Növeld a saját könyveid olvasottságát 1 év alatt 1 %-kal! kihívás magánkönyvtár olvasós

!

Kek P

Elolvasandó könyvek száma10
Elkezdődött2020. január 10., 12:23
Jelentkezés vége2021. február 2., 23:59
Véget ér2022. január 10., 23:59

Ennek a kihívásnak az ötlete azért fogalmazódott meg bennem, mert mindig is szerettem volna növelni a saját könyveim olvasottságát…, s mikor megláttam ezt a kihívást: https://moly.hu/kihivasok/2020-ban-20-kal-novelem-a-sajat-konyvek-olvasottsaga-meromet , rögtön jelentkezni akartam rá, hogy ez igen, ezt akarom mióta már. Csak hát az idő előrehaladtával egyre gyarapodott / gyarapszik a saját könyveim állománya is, ezért kiszámoltam, hogy mennyi is lenne az a 20 %, amit teljesítenem kellene 1 év alatt. (Hát, több, mint 900 könyv. Hah!) Szóval ez így lehetetlen. Kezdtem számolgatni, hány százalék lenne az, ami még bevállalható lenne… Talán az 1 %. (Oké, 45 db még belefér.) Biztos nem csak én jártam így. Akinek 1000 db könyve van, annak is necces lehet az évi 200 db. Legyen akkor ez a db-szám a választóvonal!
     Tehát ez a kihívás kimondottan azok számára jött létre, akik itt a molyon legalább 1000 db könyvet „birtokolnak”, vagyis az adatlapjukon megjelenik saját könyveik számaként. Ha ennél kevesebb könyved van, akkor
● szerezz be gyorsan még párat és rögzítsd ezt itt a molyon, s máris indulhatsz a kihíváson :)
VAGY
● nevezz be a már említett, fenti 20 %-osra.
    
     Akinek viszont van minimum 1000 db könyve és meg akarja próbálni, annak ez a teendője:
● Jelentkezz a kihívásra! (Innentől számítódik az 1 év)
● Küldd el hozzászólásban, hogy a jelentkezés pillanatában hány db-os könyvállománnyal rendelkezel, s mennyi a saját könyveid olvasottsága %-os arányban. (Mind a kettő információ látszik a profil oldaladon.)
● Leellenőrzöm és a Jegyzetben rögzítem mind a kettőt.
● Innentől a te dolgod, hogy 1 %-kal növeld a saját könyveid olvasottságát! Mihelyst sikerült teljesíteni, jelezheted (hozzászólásban küldd el az új értéket) – én meg ellenőrzöm és jár a plecsni.
● Természetesen a könyvállományod növekedhet, illetve csökkenhet közben, csak arra vigyázz, hogy a teljesítés jelzésekor is legyen meg a minimum 1000 db könyv.
● Az egy 1 év a maximális idő, de nyilván lehet ezt hamarább is teljesíteni, ha elég ügyes vagy.
● Mivel 10 db könyvvel is teljesíthető (ha csak 1000 könyved van), fontos, hogy a százaléknövelés ebben az időszakban olvasott könyvvel történjen. Tehát hiába jelölgetsz be a könyvállományodban lévő könyveknél utólag korábbi olvasást, le fogom ellenőrizni, hogy olvastál-e már a jelentkezési dátumodtól 10 db könyvet, ami a sajátod.
Ha 3000 db-osnál kisebb a könyvállományod, akkor az olvasásokat a kihívás ideje alatt kérem… ha viszont ennél nagyobb, akkor az olvasott könyvek 2/3-ának kell frissnek lenni, vagyis ebben az időszakban olvasottnak.
● Mivel nem konkrét könyv elolvasását kérem, kikötés, hogy minimum 100 oldalasak legyenek az olvasmányaid. Nos, ez kis matekozást jelent. Ha látod, hogy az olvasottsági %-od már megfelelő, kérlek ellenőrizd le, hogy hány olyan könyvet olvastál ez idő alatt, ami sajátod, de 100 oldalnál kevesebb oldalszámú. Ha van ilyen, akkor a 10 könyvre együttesen legyen igaz, hogy az olvasott oldalakkal a 10 X 100 oldalt elérted.
     Remélem, olyan feltételeket szabtam, amivel ez a kihívás teljesíthető – és sokunkat ösztönöz arra, hogy teljesítsük is!
Szóval: hajrá!

*      *     _ *
Képek forrása: http://konyv.ingyenblog.hu/
plecsni: Orosz István a saját könyvespolca előtt. Forrás: Könyvhét, 2013/1. szám
http://www.konyv7.hu/magyar/menupontok/felso-menusor/fo…

Jegyzetek