3 ​éves lettem! 14 csillagozás

3 éves lettem!

Amikor az ember hároméves, rengeteg minden változik körülötte: egyedül alszik, elkezdi használni a vécét, óvodába megy, bátran beveszi a gyógyszert, kistestvére születik. Mindeközben persze rengeteg idő marad rajzolásra, maszatolásra, labdázásra, barátkozásra.

Egy kötetbe gyűjtöttük a Pagony legkedvesebb mesehőseinek történeteit:
Boribon, Maszat, Babaróka, Pitypang, Lea és barátai mind itt sorakoznak a lapokon. De nemcsak a kedvenceikkel találkozhatnak a kötetben a legkisebbek, hanem életük minden fontos eseményével is.

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2020
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634106128 · Illusztrálta: Takács Mari

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

katen P>!
3 éves lettem!

Igen, tényleg: ezek nagyon kedves és szép mesék, a kiadó legjavából válogatva. Válogatva. Tehát aki 1-2-3 gyerek után már kívülről ismeri a Pagonyos meséket, a világon semmi újat nem fog benne találni… Vannak benne mesék amik már megjelentek önálló kötetben (sokkal több rajzzal) mint a Szofi lufija vagy a Doktor Maszat, illetve vannak hosszabb könyvekből kiragadott fejezetek (pl Sári és Berci vagy Vadadi ovis maratonja).
Pagony kiadó forever, de ez most nekem sajnos egy újabb bőr lehúzása. Milyen jól jön ha gyerektelen rokon akar gyorsan könyvet venni szülinapra, lesz még 4 és 5 éveseknek való is, nagyon praktikus. Kár hogy már mindent olvastunk belőle.

tundibrich>!
3 éves lettem!

Kicsit csalódott vagyok abból a szempontból, hogy nem új mesék vannak benne, így volt egy pár, amit már ismerünk, de alapvetően jó válogatás, az utolsó mesét leszámítva a sárkányról… Az szerintem borzalmas volt. Olyan, mint amilyet én is tudnék fejből mesélni egy perc alatt. Illetve a tökfejes mesélnél a rajzok elég csúnyák.
A versek közül is több olyan van, ami nekünk nem tetszett, mint ami igen.

KKincső>!
3 éves lettem!

Ezt a rövidke könyvet ajándékba vettük anyukám legjobb barátnőjének a kislányának, aki alig kilenc nap múlva betölti a harmadik életévét és ifjú kora ellenére nagyon szeret olvasni. Úgy gondoltam, azelőtt, hogy odaadnánk neki, biztos, ami biztos alapon leellenőrzöm, jó-e. Így történt az, hogy miután megérkezett egy Gabriel García Márquez és egy Nicolas Barreau könyv társaságában, nekikezdtem. És egyáltalán nem bántam meg. Alig egy óra alatt végeztem vele.
Tartalmazott olyan történeteket és verseket, amiket szó szerint élvezet volt olvasni, mert jóízűen kacagtam rajtuk (Varró Dánieltől a Badar állathatározó hatalmas kedvenc volt) vagy éppen megmelengették a szívemet (például a Marék Veronika tollából született Oroszlánmese és Hűsítő mese. Minden jó, ha a vége jó) és akadtak olyanok is, amik annyira nem jöttek be, de a korosztály, aminek szánták, szerintem nagyon fogja szeretni. A Boribonnal kapcsolatos történetnek különösen örültem, mert erősen halvány emlékeim szerint gyerekként sikeresen elkerültük egymást. Azt hiszem, a jövendőbeli gyermekem nagyon sok történetet fog hallani vele kacsolatban.
Gondolkodás nélkül megkapta tőlem az öt csillagot. Valószínűleg három éves koromban is ennyit adtam volna.

Luca87 I>!
3 éves lettem!

Úgy gondoltam, stílusos ajándék a harmadik szülinapra, ezért szereztük be. Az ünnepeltnek tetszett, szívesen hallgatta a meséket, aztán a képek alapján ő is mesélt (hol azt, amit előtte olvastunk, hol saját történetet).

Jó ötlet volt a tematikus kategóriák kialakítása, bár nem mindig értettem, egy adott történet miért pont oda került, ahova. A gyereket ez persze semmiben sem zavarta.

Nekem nem lett nagy kedvencem a kötet – antológiához méltó módon vannak benne erősebb és gyengébb történetek is, és szerintem több volt a kevésbé jó. Még olyan is akadt, amelyik felbosszantott spoiler

A képek többnyire tetszettek, biztos, hogy fogja még lapozgatni a hároméves gyerek.

Faragó_Balogh_Marcsi>!
3 éves lettem!

Szuper mesék összegyűjtve . A fél pont levonás egy két vers illetve mese miatt történt .. nem mindegyik tetszett . De a könyvben szereplők közül a 90% nagyon tetszett, szuper rajzokkal készült .

JViki>!
3 éves lettem!

Ajándékba kaptuk, nagyon szeretjük. Jó, mert (első gyerekkel) még nem ismertünk minden szerzőt belőle, így segít átlálni a Pagonyos kínálatot, tudjuk, hogy mi tetszik a dednek. Nekem azért is praktikus, mert elég sokat utazunk, és ilyenkor nem kell bepakolni 4-5 könyvet, hanem elég egy, azzal is viszonylag sokáig elvagyunk, hiszen nagyon sokféle mese van benne.


Hasonló könyvek címkék alapján

Füzesi Zsuzsa: Mesetarisznya
Jean de La Fontaine: A nyúl meg a teknős és más mesék
Ágh István (szerk.): Parazsat evő paripa
Hans Christian Andersen: Mesék
Kormos István (szerk.): A háromágú tölgyfa tündére
Brigitte Weninger: 24 karácsonyi mese
Boldizsár Ildikó (szerk.): Esti mesék lányoknak
Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi
Lázár Ervin: Százpettyes katica
Wilhelm Hauff: A szarvastallér legendája