Olvassunk írókról és könyvkiadókról! kihívás olvasós

!

KNW I

Elolvasandó könyvek száma1
Elkezdődött2019. február 25., 00:29
Jelentkezés vége2019. december 30., 23:57
Véget ér2020. február 20., 23:57

Ugye, hogy olvastál már olyan könyvet, amiben a főszereplő író volt, esetleg szerkesztő, irodalmi ügynök vagy egyéb könyvkiadói dolgozó? Esetleg az egész sztori könyvvásárral vagy egy kézirattal volt kapcsolatos?
És talán te is írsz hobbiból, és talán vigyorogva vetted észre, hogy a könyvbéli hősöknek is ugyanaz a problémája, mint neked…
Ilyen idézeteket keressünk!
***
A kihívás lényege tehát, hogy egy év alatt olvass el legalább egy olyan könyvet (regényt vagy novellagyűjteményt), amiben az egyik fontos szereplő író vagy szerkesztő vagy könyvkiadóban dolgozik.
NA DE.
Kitaláltam egy pontozós rendszert:
– minden olyan könyvért, amit az egy év alatt olvasol, kapsz 1 pontot.
– minden olyan IDÉZETÉRT, ami az író írói életéről, a szerkesztő szerkesztői nehézségeiről szól, és „hű, de így van” aha-élményt szerez neked, kapsz 2 pontot.
– és aki a 12 hónap leteltével a legtöbb pontot gyűjtötte, annak elküldöm A világ legjobb könyvét.
***
Hogyan jelezd az olvasásokat?
Elég csillaggal pontoznod a könyv(ek)et, amit olvastál.
– Legjobb, ha polcot hozol létre az olvasásaidnak és a polcon megjegyzésként írod az idézetet. Az én polcom: https://moly.hu/polcok/olvassunk-irokrol-es-konyvkiadokrol
– Az is jó, ha beszúrod nekem az „én és a könyv” linkeket és az idézetek linkjét!
– Kérem, hogy egy hozzászólásba tegyél bele mindent, hogy ne több hozzászólásból kelljen összebogarásznom, hány pontod van a végén! (Te magad is kiszámolhatod, hány pontod lett, ill. a lejárat környékén minden résztvevőt betagelek majd!)
– Készítek egy külön polcot/listát az író/kiadó főszereplős könyveknek, kérlek, tedd rá te is a saját olvasásaidat, javaslataidat!
– Minden olvasás 2019. 02.25. és 2020.02.20. közé essen!
***
Ha van kérdés, kérés, megjegyzésben jöhet!

138 hozzászólás