Teszteljük a legjobbakat! 8. kihívás listáról olvasós olvasós

!

Valcsa P

Elolvasandó könyvek száma5
Elkezdődött2021. január 1., 15:12
Jelentkezés vége2021. december 1., 23:59
Véget ér2021. december 31., 23:59

FIGYELEM!
Az olvasások a kihívás kezdődátumától érnek! Óra és perc is számít! (2021. január 1, 15:12 után elkezdett olvasásokkal tudtok benevezni)

A csatolt olvasásokat csak úgy fogadom el, ha felsorolásszerűen beleírjátok (legalább a könyvek címeit, szerzőt nem muszáj) a kommentbe, amiben jelzitek a teljesítést!
Ha valaki nem szeretne a csatolgatásokkal szórakozni, „Én és a könyv” linkek is jöhetnek továbbra is, természetesen.

▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲

Nyolcadik alakommal is útjára indul tesztelős kihívásunk, a Moly-tagok értékelései alapján legjobbnak ítélt könyvek világában! :)

Ezúttal sincs más dolgotok, mint elolvasni idén (2021. január 1-i vagy utáni dátummal kezdve) 5 olyan könyvet, melyek mindegyikére igaz, hogy:
• magyar nyelvű
• legalább 500-an olvasták már
• legalább 350 értékelést kapott (nem a szöveges, hanem a csillagos értékelések számítanak, mivel ezek alakítják a könyv százalékos értékelés-átlagát is)
• 90% vagy annál magasabb az értékelés-átlaga

Ezeket az adatokat a könyv adatlapján a könyvcím után lévő kis diagram ikonra kattintva tudjátok lecsekkolni – vagy egyszerűen csak a kihíváshoz társított könyvekből választotok, hisz ami év közben egyszer már felkerült a listára, az a kihívás végéig ott is marad (akkor is, ha már nem éri el a 90%-ot). :)
HA TALÁLTOK olyan könyvet, amire teljesülnek a feltételek, de még nem szerepel a kihíváspolcon, feltétlenül JELEZZÉTEK!! Legkésőbb akkor, mikor hozzátok kommentben a teljesítést, ezt emeljétek ki külön, hogy nem szerepel még a könyv a polcon, hogy mielőbb átnézhessem, mert mire átnézem a korábbi teljesítéseket, és a tiétekhez érek, lehet, hogy csökken a százaléka, és így már sajnos reklamációt sem tudok elfogadni, hogy márpedig az olvasáskor 90%-on állt – ezt így utólag nem tudom ellenőrizni…

PONTOSÍTÁS: A kihívás lejárati dátuma után hozott olvasásoknál csak azokat a könyveket tudom elfogadni, ami 2021.12.31-ig (az év utolsó percéig) bekerült a kihívás könyvei közé, új könyveket már nem tudok hozzáadni.

════════════════════════════════════════════════════
100 oldal alatti könyvek is jöhetnek, de ez esetben az 5-ből csak 1 lehet ennyire rövid. (Minimum oldalszám: 70.)
ÚJRAOLVASNI NEM ÉR. Olyan könyvet válasszatok, melyet most olvastok először (elvégre ezért „tesztelős” kihívás).
Az 5 választott könyv közül legalább 1-RŐL kérek SZÖVEGES értékelést is, CSILLAGOZOTTAN pedig MINDEGYIKET ÉRTÉKELNI KELL a teljesítéshez! (FONTOS! Ha van olyan olvasmányod, amit nem tudsz vagy nem akarsz csillagozni, akkor hozz helyette egy másikat, a lényeg, hogy 5 db csillagozottan értékelt könyv meglegyen, elvégre csak ezzel tudjuk befolyásolni a legjobbnak értékelt könyvek értékelésátlagát – ez a kihívás lényege!)
A könyv adatlapjáról az ÉN ÉS A KÖNYV linket kérem 1 hozzászólásban ide, miután mind az 5 könyvet elolvastátok.
NE POLCON és NE LISTÁN hozzátok a teljesítést, mert ezeket így ezúttal sem fogom elfogadni.
A Moly újításának hála, lehetőség van arra, hogy kihívásokhoz csatoljuk az olvasmányokat, így elég egyetlen kommentet írni ide a kihívás alá, hogy megvan az öt olvasás, és a kommentből lenyithatóak a csatolmányok: így is elfogadom, de csak azzal a feltétellel, ha felsorolás-szerűen bele van írva a könyvek címe is (szerző nem muszáj), hogy itt is írásos nyoma legyen, magában a kommentben is, hogy mely könyvekkel teljesítettétek a kihívást. Ha ez hiányzik belőle, akkor ezt a csatolásos módszert nem fogom elfogadni!

A cselekményileg összefüggő sorozatokból idén is csak azok érvényesek, aminek az első kötete is 90% fölött van. Ha az első rész nincs 90% fölött, a folytatásokat sem fogadom el.
Ez alól kivételt képeznek azok a sorozatok, melyek cselekményileg nem függnek össze, csupán a főszereplőjük azonos, így külön-külön is olvashatóak a részek (pl. a „Hercule Poirot” sorozat kötetei, stb).

Persze, ti is jelezhetitek nyugodtan, ha találtatok olyan könyvet, amire teljesülnek a feltételek. :) Ha egy könyv időközben felkerül a polcra, visszamenőleg is elfogadom az olvasásokat, amennyiben az olvasás kezdődátuma 2021. január 1. utáni.
Az átláthatóság kedvéért nem jelzek vissza egyesével. Ha kedvenceltem a hozzászólásaitokat, az azt jelenti, hogy mindent rendben találtam, zöldítettem, és köszönöm Nektek a részvételt! :) Ha pedig valami gubanc lenne a teljesítéssel, mindenképpen fogom jelezni. :)

▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲

Felmerült kérdésként, hogy jöhetnek-e olyan könyvek, melyek már szerepelnek a kihívás könyvei között, viszont más címen is megjelentek, esetleg gyűjteményes kötetben is kiadták, változatlan formában, több művel együtt is – ami viszont még nem éri el a polcra kerülés minimum-értékeit. Ha ilyen könyveket olvasnátok, ezeket is elfogadom – de a polcon továbbra is csak az a könyv fog szerepelni, amire teljesülnek a feltételek.

▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲

Listánk is van, itt jelölhetitek, hogy a kihívásra mely könyveket olvastátok, vagy akár azt is, hogy eddig melyeket olvastátok (nem pont a kihívásra) a könyvek közül. :) (Vigyázat! A korábbi évek legjobbjai is szerepelnek a listán, nem mindegyik játszik már az idei kihíváson! https://moly.hu/listak/teszteljuk-a-legjobbakat-2)

Kihíváspolcunk is van, erről lehet idén válogatni (ha találtok olyat, ami még ide illik, feltétlen jelezzétek, és felteszem): https://moly.hu/polcok/teszteljuk-a-legjobbakat-2021-2

A kihívás- és a plecsni alapképének forrása: https://mapelba.files.wordpress.com/2013/05/logo.jpg

▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲

Köszönöm mindenkinek a részvételt! ^^ Sok sikert és élménydús olvasmányokat kívánok! :)

Ha kérdés adódna, hozzászólásban tegyétek fel nyugodtan. :)