Népmesék nyomában a világ körül kihívás olvasós

!

Mesemondó I

Elkezdődött2016. január 1., 18:34
Jelentkezés vége2018. december 31., 23:59
Véget ér2018. december 31., 23:59

Tulajdonképpen saját magamnak találtam ki ezt a kihívást, hogy a mesemondó repertoáromat bővítsem vele, és megismerkedjek más, általam kevéssé ismert országok népmesekincseivel. De annyira őrültre sikerült, hogy gondoltam, felteszem ide is, hátha valakinek kedve van csatlakozni hozzám :)
Előre bocsátom, hogy a kihívás nagyjából 196 könyv elolvasását foglalja magában. Országonként egyet.

A terv:
1. Válassz magadnak egy kezdőpontot a térképen (ha olyan határozatlan vagy, mint én, akkor bökj rá csukott szemmel, vagy használd a random ország generátort: https://www.randomlists.com/random-country )
2. Szerezz be egy népmesegyűjteményt az adott országból. Ha nem találsz teljes kötetet olyan nyelven, amit olvasol, akkor keress egy olyan gyűjteményt, amiben legalább 5 történet található az adott országból. Ha gyűjteményt sem találsz, akkor vadássz össze legalább 5 mesét más forrásokból (néprajzos cikkekből, Internetről, stb.) Ha megakadtál, kérdezz nyugodtan!
3. Olvasd el a könyvet (nyilván). Értékelés nem kötelező, de jól jön!
4. Tedd fel a könyvet a kihívás polcára is, segítve a többi résztvevőnek!
http://moly.hu/polcok/nepmesek-nyomaban-a-vilag-korul-kihivaspolc
5. Lépj tovább a következő országba! Bármelyik, az előzővel határos ország ér (ha elérted a kontinens szélét, ugorj tovább tetszés szerint – vagy számold ki, mi a legközelebbi kikötő…)
6. Ismételd meg a 2.-5. lépéseket, amíg el nem olvastál minden országból legalább egy gyűjteményt. Ha valahol sarokba szorítottad magad, és nem tudsz továbblépni, akkor ugorj nyugodtan egy másik pontra, és kezdj el egy új útvonalat!
7. A plecsni elnyeréséért linkeld be a polcodat a kommentek közé – vagy tedd azt, amit én, írj blogot az élményről, és linkeld be a blogbejegyzést. Azokban az esetekben, ahol nem találtál könyvet, csak nevezd meg az országot és azt, honnan szedted össze a meséket.

Kellemes kalandozást!

(A kihíváshoz tartozó blogbejegyzés itt olvasható: http://tarkabarka.blogspot.com/2016/01/uj-ev-uj-blogsor… )

168 hozzászólás