Olvassunk Tolkient angolul! kihívás olvasós

!

Ancalimë P

Elolvasandó könyvek száma12
Elkezdődött2019. április 13., 05:12
Jelentkezés vége2024. április 14., 00:00
Véget ér2024. április 14., 00:00

Sziasztok!
Régóta tervezem, hogy angolul is elolvasom Tolkien műveit. Úgy döntöttem, készítek egy kihívást, hátha vannak még rajtam kívül néhányan, akik ugyanezt a célt tűzték ki maguk elé.
A kihívás célja tehát az, hogy eredeti nyelven is megismerkedjünk J.R.R. Tolkien műveivel, de szeretettel várom azokat is, akiknek már nem jelentenek újdonságot az angol nyelvű Tolkien könyvek. :)

A kihívás teljesítéséhez 12 könyvet kell elolvasni:
– két kötelező könyv: A szilmarilok és A gyűrűk ura
– 10 szabadon választott
A mesék és Bombadil Toma kalandjai akkor is külön olvasásnak számítanak, ha olyan kiadást olvastok, amely egyben tartalmazza az összeset.

Mivel Tolkien nem könnyű olvasmány a kihívás teljesítésére 5 év áll rendelkezésre, hogy azok is boldoguljanak, akiknek nehezebben megy az angol.
Az olvasások a kihívás kezdetétől számítanak, újraolvasás ér. Szöveges értékelést kérek, de ha már korábban írtál értékelést a magyar nyelvű kiadásokhoz, elfogadom azt is.
Mivel a többi Tolkien kihívásomhoz is lehet angol nyelvű olvasásokat hozni, úgy döntöttem, hogy az ehhez olvasott könyveket a többi kihívásomnál nem fogadom el és a többihez olvasottakat sem lehet hozni ide (csak újraolvasást).
Jó olvasást! :)

spoiler
spoiler

Kapcsolódó alkotók: J. R. R. Tolkien

1 hozzászólás