A ​tanítvány 4. (A tanítvány 4.) 89 csillagozás

Becca Prior: A tanítvány 4.

Az ellentétek vonzzák egymást.
De vajon a szürke hétköznapok harcaiban is tud-e vállvetve küzdeni két teljesen különböző ember?
Képesek-e legyőzni a múlt árnyait és saját kétségeiket?
A társadalmi elvárások és a mindennapi csaták sűrűjében kitart-e egymás mellett két fiatal, akiknek meg kell vívniuk a belső démonjaikkal is?
Vajon képesek-e kompromisszumot kötni, hogy olyannak szerethessék a másikat, amilyennek megismerték, vagy ők is abba a hibába esnek, mint oly sokan:
Pont azt változtatják meg egymásban, ami olthatatlan lángra lobbantotta őket.
Lewis és Harry története a végéhez közeledik, de még vár rájuk a legnagyobb harc, amit önmagukkal kell megvívniuk.

A nagy sikerű sorozat befejező kötete is tartogat még meglepetéseket!

>!
newkids, Budapest, 2017
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150003115

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Kingsley Edge · dr. Lewis Tomlinson · Harry Miles · Sharif Nasir · Teodora Tomlinson


Kedvencelte 19

Most olvassa 3

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

bemese05 P>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

Harryék belecsöppentek az első gyerekes szülők nehéz mindennapjaiba. Azt hiszem, minden friss szülőnek nagyon nehéz alkalmazkodni az új élet követelményeihez! Sok idő míg belerázódik az ember! Az egyik fél mindig háttérben érzi magát, mert ugye mostmár a gyerek az első! Itt is ezzel találkozhatunk! Lou minden elé helyezi Hope szükségleteit, ami jó is és rossz is! De tényleg nehéz megtalálni az egyensúlyt!
Harry hoz sok rossz döntést! De mentségére legyen, h tényleg fiatal még, ezért normális,h így áll a dolgokhoz!
Nagyon rossz volt látni a nehézségeiket és azt ahogyan széthullanak! Megszakadt értük a szívem! A fele könyvet megint végig bőgtem! Tényleg annyira imádom a párosukat, h teljesen együtt éreztem velük!
Nem semmi fejlődésen mentek keresztül a fiúk mire megtalálták a közös nevezőt! Imádtam ezt a részt! Tele volt érzelmekkel, nehézségekkel és egy mindent kibíró őszinte szerelemmel! ♥

DzsDzs88 IP>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

„Miközben az étlapot tanulmányoztuk, Harry átnyúlt az asztalon, és megfogta a kezemet. Apró, jelentéktelen gesztus is lehetett volna, de nekem maga volt a mennyország. Mindig az ilyen kicsiny dolgok voltak azok, amiktől teljesen kikészültem. Amikkel kifejezte az összetartozásunkat, és amiktől annyira különlegesnek és szeretettnek éreztem magam.”
Én is ezeket szerettem benne.

De nagyon kifacsart, kitekert, elhúzott sorozat lett belőle. Még számomra is elvitte a jó dolgokat ebből a kapcsolatból, szóval nem csoda, hogy ők is megszenvedték… spoiler

25 hozzászólás
meteoritastar>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

Sajnálom, hogy ez a csodálatos történet most véget ért és nem olvashatok többet Lewisről, Harryről, Hopról, Teddyrő, Nasirról, Nickről, Leeroyról, Gracről és a úgy mindenkiről, akik ebbe a családba tartozott. Mindenki belopta magát a szívembe.
Ez a sorozat nem csak kikapcsolt, szórakoztatott, mert lássuk be nagyon sok mosolygos, hangosan nevetős pillanatokat élhettünk át a fiúk jóvoltából, ahogy heccelték egymást vagy ahogy Harry és Lewis egymásra találása, megismerkedése során is akadtak ilyen humoros szituációk, amik miatt csak imádni lehetett őket. De ez a történet el is gondolkodtatott és rengeteg igazság rejlett benne. Barátságról, családról, kapcsolatokról, szeretetről, szerelemrő, bátorságról és elfogadásról.
A negyedik részben sem volt ez másképp. Ott voltak a barátok, a család, akik igyekeztek segíteni nekik, ahogy csak tudtak. A maguk modján. Bölcs tanácsokkal, kisebb fenyegetésekkel / Nasir :D :D /vagy csak épp azzal, hogy a szürke napokba változást vittek. Amik miatt többször is jókat nevettem. spoiler
Most is Sok mindennel kellett a fiuknak szembe nézniük. Olyannal is, amire nincs tökéletes megoldás, de olyannal is, aminél bátorságra volt szükségük. spoiler Vagy egyszerűen a szürke hétköznapok csapdájába estek. Ebből is látszik, hogy mennyire életszerű gondokkal találkoztak. spoiler
Kész érzelmi hullámvasút volt. Volt olyan pillanat, hogy hangsona kántáltam, hogy nem nem Nem NEeeem!!! spoilerA szívem teljesen kikészült. Többször is. spoiler
De meg vannak bocsátva. Mert ezek a fordulatok nélkül nem lett volna teljes a történet, mert így nem lettek volna olyan szívmelengető pillanatok se, amiket egyszerűen imádtam. spoiler
Már csak annyit írok, hogy Tetszett ez a fájdalmas és gyönyörű rész is. Szomorú voltam, mikor az utolsó oldalt is elolvastam, de mosolyogtam is. Egy tökéletes történet méltó befejezést kapott.
Nagyon szépen köszönöm, hogy megismerhettem Harry és Lewis történetét. *-* *-*

FSzK>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

Nehéz búcsút venni a fiúktól, nem hiába lett kedvenc ez a sorozat. Nekem különösen az első rész volt eddig a favorit, de ez a rész legalább olyan kedves lett a szívemnek, mint az első volt. Azt szeretem Becca írásaiban, különösen a Tanítvány sorozatban, hogy ezek a karakterek igaziak, mert ugyan sok hülyeséget csinálnak, de valljuk be mi is. Számomra ezektől az emberi vonások miatt igazán szerethetőek.
Ez a könyv egyszerre volt fájdalmas és felemelő. Az érzelmek a könyvben teljesen magával ragadóak, velük együtt szenvedtem és örültem és ki se láttam a könyvből. Keserédes olvasás volt, mert az ember nem szívesen szembesül a saját problémáival, konfliktusaival, mindennapi harcaival. Az én élethelyzetem nagyon hasonló Harryéhez és Lewiséhoz: itthon vagyok a 3 és 1 éves kisfiammal. Én is korán, 17 évesen jöttem össze a férjemmel és a nagyobbikat még az egyetem alatt, alig 22 évesen szültem így teljesen meg tudom érteni és át tudom érezni azt, amin keresztül mennek. Főleg Harryt. Ebben a könyvben benne volt a kisgyermekes lét összes buktatója, az állandó idő és kommunikáció hiány, ami szépen lassan kezdi ki a párkapcsolatokat. Nagyon tetszett ahogy Becca leírja az egymástól való távolodás, az elszakadás és az újrakezdés folyamatát. Azt, hogy egy kapcsolat rendbe hozható, ha mindkét fél akarja, de nem egy pillanat alatt! Ez sok YA könyv hibája és örültem, hogy itt nem így történt. A lezárás pedig gyönyörű volt, a fiúk megkapták, amit megérdemeltek: tündérmesét habbal és cukormázzal! :)
Köszönöm Beccának és a Newkids Kiadónak ezt a csodálatos négy könyves utazást, amin részt vehettem!

Eszter_Lina24 I>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

Ez a sorozat nagyon sokat változott az elejétől, de én mindvégig imádtam.
Harryt, Boo-t, Nasírt, Tori-, Grace-t és Hope-ot.♥♥♥♥
Nehezen engedem a sorozatot, éjjel befejeztem de még mindig ezen zakatol a fejem… bár tudom, hogy meg rengetegszer fogom olvasni.

Újra csak el tudom mondani, hogy milyen sokat ad ez a könyv/sorozat. Elsősorban az melegek iránti elfogadást, de mivel ez bennem van, ezt nem kellett elérnie, de… Annyi bölcs mondat es jó meglátas elhangzik, mind a melegekkel, mind a mai világgal és mind az élettől kapcsolatban…hogy ez akármennyire is egy erotikus LMBTQ mű…akkor is.

Hát mást nem tudok mondani, mert ha konkrétan a történesekről kell beszélnem, akkor az agyam helyére egy zavart massza kerül…de hát kapott öt csillagot és kedvenc lett, szóval egyértelmű, hogy imádom. *-* ♥♥♥♥

Tímea_Szabadosné_Balogh>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

Becca Prior: A tanítvány sorozat befejező részét olvasva úgy éreztem, hogy ezt a könyvet értékelnem kell.Mind a négy kötetet olvasva a végére ért be igazán .Végig követhetjük a szereplők jellem fejlődését, bizonyos élethelyzetekre, hogy reagálnak.Végig gombóccal a torkomban olvastam és bizony néha elsírtam magam mert fájt így látnom a két fiút. Becca jól leírta a fiatalon szülővé válás buktatóit,a család és a barátok fontosságát.Úgy ahogy Bóróka is leírta én is féltem, hogy Harryt beszippantja az egyetemi lét.Új barátok, új környezet a mindenhol megfelelni akarás.Néha mérges voltam rá, de ugyanúgy Loura is.A konoksága néha az őrületbe kergetett, de ezzel együtt imádtam,ahogy kiállt a kislányért .A kapcsolatuk törését események sorozata, ki nem mondott szavak okozták szerintem.Szívesen kezébe adnám jó néhány hetero párnak is a könyvet, lenne mit tanulni belőle.Az igaz barátok jelesre vizsgáztak csak úgy mint Grace nagyi aki mindig is a szívem csücske, persze Nasir és Tori is.Az erotikus jelenetek nagyon jók.Az egész könyv egy érzelmi hullámvasút és ettől jó egy könyv..Kevesen tudják ezt elérni de neked Becca sikerült.Remélem a következő generáció sokkal elfogadóbb lesz a LMBT-vel szemben úgy ahogy te leírtad.Ezért nekünk is tennünk kell szülőknek, hogy mit tanítunk a gyerekeinknek, mert a példa mi vagyunk.Köszönöm hatalmas élmény volt.

1 hozzászólás
Andrea_Gulyás_3>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

Becca Prior: A tanívány sorozat befejező részét elolvasva úgy látom , az írónő hatalmas ívet hozott létre.Az első rész azzal együtt is kedvencem tudott lenni ,hogy voltak apróbb gyermekbetegségei . Akkor lássuk A tanítvány 4-t.Teljesen érthető és logikus volt a két szereplő változása.,még akkor is ha fájt őket így látnom.Megértettem mindkettő szempontjait .Nem dőlt a mérleg egyik oldalra sem ,bár Harrynek voltak olyan dolgai amivel nem értettem egyet sőt féltettem ,nehogy a barátok hatására a drogokhoz meneküljön véglegesen. Feszülten olvastam ,hogy a való élet milyen szinten tud egy óriási szerelmen repedéseket okozni. Kiütközött Harry fiatalságának minden hátránya , és lewis konoksága sem nem vitte előrébb őket.Becca világosan ,és érthetően írta le azokat a problémákat ami egy heteró párnál is ugyan úgy jelentkezhetett volna .Sajnáltam őket és végig összeszorult a torkom .Lewis minden olyan tulajdonsággal rendelkezett mint egy igazi édesanya .Mindkettő imádta a kislányt ,mégis az ő bekerülése a családba indította el azt a folyamatot ami megtörte a két szerelmes közti harmóniát. Nasir hatalmas fejlődésen megy keresztül ,el sem hittem hogy ugyan az a srác akit az első részben megismertem . Csodálatos erotikus részek vannak a könyvben ,nagyon örültem amikor az ominózus tusolós jelenetet felhozták a fiúk (nálam nagy kedvenc ,pedig sok mindenre nem volt lehetőségük ott ). A melegkérdés,az elfogadás ,coming out végig fontos téma a könyvben ,néha a szereplők sem tudják mi az ami az elfogadásukat megkönnyítené,vagy mi a legjobb alkalom arra,hogy mint egypár megjelenjenek eseményeken . Az írónő előre vetíti a biztató jövőt,hogy talán ez a generáció már elfogadóbb lesz . Elvarázsolt a könyv . A vége felé olvasva egy olyan jelenetet láttam a belső videómon,hogy a könnyem kicsordult a meghatottságtól.Részletes volt messzemenőkig ,még a legapróbb mozzanata is .Köszönöm Becca Prior ,hatalmas élmény volt.

1 hozzászólás
cirbu>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

Vége. :( Nincs több rész. :(
Ez a rész amúgy elég szívszaggató volt. Kevesebb romantika, szerelem, több lelki vívódás. Harry és Lewis kapcsolata eléggé a mélypontra süllyed, amik adódnak a nehéz körülményekből, belső vívódásokból, önbizalomhiányból, a múlt árnyékaiból. Sokat tanít ez a sorozat az élet, a párkapcsolat nehézségeiről, az érzelmekről, azok megéléséről, elfojtásáról, a megoldásokról, elfogadásról. Szép történet, imádtam minden percet, amit a fiúkkal tölthettem.

eSsZ>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

spoilert tartalmazhat!!

az van, hogyha választanom kell, hogy önálló olvasmányt, vagy sorozatot kezdjek -e el, akkor inkább az önállòt.. persze vannak jócskán sorozatok is.. kisem lehet kerülni ezeket.. de nekem a sorozat két dolog miatt necces…
az egyik az, hogy nem jó, és olyankor sajnálom, hogy nem tudom mi lesz a vége.. a másik meg ez a helyzet.. mint itt is.. hogy megszeretem a szereplőket és a végén cseszettül nehéz elengedni őket…

nem titok,hogy engem az első rész nagyon bedarált.. imádtam az egészet de főleg H karakterét nem, akkor még nem tudtam, hogy ez az A H. és nagyon szurkoltam érte, értük…

persze mint általában vagy olykor, itt sem volt egységes a viszonyom a könyvekhez.. volt amelyik jobban tetszett, volt amelyik kevésbé.. de a lényegen nem változtat, hogy maga az egészet egybe.. a srácok történetét, életük alakulását szerettem.. és nagyon- nagyon jó volt olvasni..

ezt az utolsó részt húztam egy ideig.. nem akartam H-tól és a többiektől elköszönni.. és most, hogy túlvagyok rajta.. örülök is meg nem is..

vannak az olvasmányban olyan részek, ahol konkrétan wtf. és csak pislogtam,hogy mi a p♢cs♢m !??! ne már.. ezt mért kellett.. aztán persze én is beláttam,hogy kellett.. kellettek a nézeteltérések.. a konfliktusok… a veszekedések.. a bánat.. a szomorúság.. a nagy lelki fröccsök és a monológok..
bár bevallom, ezért is vontam le fél csillagot.. nekem olykor soknak tűnt a belső vívódás.. persze oké, élethű.. mert ugye ha valaha is valaki csalódott már vagy szakított egy szerettével.. nem sikk-sukkra lendül túl rajta.. agyban és lélekben is megküzdenek.. és a barátokra – jobb esetben a nélkül, hogy lecsapnának, – a bajainkat rájuk zúdítjuk százszor is ugyanazt vagy hasonlót elemezve…

aztán minél jobban közeledtem a végéhez, annál jobban érdekelt már, hogy hova vagy meddig fognak eljutni.. reméltem azt a véget ami lett… mert igen, egyik énem bár utálja az ilyen nagy rózsaszínluficukrot… a másik énem meg.. nos igen, imádom az ilyen boldog végeket.. nem tehetek róla.. és igen.. megszökött pár könnycsepp… :D
apropó sírás, örültem,hogy kevesebb volt a bőgés.. de még mindig nem tudom befogadni, ha egy felnőtt férfi minden biszem dolgon elsírja magát.. nem,ne értsetek félre, nem vagyok kőszívű, és nem azt vallom, hogy a fiúk nem sírhatnak.. de…

na szóval, lényeg a lényeg, hogy szerettem, és sajnálom,hogy vége lett.. ui.: és most bányászhatom elő Reisz Kingjét.. :D

3 hozzászólás
Zsófia_Unger>!
Becca Prior: A tanítvány 4.

Nem találok szavakat, mennyire magával ragadott és érzelmileg feltöltött ez a fantasztikus lebilincselő könyvsorozat. Voltak hullámvölgyek, mikor együtt szenvedtem a szereplőkkel és aztán repesett a szívem, mikor végül jó irányba terelődtek az események. Annyira beszippantott ez a különleges történet, hogy másfél hét alatt elolvastam mind a 4 kötetet! Most pedig, hogy vége, késztetést érzek, hogy előlről kezdjem és minden apró részletet a szívembe véssek. Köszönöm ezt a csodás érzést Becca! Kívánom, hogy még sok ezer könyvet írj és maradj mindig ilyen egyedi és utánozhatatlan!


Népszerű idézetek

Andrea_Gulyás_3>!

„Nos ez igaz,de az első találkozásunknál a fociöltöző zuhanyzójában szintén nem azért hajoltál le, hogy felvedd a papucsod a földről…”

A tanítvány 4.

Andrea_Gulyás_3>!

"Lehet,hogy belebukunk,de az az igazság,hogy ha ez nem jön össze ,akkor minden más,és mindenki más-itt jelentőségteljesen ránéztem-csak pótszer lesz.Nyilván megkötöm majd a saját kompromisszumomat ,de hidd el,te nem akarsz kompromisszum lenni.

A tanítvány 4.

Andrea_Gulyás_3>!

„Azt mondják , a sors nem adja meg kétszer ugyanazt az esélyt ,de ugyanazt a kísértést igen .És én ugyanúgy elvesztettem az eszem .”

A tanítvány 4.

Eszter_Lina24 I>!

A kárörvendés az emberek lételeme. Néhány évszázaddal korábban még egy nyomorékot is a piactéren mutogattak, és rohadt zöldségekkel dobáltak, ha nem volt olyan szerencsés, hogy a púpját simogassák. Mára a fogyatékkal élők helyett a melegek lettek látványosság.

Kapcsolódó szócikkek: Harry Miles
1 hozzászólás
Dilaida P>!

A vallás egy könnyű drog, amire rákap az ember, aztán egyre mélyebbre és mélyebbre süllyed, majdnem fanatizmusig, ha menekülni akar a nehézségek elöl.

204. oldal, 147. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: vallás
Dilaida P>!

Abban egyetértünk, hogy a Queen a csúcsok csúcsa, és abban is, hogy Madonna a másik királynő.

486. oldal, 174. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Harry Miles
Dilaida P>!

Gyönyörű és szexi, minden porcikája arra termett, hogy szeressék. És én szerettem. Még mindig, kimondhatatlanul.

256. oldal, 152. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: dr. Lewis Tomlinson · szerelem
Dilaida P>!

[…] megint kamaszoknak tűntünk, akiket csak a szex mozgat, pedig már felnőttek vagyunk (akiket csak a szex mozgat, ahogy a világot is).

381. oldal, 165. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: dr. Lewis Tomlinson
Dilaida P>!

Mindketten rájöttünk, hogy nem kell mindent letisztázni, nem kell mindent keretek közé kényszeríteni, egyszerűen csak azt kell tudatni a másikkal, hogy szeretjük és óvjuk. Ha ez megvan, a többi majd idővel kialakul.

428. oldal, 170. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Harry Miles

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendall Ryan: Utálom, hogy kívánlak
Emma Chase: Ne hagyj ártatlanul!
Kendall Ryan: A lakótárs
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok
Harloe Rae: Törés – Breaker
Melissa Foster: Call Her Mine – Végre az enyém!
Corinne Michaels: Találj el hozzám
Debbie Macomber: Megtört szívek kézikönyve
Jana Aston: Te vagy a végzetem
Lisa Kleypas: Szép szavú idegen