Story kockák kihívás asszociáció írás játék olvasós szókereső

!

hanichupor

Elolvasandó könyvek száma9
Elkezdődött2020. február 11., 17:00
Jelentkezés vége2021. február 1., 00:00
Véget ér2021. március 1., 00:00

Sziasztok! Imádom az asszociációs partijátékokat és most az egyik nagy kedvencemből, a Story kockákból készítettem egy asszociációs, történetírós, szókeresős kihívást.

A valódi játékról röviden:
spoiler

Nézzük, mit kell tennetek lépésről lépésre.

1. Jelentkezz a kihívásra!
2. A kihívás alján találsz 10 linket. Ezekből válasz ki szabadon egyet.
3. Meséld el a saját történetedet, természetesen a kockákon látható képek alapján.
– Ugyan az eredeti játékban van lehetőséged arra, hogy magadnak határozd meg a képek sorrendjét itt most szigorúan balról jobbra olvashatod csak a kockákon lévő képeket.
– Minden képhez minimum egy szép kerek mondatot szeretnék kérni. Egy mondatban csak egy kockán látható kép szerepelhet, kivéve, ha egy kockára visszautalsz. (Mondjuk az első kockán szereplő ikon lesz a főszereplőd, és ő egész végig jelen van a történetben.)
– A képek bármilyen formában megjelenhetnek a történetedben, legyen az ige, melléknév, főnév… a lényeg, hogy valamilyen módon legyen köze a kockán látható képhez. (Például a kihívás képén látható egy virág, ami megjelenhet akár történetedben úgy is, mint egy konkrét virágfajta, természet, növekszik, rét, illatos, stb.)
– Nincs a történetednek maghatározott műfaja, de mindenkit kérnék, hogy maradjon a +18-as korosztály alatti kategóriákban!
– Nem kötelező a történetet előre elküldened, de ha bizonytalan vagy, tedd meg nyugodtan.
4. FONTOS! A szót vagy szavakat, amiket a kockán látható képre használsz, kérlek, jelöld valamilyen formázással. Moly súgóban megtaláljátok, hogy lehet ezeket alkalmazni, be is linkelem ide nektek az erre vonatkozó részt: https://moly.hu/sugo-oldalak/hogyan-tudom-formazni-a-szovegeimet Ha nem teszed ezt meg, nem tudom ellenőrizni, hogy valóban a megfelelő szavakat kerested meg és nem tudok neked plecsnit kiosztani!
5. Olvass el 9 könyvet, amiben megtalálható az a szó vagy kifejezés, amit te magad használtál a kockán látható képre. Ezeket hozd el idézet formájában.
– Nem kell a szavakat abban a sorrendben megtalálni, ahogyan azt a kockák sorrendje megadja és ugyanazt a toldalékot sem kell szerepeltetni rajta, amit a saját történetetekben alkalmaztál, viszont a szófajnak stimmelnie kell (gondolok itt olyan szavakra, mint pl az ég.) és összetett szavak sem lehetnek.
– Minden szóhoz másik könyvet kérek.
6. Hozd hozzászólásban a történetedet, a hozzá tartozó kép számát vagy linkjét a kockákról és a 9 könyvet én+könyv linkkel, idézettel, polcon vagy hozzászólásban, ahogy neked kényelmesebb.
– A könyvek legyenek minimum 150 oldalasak, magyar nyelvűek, hogy a szavak fordításánál ne legyen vita.
– Minimum csillagos értékelést szeretnék kérni, de ha véleményt is írsz, szívesen elolvasom.
– A kihívás kezdetétől számított teljes dátumos, befejezett olvasások számítanak.
7. Örülj a plecsnidnek!

Zöldíteni lehet csak hetente egyszer fogok tudni, kérlek, legyetek türelemmel ebben a tekintetben. Ha kérdésed lenne, írj bátran, amint tudok válaszolok!

Képek:
1. spoiler
2. spoiler
3. spoiler
4. spoiler
5. spoiler
6. spoiler
7. spoiler
8. spoiler
9. spoiler
10. spoiler

Kihívás képe: http://www.ducklearning.com/products/rorys-story-cubes/…
Plecsni képe: https://www.appannie.com/en/apps/ios/app/342808551/

Felhasznált Story kocka készletek:

Story kocka alapjáték
Story kocka – Kalandokkal
Story kocka – Elbűvölve
Story kocka – Rémület
Story kocka – Őrjöngés
Story kocka – Mítosz

6 hozzászólás