Herondale kihívás borító szerint címke szerint olvasós szókereső

!

interstellarcld

Elolvasandó könyvek száma5
Elkezdődött2020. július 31., 18:26
Jelentkezés vége2022. december 31., 23:59
Véget ér2022. december 31., 23:59

A molyos Roxfort házas kitüntetések inspirálták ezt a kihívást (kihívássorozatot, reményeim szerint). A főszerepben a Cassandra Clare által alkotott Árnyvadász világ híresebb családjai lesznek, hozzájuk kapcsolódóan kell könyveket elolvasni. És melyik másikkal is kezdhetnénk, mint a Herondale családdal?
Vigyázat, egyes szempontok kicsit spoileresek lehetnek.

Szempontok:
– A Herondale család az egyik legtiszteltebb árnyvadász család: Olvass el egy könyvet, aminek az értékelése 90% fölött van!
– A „heron” szó gémet vagy kócsagot, a „dale” pedig völgyet jelent: E három szó közül keresd meg valamelyiket egy könyvben, bármilyen kontextusban!
– A Herondale-ek egy különleges képessége, hogy látják a szellemeket. Olvass el egy könyvet szellemek címkével!
– A Herondale-ek védjegye a szarkazmus: Hozz egy könyvet szarkasztikus szereplővel!
– A Herondale-ek többsége fél a madaraktól: elsősorban a kacsáktól és a galamboktól. Olvass el egy könyvet, amiben az egyik szereplő fél valamilyen állattól!
– Will Herondale után a férfiakon egy csillag alakú anyajegy található. Olvass el egy könyvet, aminek a címében vagy a borítóján megjelenik a csillag! (lehet csillag forma, de égitest csillag is)
– A legenda szerint ez a jegy onnan származik, hogy az első Herondale vállát megérintette egy angyal. Olvass el egy angyal címkéjű könyvet!
– A Herondale-ek szerelmi élete sokszor bonyolult és fájdalmas, de nagyon tudnak szeretni: ezt többször is láthattuk a könyvekben. Olvass el egy romantikus címkéjű könyvet!
– A család egyik ága tündérekkel keveredett: Olvass el egy tündér címkéjű könyvet!
– Válaszd ki a neked legszimpatikusabb Herondale-t, és hozz egy olyan szereplőt, aki külsőre hasonlít rá! ( A haj- és szemszín legyen azonos, pl. fekete haj + kék szem, szőke haj + kék szem, szőke haj + arany szem, valami ilyesmit keressünk. Segítség a választáshoz: link )

Ahhoz, hogy a Herondale-ekhez tartozz, vagy csak kifejezd irántuk a tiszteletedet egy kitüntetés formájában:
– A tíz szempont közül válassz ki ötöt, és olvass el hozzájuk egy-egy könyvet! Az olvasásokat csak a kihívás ideje alatt, teljes dátummal, reális idővel tudom elfogadni. Újraolvasás, idegen nyelvű olvasás jöhet, és Árnyvadász könyveket is elfogadok. Minimum oldalszám 100 oldal.
– A könyveket értékeld legalább csillagosan! Szövegesen nem muszáj, de szívesen elolvasom.
– Hozd az öt darab én és a könyv linket, ahol szükséges, ott idézetekkel.
És ha gondolod, írd meg, hogy te melyik Árnyvadász családhoz látnál még szívesen kihívást.
Ha valami nem világos, nyugodtan kérdezz!

Jó szórakozást!

kihívás képe: link
kitüntetés képe: link

Kapcsolódó alkotók: Cassandra Clare

8 hozzászólás