Két életem, egy halálom – Gáspár András emlékolvasás kihívás fantasy olvasós sci-fi szerzői

!

vicomte P

Elolvasandó könyvek száma2
Elkezdődött2020. január 28., 07:35
Jelentkezés vége2020. október 1., 06:35
Véget ér2020. október 31., 23:59

Január 18-án érkezett a felkavaró hír, hogy Gáspár András nincs többé köztünk.
Órákig el sem hittem, és abban reménykedtem, hogy valaki csupán farkast kiáltott…
De sajnos a hír igaznak bizonyult.
A műveit gondozó DV megerősítette, és egy adománygyűjtő felhívást is közzétett, amelyben arra kérik Gáspár András olvasóit, hogy adományokkal segítsék, a hátramaradt családot: https://moly.hu/karcok/1389571

Számomra, ahogy sokak számára, az ő munkássága, regényei, novellái meghatározó élményt jelentettek és sokat formáltak az SFF műfajhoz fűződő viszonyomon. Személy szerint én sokkal szegényebb lennék, ha ezek a művek nem születtek volna meg, és kamasz koromban nem találok rájuk. A főiskolás barátaimmal a szerepjátékozás szüneteiben, vagy csak simán sörözés közben órákig tudtunk dumálni az Észak lángjai vagy a A Halál havában egy-egy különösen jól sikerült és látványos jelenetéről, karakteréről vagy emlékezetes mondatáról.

A M.A.G.U.S. szerepjáték irodalmi kánonjának meghatározó és ikonikus alakjainak, Tier Nan Gorduinnak és Garmacornak az élettörténete ugyanúgy félbetört, ahogy a rendszerváltáskori magyar SF-cyberpunk egyik legmarkánsabb hőse, a fanyar Vogel Zsigmond sem fog már új kalandokba keveredni.

Azok számára hirdettem meg ezt a kihívást, akik ismerték, vagy eme tragikus hír kapcsán meg akarják ismerni az elmúlt 30 év magyar SFF életének egyik legnagyobb hatású alakjának munkásságát.
A kihívás keretében a jelentkezőktől kérem, hogy olvassák el és szövegesen is értékeljék András legalább két regényét és legalább egy novelláját.

A borítókép A Halál havában és a kitüntetéskép a Két életem, egy halálom c. regények borítói, alkotói a Boros-Szikszai (www.boros-szikszai.com) páros.

Kapcsolódó alkotók: Gáspár András

20 hozzászólás