Dumplin' (Dumplin' 1.) 98 csillagozás

Így kerek az élet
Julie Murphy: Dumplin' Julie Murphy: Dumplin'

Willowdean Dickson, azaz Dundika, ahogy exszépségkirálynő anyukája hívja, mindig jól érezte magát a bőrében. Hogy mit gondol a tökéletes bikinialakról? Azt, hogy vegyél egy csini darabot, és vedd fel, akárhogy nézel is ki. Barátnője, Ellen – a tökéletes amerikai lány – mindig mellette állt, és semmi problémájuk nem volt… egészen addig, amíg Will el nem vállalt egy munkát a helyi gyorsétkezdénél. Ott találkozott a szexi magániskolás exsportolóval, Bóval. Willt nem is lepi meg, hogy vonzódik a fiúhoz, de az már igen, hogy a dolog kölcsönös. Ahelyett, hogy Will ettől még magabiztosabbá válna, kételkedni kezd magában. Végül úgy dönt, úgy szerzi vissza régi önmagát, hogy megteszi a legrémisztőbb dolgot, amit csak el tud képzelni: jelentkezik a Miss Clover City szépségversenyre, hogy megmutassa, pontosan annyira megérdemli azt, hogy ott álljon, mint a sok vékony lány. Ezzel egész Clover Cityt megdöbbenti – talán a legjobban épp saját magát.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990611
>!
Maxim, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617312 · Fordította: Erdős Éva

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Bo · Willowdean Dickson


Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

A „Dumplin” azok könyvek közé tartozik, amiket csak „gyógyhatású könyveknek” nevezek. Ezek jót tesznek az ember lelkének. Bebizonyítják, hogy a világban minden úgy van, ahogy annak lennie kell (a jó győz) és ezáltal elégedett olvasókat eresztenek útjára. Azt akarja bebizonyítani, hogy mindegyikünk számára létezik egy nagy „Ő”, és ha a kritikus pillanatokban a szívünkre hallgatunk, és az önbizalmuk is a helyére kerül, akkor mind boldogan élünk majd, míg meg nem halunk. A könyv egyszerűen azt tekinti a missziójának, hogy könnyed, humoros formában dolgozzon fel egy alapvetően nehéz témát és ezáltal több szinten működjön. Egy igazi kis fricska. Az emberekben számtalan előítélet létezik, a duci nők pedig negatív sztereotípiának vannak kitéve, elég, ha az ostoba viccekre gondolunk. Nincsenek benne térdcsapkodós poénok, de lehet derülni néhány pillanatán. Tipikus csajos könyv, de a „bátrabb” férfiak, (mint, én is:))) megpróbálkozhatnak vele. De, ha véletlenül te vagy az-az egy ember, aki még nem olvasta a könyvet, nyugodtan elmondhatom, ha nem olvasod el, akkor sem veszítesz vele semmit!

5 hozzászólás
Ürményi_Ágica>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

Nagyon bejött ez a történet, olvastatta magát. Az írónő nagyon jól megfogalmazta azt, milyen érzés kitaszítottnak lenni.

Ezt a könyvet szerintem mindenkinek el kellene olvasnia, hogy egy kicsit is belelásson abba, hogy milyen másnak lenni és hogy milyen érzés kitaszítottnak vagy valaki gùnytàrgyának lenni. Hát nem könnyű. Ezt sajnos, nekem is volt szerencsém megtapasztalni. Nagyon is àtéreztem Willowdean helyzetét.
Számomra egy nagyon szimpatikus karakter ez a kiscsaj.

Csak ajánlani tudom. :)

kratas P>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

Nehéz egy értékelés lesz ez. Alapjában véve tetszett. Az alapötlet kiváló, mert azért lássuk be, elég kevés olyan történet születik, ahol a szereplő nem tökéletes (vagy apró testi hibával azért rendelkezik) külsejű, maximum egy kis lelki sérülés fér bele.
Hiszen baromi nehéz eladni egy olyan fantáziát, amibe nem, vagy nagyon nem szívesen éljük bele magunkat, hogy milyen is mondjuk kövérnek lenni. Mert az nem divat. Mert azt lenézik, mert elítélik, mert leszólják.
Bátorság kell egy ilyen könyvhöz, mint ahogy bátornak és magabiztosnak kell lennie a főhősnek is, hogy megadja azt a reményt az olvasónak, vagy még inkább azt a támogatást, amiért valaki ezt a történetet el akarja olvasni. Ez még rendben is volt, volt mersz, voltak kétségek, voltak sírások és boldog pillanatok. De úgy egy 60-70 oldalt ki kellett volna húzni. Sok volt a hiszti. Ha tökös vagyok és szembe merek menni az elvárásokkal és átlagon felüli méreteimmel együtt benevezek egy szépségversenyre, akkor ne ostorozzam már magam egyfolytában. Értem, hogy meg kellett mutatni a sérülékeny lelket az oroszlánszív mögött, de azért amit Will a srácok és a barátai kapcsán művelt, az túl sok volt :)
Szóval az ötlet jó, a megvalósítás is okés, de jót tett volna ennek a könyvnek, ha egy kicsit még emészti a szerző és egy kicsit átdolgozza. Féltem amúgy, hogy rettenetesen „amerikai” lesz a vége, de hála az égnek nem :)
Azért – így, hogy láttam a filmet is tegnap – el kell mondanom a szokásos szöveget: a film nyomokban könyvet tartalmaz, de természetesen a könyv több.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

Annyira örülök, hogy a Dumplin’-hoz hasonló könyvek is napvilágot látnak. Tinikoromban életmentő lett volna ez a könyv, hogy elhiggyem, ha megvan a belső szépség, akkor egy ducibb embert is akarhat akár két tökéletes srác. És tudjátok mit? Most, 28 évesen is nagy hasznát vettem egy ilyen olvasmánynak.

Nagyon hiteles regény a Dumplin’, és nem csak a kövérségről, hanem a szerelemről, a családi problémákról, a baráti kapcsolatok keszekuszaságáról és a kisvárosi létről beszél fájóan realistán mesél. Emellett pedig egy varázslatos, inspiráló történettel bír. Egyszerűen tökéletes.

http://sorok-kozott.hu/2016/10/konyvkritika-julie-murph…

ilovemycoffee>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

Hiánypótló könyv, mert a szokásos tini problémák mellett (család, barátok, szerelem) az önértékelési problémákkal is foglalkozik és mivel mégis egy átlagos ifjúsági regény, ezért remélem nagyon sok emberhez el fog jutni, mert nagy segítség lehet.

Bővebben a blogomon: http://konyvekeskave.blogspot.com/2016/12/julie-murphy-…

Mpattus>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

a Dumplin' egy kedves történet egy fiatal, az átlagtól eltérő megjelenéssel rendelkező lányról, aki mindenféle félelmekkel, bizonytalanságokkal, bizonyítási vággyal járja az önkeresés ösvényét. Naiv és hajlamos a túlmiszticizálásra. Dacol és szeret. Gyakorlatilag olyan és ugyanazokat a kötelékeket (a barátságot, a szerelmet) tartja fontosnak, mint bármelyik korabeli hölgyemény. Vagyis semmiben sem különbözik a társaitól, s ők sem látnak benne semmi olyat, ami miatt különbözne tőlük. Neki is, ugyanúgy, mint mindenki másnak, rá kell jönnie, mi is a legfontosabb az életében, rangsorolnia kell barátság, szépség, elégtétel között. A döntésével pedig mindenképp nyugvópontra ért a történet. Igazából ez volt a leginspirálóbb a regényben.

Teljes értékelés itt:
http://szembetuno.blogspot.hu/2016/10/dumplin-igy-kerek…

Lily96>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

A könyv, amit mosolyogva fejezel be. :)

KittyKaty>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

A film előzetese után úgy voltam vele el kell olvasnom a könyvet is. Örülök, hogy vannak ilyen könyvek ami a belső szépségre teszi a hangsúly. Aranyos kis történet, de én helyenként untam. Talán, ha pár évvel ezelőtt olvastam volna akkor jobban tetszene.

readingsogood P>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

Szórakoztató, kellemes kis könyv volt. Bár néha idegesített Will karaktere, de tudtam vele azonosulni, majdnem az összes esetben. Érdekesek voltak a karakterek számomra, sokkal összetettebb volt érzelmileg, mint elsőre gondoltam. Imádtam Bo karakterét is.
Nagyon tetszett, hogy hova lyukadt ki a sztori, a befejezés is remekre sikeredett, nekem mégis hiányzik belőle valami. Nem a végéből, hanem az egészből.
A film már annál kevésbé tetszett.

Kovács_Dóra_4>!
Julie Murphy: Dumplin'

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

Nagyon tetszett ez a könyv. Csak olvastam és olvastam, teljesen magával ragadott. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy olvassa el. Bár nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog, de egy próbát megér. :)

Párszor sírtam is, hiszen én is tudom, hogy milyen érzés kitaszítottnak lenni … sajnos.

Én először a filmet láttam és utána találtam rá a könyvre. Én személy szerint örülök, hogy a film után olvastam el, mert így sokkal jobban élveztem.
Mindenképpen folytatni fogom a sorozatott, mert kiváncsi vagyok a többi szerepőlre is. És remélem, hogy a harmadik része is megjelenik magyarul. ^^


Népszerű idézetek

mate55 P>!

Azt hiszem, hogy azokat a dolgokat szeretik az emberek leginkább hallani, amelyekről nem akarunk beszélni.

184. oldal

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

mate55 P>!

Ne feledjétek: csak barátok közt lehet barátságos verseny.

166. oldal

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

1 hozzászólás
BeerSeeGirl P>!

Olyan megnyugtató érzés, hogy mindenki számára, aki arra vár, hogy rátaláljanak, létezik valaki, aki keresi.

340. oldal

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

mate55 P>!

Vannak olyan napok, amikor tényleg tojok az egészre, és teljesen meg vagyok elégedve a testemmel.

177. oldal

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

ilovemycoffee>!

Az az igazság, hogy először is azért vagyok dühös, mert kínosan éreztem magam, pedig miért is kellene zavarban lennem? Miért kell, hogy rossz érzésem legyen, amiért fürdőruhában be akarok menni egy medencébe, vagy mert kint akarok álldogálni? Miért kellene úgy éreznem, hogy úgy kell berohannom a vízbe vagy ki onnét, hogy senki ne vehesse észre azt a szörnyűséges látványt, amit a combom nyújt?

39. oldal

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

ilovemycoffee>!

Egész életemben olyan testem volt, hogy érdemes rá megjegyzést tenni, és ha a lényem bármire is megtanított, az az, hogy ha valakinek nem a saját testéről van szó, akkor nincs joga megjegyzéseket tenni. Kövér. Girnyó. Alacsony. Magas. Teljesen mindegy.

40. oldal

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

Mpattus>!

Megérdemlem, hogy minden jól végződjön.

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

Mpattus>!

Amikor az ember valakit olyan régóta ismer, nem látja meg benne ugyanazokat a dolgokat, amiket pedig mindenki más észrevesz. De amikor valaki a múltja és nem a jelene miatt jó barát, könnyű megtalálni azokat a közös szálakat, amik összekötik őket.

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

mate55 P>!

Az első csókom. A leggyorsabb dolog, ami aztán örökké tart.

58. oldal

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet

mate55 P>!

Mert a szabályok minden helyzetre vonatkoznak, az ember sajátját kivéve.

65. oldal

Julie Murphy: Dumplin' Így kerek az élet


A sorozat következő kötete

Julie Murphy: Puddin' Változtass a szabályokon!

Dumplin' sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Starla Huchton: Keserédes nyár
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy hiányzol?
Katie Cotugno: Hogyan szeress?
Lisi Harrison: Klikk 2. – Rossz barátok
Bella Thorne: Autumn ajándéka
Scott Spencer: Végtelen szerelem
Rachel Elliot: H2O – A pizsamaparti
Louisa May Alcott: Régimódi kisasszony