Értékelések 8

mona0618>!
3 éves lettem!

A kötetben Pagonyos szerzőktől található egy-egy történet, vagy vers, például Boribon, Maszat, Babaróka, Pitypang és Lili, Bogyó és Babóca, Lea és barátai, Szofi mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Megannyi, a három évesek számára aktuális dologról szólnak az irományok, tematikák szerint csoportosítva (ahogy a tartalomban is láthatjátok).

Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a mesék/versek nagyrészt valamilyen formában már megjelentek korábban, ennek tudatában szerezzétek be. Például a Sárkányovi vagy Pitypang meséjét már mi is ismertük, de szerencsére a többi esetében mind-mind újdonságban lett részünk. Így azoknak lehet tökéletes ajándék, akik szeretnének megismerkedni a Pagonynál népszerű írókkal, illetve egy-egy sokat emlegetett mesekarakterrel.

Mai verseket eddig nem igazán olvastam Lizának, de annyira jópofa benne mindegyik, nem csupán ő kacarászott rajta nagyokat, de én is jókat derültem a sorokon. A mesék közül még nem mindegyiket olvastuk, de roppant kíváncsi leszek, ki lesz az, aki megragadja Liza figyelmét.

link

B_Bri P>!
3 éves lettem!

Ahogy már előttem is írták, aki ismeri a Pagony kiadó könyveit, őt nem éri túl sok újdonság, sajnos.
Új mesékre számítottam, így csalódott vagyok, a mesék egy része már megvan nekünk.
Egyébként jó kis összeállítás lenne, négy csillagot adnék, de a számomra minősíthetetlen Lackfi miatt csak háromra értékelem, nem értem, hogy mi keresnivalója van ebben a kötetben.

Luca87 I>!
3 éves lettem!

Úgy gondoltam, stílusos ajándék a harmadik szülinapra, ezért szereztük be. Az ünnepeltnek tetszett, szívesen hallgatta a meséket, aztán a képek alapján ő is mesélt (hol azt, amit előtte olvastunk, hol saját történetet).

Jó ötlet volt a tematikus kategóriák kialakítása, bár nem mindig értettem, egy adott történet miért pont oda került, ahova. A gyereket ez persze semmiben sem zavarta.

Nekem nem lett nagy kedvencem a kötet – antológiához méltó módon vannak benne erősebb és gyengébb történetek is, és szerintem több volt a kevésbé jó. Még olyan is akadt, amelyik felbosszantott spoiler

A képek többnyire tetszettek, biztos, hogy fogja még lapozgatni a hároméves gyerek.

tundibrich P>!
3 éves lettem!

Kicsit csalódott vagyok abból a szempontból, hogy nem új mesék vannak benne, így volt egy pár, amit már ismerünk, de alapvetően jó válogatás, az utolsó mesét leszámítva a sárkányról… Az szerintem borzalmas volt. Olyan, mint amilyet én is tudnék fejből mesélni egy perc alatt. Illetve a tökfejes mesélnél a rajzok elég csúnyák.
A versek közül is több olyan van, ami nekünk nem tetszett, mint ami igen.

JViki>!
3 éves lettem!

Ajándékba kaptuk, nagyon szeretjük. Jó, mert (első gyerekkel) még nem ismertünk minden szerzőt belőle, így segít átlálni a Pagonyos kínálatot, tudjuk, hogy mi tetszik a dednek. Nekem azért is praktikus, mert elég sokat utazunk, és ilyenkor nem kell bepakolni 4-5 könyvet, hanem elég egy, azzal is viszonylag sokáig elvagyunk, hiszen nagyon sokféle mese van benne.