Világlépkedő kihívás cím szerint kezdőbetűs olvasós téma szerint

!

sasviki95 P

Elolvasandó könyvek száma18
Elkezdődött2021. január 12., 14:40
Jelentkezés vége2023. november 30., 23:59
Véget ér2023. december 31., 23:59

Képzeld el, ahogy egy hatalmas óceánjáró hajó irányába sétálsz. Ez a hajó lesz az első állomásod a világ körüli utadon. Vágjunk is neki a kalandnak!

Hogyan is lehetséges ez?
Minden országnak van egy országkódja, ami két betűből áll. A te feladatod az lesz, hogy könyvekből összerakd ezeket a kódokat. Két könyv ad ki egy országkódot (itt nem számít az olvasások sorrendje off).
A könyvek címét kell figyelni. A könyv címének első betűje fogja kiadni az országkód egyik felét, a másik könyv címének első betűje pedig az országkód másik felét. Ha a könyv címe A vagy AZ szavakkal kezdődik, akkor azt fel lehet használni az országkódhoz (A betűként), vagy el is lehet hagyni. Több szavas cím esetében is csak az első betű ér, idegen és magyar címnél csak a magyar címet veszem figyelembe.

A hajó útvonala adott, azonban lesznek fakultatív útvonalak is, amik közül minimum kettőn mindenkinek részt kell vennie.
Mivel a hajó csak egy irányba utazhat, így fontos, hogy a fő (mindenki számára adott) útvonalnál számít az olvasások sorrendje. Az 1-es számmal ellátott országkódokhoz kell először könyveket olvasni, majd a 2-es számmal ellátotthoz, stb.
A fakultatív helyszíneket bármikor lehet olvasni, bármilyen sorrendben. Az is megengedett, hogy nem egymás után közvetlenül olvasod az országkódhoz tartozó két könyvet; csupán az a lényeg, hogy a kihívás végéig meglegyenek.

A fő, mindenki számára adott országok kódjai (tehát minden kódhoz két különböző könyvet kérek):
1. GB – Egyesült Királyság
2. CA – Kanada
3. CO – Kolumbia
4. ID – Indonézia
5. IR – Irán
6. NG – Nigéria
7. ES – Spanyolország

Fakultatív útvonalak: (Itt válassz minimum kettőt, itt is minden kódhoz két különböző könyvet kérek)
US – Amerikai Egyesült Államok
VE – Venezuela
CL – Chile
AU – Ausztrália
JP – Japán
KR – Dél-Korea
IN – India
ZA – Dél-Afrikai Köztársaság
FR – Franciaország

Az olvasások csakis a kihívás kezdete utántól érnek. Nem kérek értékelést, olvasási linkeket szeretnék kérni! Idegen nyelven is lehet olvasni, újraolvasás lehetséges. Teljes olvasási dáum kell, egyperces olvasás nem lesz jó.
Zöldítés ~~havonta van, így senki se pánikoljon korábban :) Ha valaki túlcsúszik, szóljon rám.

Jó olvasást mindenkinek :)