Szex, ​hazugság, gyógyszerek 2 csillagozás

Ray Moynihan: Szex, hazugság, gyógyszerek

Előfordult ​már önnel, hogy az orvosa olyan bajra írt fel gyógyszert, amire talán nem is pirulákat kellett volna szednie? Lehet, hogy valójában nem is beteg, csak bedőlt a gyógyszergyárak és az orvosok közös kampányának? Mi állhat a gyógyszergyárak, a kutatóintézetek és az orvosok elszántsága mögött? Ki dönti el, hogy ki beteg, és ki nem az? Ki dönti el, hogy mi a betegség, és mi nem az?

Ray Moynihan oknyomozó újságíró könyve nemcsak ezekre a kérdésekre keresi – és találja meg – a választ, hanem aprólékos munkával mutatja be a gyógyszergyárak és az orvostársadalom működését egy alapjában véve kitalált betegségen keresztül, amely “női szexuális diszfunkció”, illetve DSM néven vált közismertté. Egy rendellenesség, amely a gyógyszergyárak szerint a nők 75%-át érinti, mindenképpen figyelemre méltó, és ha már figyelemre méltó, miért ne lehetne rá gyógyszert gyártani és felírni? Még ha a beteg nem is beteg, állapota pedig olyan tényezők együttállásból fakad, melyeket egyenként és… (tovább)

>!
Magnólia, Budapest, 2012
256 oldal · ISBN: 9786155272004

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

piccola>!
Ray Moynihan: Szex, hazugság, gyógyszerek

Őszintén szólva arra számítottam, hogy ez egy igazi 1*-os, összeesküvés-elméletekkel teli, szórakoztató bulvárkönyv lesz, amin jókat lehet röhögni. Valójában viszont egy egész korrekt leírás arról, hogy néhány nagy gyógyszergyártó hogyan igyekszik medikalizálni olyan dolgokat, amelyekről minimum kérdéses, hogy orvosi problémának számítanak-e. Sőt, hogy egyáltalán problémák-e.
Két csillagot a borzalmas stílus miatt vontam le.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lenkei Gábor: A koleszterin nem ártalmas
John Virapen: Mellékhatás: halál
Michael T. Osterholm – Mark Olshaker: Halálos ellenségünk
Lenkei Gábor: Betegségnek tűnő állapotok
Lenkei Gábor: Egészségre ártalmas!
William G. Winkler: Kockázatok és mellékhatások
Lenkei Gábor: Helyszíni tudósítás a vitaminellenes háborúból
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség
Csupor Dezső: PirulaKalauz
Berényi Anna: Richter