3 ​éves lettem! 27 csillagozás

3 éves lettem!

Amikor az ember hároméves, rengeteg minden változik körülötte: egyedül alszik, elkezdi használni a vécét, óvodába megy, bátran beveszi a gyógyszert, kistestvére születik. Mindeközben persze rengeteg idő marad rajzolásra, maszatolásra, labdázásra, barátkozásra.

Egy kötetbe gyűjtöttük a Pagony legkedvesebb mesehőseinek történeteit:
Boribon, Maszat, Babaróka, Pitypang, Lea és barátai mind itt sorakoznak a lapokon. De nemcsak a kedvenceikkel találkozhatnak a kötetben a legkisebbek, hanem életük minden fontos eseményével is.

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2020
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634106128 · Illusztrálta: Takács Mari

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

katen P>!
3 éves lettem!

Igen, tényleg: ezek nagyon kedves és szép mesék, a kiadó legjavából válogatva. Válogatva. Tehát aki 1-2-3 gyerek után már kívülről ismeri a Pagonyos meséket, a világon semmi újat nem fog benne találni… Vannak benne mesék amik már megjelentek önálló kötetben (sokkal több rajzzal) mint a Szofi lufija vagy a Doktor Maszat, illetve vannak hosszabb könyvekből kiragadott fejezetek (pl Sári és Berci vagy Vadadi ovis maratonja).
Pagony kiadó forever, de ez most nekem sajnos egy újabb bőr lehúzása. Milyen jól jön ha gyerektelen rokon akar gyorsan könyvet venni szülinapra, lesz még 4 és 5 éveseknek való is, nagyon praktikus. Kár hogy már mindent olvastunk belőle.

1 hozzászólás
SzTEtti>!
3 éves lettem!

Köszönjük a nyereménykönyvet a @Blogturné_Klub csapatának! :)

Mimi a 3. születésnapjára kapta meg márciusban. Nagyon örült neki! Sok-sok kedvenc szereplője visszaköszönt a kötetből. Ugyan volt már jópár mese, amit ismertünk, de ez amúgy egyáltalán nem volt zavar. Főleg azért, mert szerettük azokat a meséket. Jó a témák szerinti csoportosítás is.
Ami nálam sűrű szemforgatást okozott, azok a versek. Nagyon sajnálom, de egyik sem tetszett! Hála, az égnek, hogy nem volt agyonrakva versekkel. Volt, hogy csak átfutottam a verset, és lapoztam, el se olvastam a gyereknek. :/

Charbogardy_Jolán>!
3 éves lettem!

Kétségtelen, hogy kb. mindent olvastunk már belőle, de a kislányomnak nagyon tetszik, hogy mindenkit felismer, és mivel a könyvállományunk elég nagy része könyvtári, van olyan is, amit úgy olvastunk, hogy már nincs nálunk. Szerintem hároméveseknél nem baj, ha többször olvasunk valamit, ha örömét leli benne (és Marék Veronika oroszlános meséjét Pásztohy Panka rajzaival sehol nem láttam még). És számomra az is kiderült, hogy a gyermek végre kinőtte Bogyót és Babócát (ilyenkor a veterán anyukák eléggé kibontanak egy üveg jó bort, mert na az tud repetitív lenni :) )

B_Bri P>!
3 éves lettem!

Ahogy már előttem is írták, aki ismeri a Pagony kiadó könyveit, őt nem éri túl sok újdonság, sajnos.
Új mesékre számítottam, így csalódott vagyok, a mesék egy része már megvan nekünk.
Egyébként jó kis összeállítás lenne, négy csillagot adnék, de a számomra minősíthetetlen Lackfi miatt csak háromra értékelem, nem értem, hogy mi keresnivalója van ebben a kötetben.

tundibrich P>!
3 éves lettem!

Kicsit csalódott vagyok abból a szempontból, hogy nem új mesék vannak benne, így volt egy pár, amit már ismerünk, de alapvetően jó válogatás, az utolsó mesét leszámítva a sárkányról… Az szerintem borzalmas volt. Olyan, mint amilyet én is tudnék fejből mesélni egy perc alatt. Illetve a tökfejes mesélnél a rajzok elég csúnyák.
A versek közül is több olyan van, ami nekünk nem tetszett, mint ami igen.

KKincső>!
3 éves lettem!

Ezt a rövidke könyvet ajándékba vettük anyukám legjobb barátnőjének a kislányának, aki alig kilenc nap múlva betölti a harmadik életévét és ifjú kora ellenére nagyon szeret olvasni. Úgy gondoltam, azelőtt, hogy odaadnánk neki, biztos, ami biztos alapon leellenőrzöm, jó-e. Így történt az, hogy miután megérkezett egy Gabriel García Márquez és egy Nicolas Barreau könyv társaságában, nekikezdtem. És egyáltalán nem bántam meg. Alig egy óra alatt végeztem vele.
Tartalmazott olyan történeteket és verseket, amiket szó szerint élvezet volt olvasni, mert jóízűen kacagtam rajtuk (Varró Dánieltől a Badar állathatározó hatalmas kedvenc volt) vagy éppen megmelengették a szívemet (például a Marék Veronika tollából született Oroszlánmese és Hűsítő mese. Minden jó, ha a vége jó) és akadtak olyanok is, amik annyira nem jöttek be, de a korosztály, aminek szánták, szerintem nagyon fogja szeretni. A Boribonnal kapcsolatos történetnek különösen örültem, mert erősen halvány emlékeim szerint gyerekként sikeresen elkerültük egymást. Azt hiszem, a jövendőbeli gyermekem nagyon sok történetet fog hallani vele kacsolatban.
Gondolkodás nélkül megkapta tőlem az öt csillagot. Valószínűleg három éves koromban is ennyit adtam volna.

AgiVega IP>!
3 éves lettem!

Nagyon vegyes felvágott: minden mesét/verset végigolvastam előre, hogy ki tudjam szűrni, melyikeket akarom majd felolvasni a lányomnak – és kb. csak a kétharmada jutott át a rostán, a maradéknál gyakran szaladt fel a szemöldököm, hogy „ez meg mi a fene?” Akadt pár olyan is, amelyeket későbbre tartogatok Lilimnek, mert hiába hároméves (lassan három és fél), úgy érzem, a nyelvezete alapján bizonyos mesék ebben a kötetben még koraiak a számára. De Marék Veronikával általában nem lehet melléfogni, az ő meséi előbb-utóbb mind sorra kerülnek! :)

mona0618>!
3 éves lettem!

A kötetben Pagonyos szerzőktől található egy-egy történet, vagy vers, például Boribon, Maszat, Babaróka, Pitypang és Lili, Bogyó és Babóca, Lea és barátai, Szofi mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Megannyi, a három évesek számára aktuális dologról szólnak az irományok, tematikák szerint csoportosítva (ahogy a tartalomban is láthatjátok).

Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a mesék/versek nagyrészt valamilyen formában már megjelentek korábban, ennek tudatában szerezzétek be. Például a Sárkányovi vagy Pitypang meséjét már mi is ismertük, de szerencsére a többi esetében mind-mind újdonságban lett részünk. Így azoknak lehet tökéletes ajándék, akik szeretnének megismerkedni a Pagonynál népszerű írókkal, illetve egy-egy sokat emlegetett mesekarakterrel.

Mai verseket eddig nem igazán olvastam Lizának, de annyira jópofa benne mindegyik, nem csupán ő kacarászott rajta nagyokat, de én is jókat derültem a sorokon. A mesék közül még nem mindegyiket olvastuk, de roppant kíváncsi leszek, ki lesz az, aki megragadja Liza figyelmét.

link

arphead>!
3 éves lettem!

Bár maga az ötlet zseniális, hogy 3 évesek számára összegyűjtötték a kiadónál elérhető, korosztálynak megfelelő meséket, a kivitelezés mégis hagy némi kivetnivalót maga után. Ugyanis vannak benne mesék, amik még nem érdekesek egy három évesnek. Illetve, ami meg igen azok közül több egészen középszerű és unalmas. A kiemelt versek sem tetszettek, ezeknél is vannak jobbak (még a kiadónál is).

Edit_Ferencz>!
3 éves lettem!

A kislányom 2 hónap múlva lesz 2 éves. Szerencsére igazi kis könyvfaló, szereti és leköti a képek nézegetése, szereti, ha együtt olvasunk. A kötetben 3-4 oldalas, illusztrált kis mesék, aranyos kis versek vannak. ( A Lackfi-versek mondjuk kevésbé). Egyik eredeti könyv sincs a birtokunkban (még), de itt tudunk válogatni, hogy esetleg a későbbiekben melyiket szerezzük be vagy kérjük ajándékba. Már az első olvasás után lett néhány kedvenc történet: a Boribon szülinapja, az Oroszlánmese, Babaróka és a Kölyökőrző.


Hasonló könyvek címkék alapján

Füzesi Zsuzsa: Mesetarisznya
Jean de La Fontaine: A nyúl meg a teknős és más mesék
Ágh István (szerk.): Parazsat evő paripa
Hans Christian Andersen: Mesék
Kormos István (szerk.): A háromágú tölgyfa tündére
Brigitte Weninger: 24 karácsonyi mese
Boldizsár Ildikó (szerk.): Esti mesék lányoknak
Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi
Lázár Ervin: Százpettyes katica
Wilhelm Hauff: A szarvastallér legendája