Tartalomjegyzékek pótlása II. kihívás nem olvasós

!

Amethyst 

Elkezdődött2019. szeptember 8., 15:11
Jelentkezés vége2020. január 20., 15:01
Véget ér2020. január 21., 15:01

Mostanság gyakorta akadok olyan novellakötetek vagy verseskötetek adatlapjába, melyekhez senki sem írt ki tartalomjegyzéket, vagyis nem tudni, pontosan mely verseket, történeteket tartalmazza a szerzőtől. Ez kifejezetten bosszantó lehet, ha az ember egy konkrét művet keres, mely egy gyűjteményes kötetben jelent meg, de tartalomjegyzék híján nem tudjuk, melyikben. Ezt hivatott orvosolni ez a kis kihívás.

Feladat: a kihívás ideje alatt kiírni 10 tartalomjegyzéket olyan könyvadatlapokhoz, melyeknél hiányzik a tartalomjegyzék itt, a molyon.

A feladat menete:
– keress 10 olyan művet mely nem rendelkezik tartalomjegyzékkel, de te ezt pótolni tudod konkrét forrásokból (másik könyvadatbázisból, rendelkezel az adott kötettel, kikölcsönzöd az adott kötetet stb.)
– mielőtt kiírnád a tartalomjegyzéket, készíts fotót vagy screenshotot a könyv molyos adatlapjáról még a jegyzék kiírása előtt, hogy látszódjon: a beavatkozásod előtt az adatlapnak nem volt tartalomjegyzéke
– írd ki a tartalomjegyzéket
-> ügyelj arra, ha az adott könyv több kiadással is rendelkezik, és fennáll a veszélye, hogy az újabb és újabb kiadásokkal a tartalom bővült, akkor a tartalomjegyzékedben tüntesd fel a kiadás dátumát is!
– Várj, míg az oldal jóváhagyja a tartalomjegyzékedet. Ha ez megtörtént, hozzászólásban vagy privát üzenetben küldd el a fotót a jegyzék nélküli állapotokról, és linkeld a már tartalomjegyzékkel rendelkező könyvadatlapot nekem
– és mindezt ismételd meg 10 alkalommal
– a 10 könyv közül minimum 5 legyen vagy verseskötet, vagy novelláskötet, vagy antológia
-> ha egy kötet több szerző művét is tartalmazza, a tartalomjegyzékben tüntesd fel a művek szerzőit is

A könyvadatlapokat hozhatod egyenként is (ez esetben jegyzetelni fogom, hány tartalomjegyzéknél tartasz), de elfogadom, ha a feladat elvégzése után egyszerre küldöd el a 10 adatlapot.

KÖNYVEK, MELYEKET NEM FOGADOK EL: Nem fogadom el azokat a regényeket, melyeknek a cselekménye fejezetekre van osztva, viszont a fejezetek nem rendelkeznek önálló címekkel. Tehát senki se készítsen olyan tartalomjegyzéket, mely ennyiből áll: 1. fejezet, 2. fejezet, 3. fejezet… DE, jöhetnek olyan regények, melyek rendelkeznek fejezet címekkel, pl.: 1. fejezet: a vég kezdete, 2. fejezet: találkozás R-rel, 3. fejezet: az első csók…

FONTOS!! Mielőtt gőzerővel munkához láttok, mindenképpen olvassátok el itt, molyon a súgó tartalomjegyzékekre vonatkozó részét a hibák elkerülése végett! Köszönöm!

Ennyi lenne :) Ha kérdés merül fel, írj nyugodtan!

Kép forrása: http://blog.enjoycss.com/html-ordered-list-customizatio…

Jegyzetek

47 hozzászólás