymás mellett. Egyetlen mentsvára Corey, aki szelíd szeretettel, kitartó gondoskodással és őszinte barátsággal ajándékozza meg.
A gyermekkor azonban gyorsan véget ér, és szembe kell nézni az újabb nehézségekkel. A kamaszodó Davidnak egyre keményebb csatákat kell megvívnia bigott, zsarnok apjával, aki agresszióval próbálja helyes úton tartani a fiait.
A két kamasz barátságát átszínezi az idő, de David nehezen vallja be magának is, hogy immár mélyebb érzéseket táplál Corey iránt. Vajon szembe mer-e szállni az értékrenddel, amit belévertek az évek alatt? Vajon legyőzi-e önmagát és ezzel együtt basáskodó apját, hogy egy utolsó harcban a saját… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2018
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020374

Enciklopédia 1


Kedvencelte 18

Most olvassa 4

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Hayden Moore: Üvegkalitka

Hatalmas kedvencet avattam.
És ismét meg kell állapítanom, hogy Hayden Moore gyönyörűen ír.
Ajánlom mindenkinek. Annak is, aki idegenkedik az erotikus LMBT témájú könyvektől, mert ebben a könyvben az érzelmeken van a fő hangsúly. És mert Corey és David párosát csak szeretni lehet.

5 hozzászólás
Evika82>!
Hayden Moore: Üvegkalitka

Wow, ez eszméletlen jól sikerült! :)
Olvastam már az írónőtől, sőt szerettem is az előző könyveit, de azt kell mondjam, hogy ez a történet magasan veri az írónő előző írásait.
A szerelem, ami főszereplő párosunk között kialakul az annyira gyönyörűen megkomponált, szépen felépített, hogy egyszerűen nem lehetett, nem drukkolni azért, hogy ezek ketten együtt igenis révbe érjenek. David és Corey tele van kérdésekkel, bizalmatlansággal, titkokkal, fájdalommal, mind az identitásuk, és a másik iránti érzéseik miatt… Szerettem, hogy a váltott szemszögnek köszönhetően beleláttunk mindkettejük gondolataiba, megismerhettük mindkettő srác érzéseit… így volt ez a történet kerek egész, és imádnivaló.

ggizi>!
Hayden Moore: Üvegkalitka

Igen erőteljes és érzelemdús a két fiú története. Tele van fájdalommal és félelemmel, de szeretettel és barátsággal is. Az érzelmek könnyen magukkal sodortak engem is, de néha kizökkentem az olvasásból. A tripla szóismétlések nálam nem működtek, sőt, egy idő után inkább zavaróak voltak, mint hogy erősítenék a hangsúlyozni kívánt érzelmet. A két szemszög közötti átvezetéseket sem éreztem gördülékenynek és egy-egy szemszögön belül is néha elvesztettem az időérzékem. De ezektől függetlenül is felettébb tetszett az író stílusa, és nagyon kíváncsi vagyok a többi könyvére is.

meteoritastar>!
Hayden Moore: Üvegkalitka

Ez a történet egy fájdalmas utazás volt, ami telis teli volt olyan édes pillanatokkal, amiktől túlcsurdult a szívem és sokat mosolyogtam. David megismerkedése Corey-val és családjával, ahogy ő is része lett az életüknek, ahogy Ottoval, Gavinnel is nagyon jó barátok lettek spoiler , ahogy David menedéket, boldogságot és szeretet talált, szívmelengető volt. Aggódtam értük, aggódtam, hogy képes lesz e David túljutni az apja kegyetlenségein és lesze elég bátor, hogy élni tudja a saját életét.
Ez egy kegyetlen, de szép könyv volt az elfogadásról és a szeretetről.

klaratakacs P>!
Hayden Moore: Üvegkalitka

Balatoni nyaraláshoz vittem magammal, kicsit könnyedebb olvasmányként. Nem mindig volt az… A két srác érzelmi libikókája nagyon tetszett, a „biztos, hogy a másik nem úgy érez”-kétségek, a „mi fér bele a barátságba”- érzések. Nagyon szerettem Corey családját, azt a támogató családi kört, ami Davidot is be tudta fogadni.
David családjával kapcsolatban azonban maradtak hiányérzeteim, a magyarázat az apa viselkedésére, vagy a többi testvér gyermekévei, hogy miért spoiler. A vége jól sikerült, az egész írás a nehezebb téma ellenére is könnyen olvasható.

Mariann_ P>!
Hayden Moore: Üvegkalitka

Csodálatosan megírt történet két fiúról .
Az egyik bántalmazó családban nőtt fel, a másik olyanban, ahol minden tettét elfogadják.
A két fiú közel kerül egymáshoz.
A könyv 99%-a a fiúk érzelmeit írja le, ahol az egyik gondolatai félbeszakadtak, a másikét olvashatjuk ugyanazzal kapcsolatban.
Időnként túlaggódják magukat, félnek az érzéseiktől.
Aztán a nagy bajban mindig akad segítség, itt is ez történt.
Nagyon sokat agyaltam ezen a könyvön, ha letettem, próbáltam magamban folytatni, aztán amikor vége lett, akkor meg azon töprengtem, vajon milyen jövő vár rájuk?
Olyan szépérzékkel megírt könyv, ami kategóriájában a legeket jelenti nálam.
A Csendkirály itt van a polcomon, igyekszem minél előbb elolvasni.

Szimirza>!
Hayden Moore: Üvegkalitka

Azt hiszem, hogy most már teljes bizonyossággal kijelenthetem, hogy Hayden a kedvenc magyar kortárs LMBT íróm :) Amikor ez a könyv megjelent, őszintén bevallom, hogy tartottam tőle, mert az ilyen témát boncolgató regények piszok sokszor nagyon rosszul sülnek el. De ez nem az az eset, szerencsére! Jól felépített könyv, ami végig vezet egy olyan érzelmi hullámvasúton,amelyen szerintem így vagy úgy, de mind ültünk már. A bizonytalanság, a hovatartozás, a teljesítmény vágy, de főként az elismerés utáni hajsza olyan érések, amelyet mind üldözünk. És a két fiú is ezt teszi, keresi a kiútat, önmagukat egy olyan világban, amely eszementül sok akadályt görget eléjük. David szülei megtestesítenek minden rosszat, ami egy gyerek, függetlenül a nemi hovatartózásától, életében rossz lehet. Corey is cipeli magával a keresztet, ami az apja tettei miatt ólomként nehezedik rá. A két fiú barátsága olyan, amilyenre mindenki vágyik, mert biztonságot ad, mert nem érzi úgy magát egyik fél sem, hogy egyedül van a világban. A két fiú karaktere mellett, nagyon megkedveltem a mellekszereplőket is, mert nagy szerepük volt a fiúk életének és szerelmének kibontakozásában, és úgy lettek megírva, hogy az ő életükbe is betekintés nyerhessünk. Az egyetlen, ami egy picit zavart az volt, hogy túl nagy volt az „elfogadás” irányukba, de ez nem vett el a történetből. Nem mellékesen a borítót is imádom :)
Ajánlom…kinek? Mindenkinek!

ValerinLanz P>!
Hayden Moore: Üvegkalitka

Nagyon nehéz helyzetben vagyok, mind a csillagozás, mind az értékelés tekintetében. Hayden első könyvével tavaly találkoztam, ahol is azt írtam, hogy van még hova fejlődnie. A második regényét nem akartam elolvasni, engem az a téma nem vonzott egyáltalán, ennek viszont nagyon megtetszett a fülszövege. Sosem tagadtam, hogy némileg szkeptikusan állok a newkids kiadó könyveihez; nem félek nyíltan kimondani, ha szerintem egy-egy kötet bűn rossz, ugyanakkor tudom értékelni a fejlődést is. És Hayden harmadik köteténél ezt a fejlődést 3,5 csillagra értékeltem, ennyit tőlem még sosem kapott egyetlen kötetük sem.
Kezdeném a borítóval, amibe beleszerettem. Nekem mondjuk a két gyerek kicsit zavaró volt, de ez az üveges megoldás, és a dombornyomás levett a lábamról. Szerettem volna, ha hárul és a gerincen is folytatódik ez a szín, nekem az ottani barna annyira nem tetszett.
Tegnap kezdtem el, mert nem bírtam tovább várni, annyira kíváncsi voltam, mit nyújt majd nekem. És élveztem! Tetszett, hogy Hayden megtanulta kezelni a kettős szemszöget, és tényleg csak azokat a mondatokat ismételte szó szerint, amik fontosak voltak. Tetszett a két főszereplő, különösen Corey! Imádtam, és természetesen a családját is. Ide nekem Gavint! *-*
David viszont jól megjárta a családjával. Nyilván az is volt a cél, azért lett a két família ennyire szélsőséges; David apja szélsőségesen utálta és elutasította a másságot, Corey családja, az anyja, a nagynénje és a bátyja azonban szélsőségesen és teljes mértékben mellette álltak. Az első kérdésem az volna, hogy Davidnak miért volt ennyi testvére. Az elején szépen szisztematikusan el lett mesélve mindenkiről minden, melyik tesó miben jó, ki mit csinál. Talán az apuka, mivel vallásos, elvetette a fogamzásgátló használatát? Na, mindegy, lényegében itt a legidősebb és a legfiatalabb testvérnek volt csak létjogosultsága szerintem, David volt ugye a főszereplő, Benji meg rengeteget segített. A többiek tölteléknek kellettek.
Nem úgy, mint Corey bátyja! spoiler
Voltak benne jó poénok, szerettem a srácok csipkelődését, viccelődését. Az erotikát sem vittük túlzásba, sajnos! És ezt érzem jónak, amikor nem tolták az arcomba minden jelenetben, hogy mi most üzekedni fogunk! spoiler Volt egy-két intim jelenet, ahol nagyot kellett nyelnem, olyan jól meg lett írva. Volt olyan jelenet, ahol majdnem eltörött a mécses, de volt olyan is, amiről nem tudtam eldönteni, hogy jön ez ide, illetve, hogy most ez a néhány mondat az író kinyilatkoztatása volt-e. spoiler
Az utolsó 80-100 oldal azonban nekem már nagyon nem kellett volna! spoiler
Lényegesen kevesebbet sírtak, mint amitől tartottam. :D Viszont volt egy dolog, ami némileg zavart, habár magam sem tudom, miért. spoiler
Tényleg nagyon örülök, hogy tudtam pozitívan nyilatkozni erről a könyvről. Remélem Hayden megtartja ezt az irányt, és kíváncsian várom a következő kötetét.
Nagyon szépen köszönöm, drága Vic, hogy szponzoráltad az olvasást. *-*
Újraolvasás után is egy korrekt magyar meleg regénynek tartom, számomra kicsit sok volt a sírás, de ez teljesen érthető, tekintve a srácok múltját. Első olvasásra nem tetszett, nem éreztem relevánsnak a párizsi dolgokat, most, két évvel később viszont rájöttem, hogy bizony szükség volt rá. Az elején még akár öt csillagot is adtam volna, azok a részek nagyon bejöttek, később kicsit elvesztünk a sírásban, meg önmagunk keresésében, de végül minden jó, ha a vége jó.

inci81 P>!
Hayden Moore: Üvegkalitka

Sokszor bőgtem olvasás közben, olykor azt hittem a szívem szakad meg. Mégsem volt nyugtom, míg a végére nem értem.
Nagyon drukkoltam a srácoknak, annyira, de annyira nagyon akartam, hogy végül jól alakuljanak a dolgok. Viszont egészen az utolsó szóig ott lebegett a bizonytalanság, hogy mi fog történni, hogy mi lesz a vége David és Corey történetének.

Igazi érzelmi hullámvasút volt ezt a regényt olvasni. Méghozzá a legmeredekebb, legvadabb fajta.

Imádtam a srácokat, imádtam az egész történetet.


Népszerű idézetek

FeketeAlex I>!

Végre erősnek éreztem magamat. Elég erősnek ahhoz, hogy kimondjam a véleményemet.

8. oldal

bab123>!

Nem vagyok gumimaci.Wasabis mogyoró vagyok.

Üveg Kalitka

Mariann_ P>!

Mérhetetlenül megkönnyebbültem, hogy végre a megszokott környezetemen, ezen az elviselhetetlen üvegkalitkán kívülre kerülhetek.Hogy végre beszélhetek valakivel, akit nem érint közvetlenül mindez, és akinek nem változik meg az élete a döntéseimtől.

186. oldal

ValerinLanz P>!

– Na, gyere, pöcsös! Kupaktanács.
– Gavin, nincs kedvem ehhez a baszakodáshoz – mordult fel Core karcos, álomittas hangon, mire Gavin minden erejét bevetve rángatni kezdte.
– Márpedig Dr. Rossdale megnyitotta melegedőjét, és most mindannyian kurvára melegedni fogunk.

145. oldal

Mariann_ P>!

Akármit is mondanál, nem érdekel ! Ha az égbolt szakadt a fejedre tegnap, ha a csillagok szűntek meg létezni ate univerzumodban, az sem érdekel ! Nincs magyarázat a viselkedésedre. Tudod jól, hogy ide bármikor jöhetsz , ha problémád van. Tudod, hogy szívesen látunk. Tudod, hogyan,és milyen elvek mentén nevelem a saját gyerekeimet . Sosem szóltam azért, ha söröztök, vagy ha megittatok egy-két pohár bort ….

123. oldal

Mariann_ P>!

Annyi mindent éreztem egyszerre, csodálatot, vágyat és dühöt, főként dühöt, de ahogyan rám emelte a tekintetét, egyszerre eluralkodott rajtam a legyőzöttség. Vége volt.

134. oldal

Evika82>!

Az egész világ kifordult a sarkaiból, a föld kibillent a tengelyéből, és megállt, nem forgott tovább. Megszűnt a gravitáció, és zuhanni kezdtünk a légüres téren a csillagok felé. A nap a hasamban ragyogott, és valahogy minden világosabb lett, csak azért, mert őt csókoltam.

188. oldal

Mariann_ P>!

-Te vagy a legjobb barátom- ordította egyszer felém a futballpályán, és abban a pillanatban olyan könnyű volt a legjobbnak lenni. Nem kellett küzdenem, csak elengedni magam, és zuhanni ebbe a mondatba. Ebbe a bizonyosságba. Zuhanni belé.

54. oldal

kemiviki>!

Egészen hazáig a karomban tarthattam tehát a hercegemet. A részeg, boldogtalan, törött, de gyönyörű hercegemet. Azt a fiút, aki minden valaha adott jele ellenére percekkel korábban törte össze végleg az álmaimat, amikor a szemembe mondta a legeslegnagyobb félelmemet. Kerek perec kimondta, nem is gondolkozott rajta, csak az arcomba vágta, hogy örökre megjegyezzem. Ő és én. Ez sosem lesz valóság. Sosem lehet.

117. oldal

kemiviki>!

– A bátyád egy önelégült, tudálékos pöcs – suttogta a fülembe.
– Tudom.
– De hálás vagyok neki. Ha nem rángat ide, most egy sötét sarokban gubbasztanék, és rettegve várnám a tegnap este következményeit. Így legalább a kezedet foghatom, miközben rettegek.
– Édes vagy.

161. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

M. Z. Chapelle: Párizstól keletre
Borsa Brown: Gyalázat és szerelem
Rebecca Reed: Neon Moon
Rácz-Stefán Tibor: Túl szép
B. E. Belle: Megtörtek
Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje
Becca Prior: Festett testek 2.
Becca Prior: A tanítvány 4.
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Borsa Brown: Sapho