Fejlesszük az általános műveltséget 2017-ben is! kihívás olvasós

!

Banshee

Elkezdődött2016. december 10., 12:23
Jelentkezés vége2017. január 10., 23:58
Véget ér2017. december 31., 23:58

Jövőre is olvassunk együtt szépirodalmat, immáron 3x-ra! :D
A kihívás lényege hogy fejlesszük az általános műveltséget 12 előre meghatározott szépirodalmi művel. A könyvek jöhetnek a 100 nagykönyv listájáról, lehetnek kortárs irodalom vagy klasszikus, a lényeg, hogy igenis szépirodalomnak számítson. 12 hónap alatt kell 12 könyvet elolvasni, tetszőleges sorrendben és ha akarod egy hónap alatt is elolvashatod az összeset.
Olyan szépirodalmi műveket válasszatok légyszi, amik az általános műveltség részévé váltak, ha megemlíted őket valakinek legalább halvány gyanúja lesz róla, hogy miről beszélsz, illetve elfogult vagyok a gyerekkönyvekkel, ezért onnan is ér választani híres műveket.

Nem olyan nehéz, bár nekem se sikerül minden évben teljesíteni. :)

A könnyítés hogyha nincs kedved egy-egy könyvhöz mert túl komor, túl nyálas stb., 3 könyvet cserélhetsz le a polcodról tetszőlegesen másik 3 szépirodalmi műre és azt elég a végén hozzászólásban jelezned hogy nem ezt vagy azt olvastad el hanem lecserélted másikra.

Január 10.-éig kérném a 12 általad választott könyvről a polcot/listát linkelni hozzászólásban (csak mert későn hirdetem meg a kihívást), aztán január 1.-től indulhatnak az olvasások. :)
Hozhatjátok külön is az olvasásokat és egybe is, a lényeg hogy olvasási és értékelési link is legyen.

Saját polcom :)
https://moly.hu/polcok/fejlesszuk-az-altalanos-muveltseget-2017-2

286 hozzászólás