Évszakok – Tél (5) kihívás évszakos olvasós

!

Emília5

Elolvasandó könyvek száma1
Elkezdődött2020. november 19., 14:49
Jelentkezés vége2021. február 28., 00:00
Véget ér2021. február 28., 00:00

Sziasztok!
Megint vége egy évszaknak, az ősznek, és itt van egy újabb, a tél. Ez az ősz nem volt szokványos, a vírushelyzet mindannyiunkat próbára tesz. Reméljük, hamarosan túl leszünk rajta, minél kisebb veszteségekkel. Próbáljuk hát elterelni a figyelmünket az olvasással, ami az egyik legjobb módszer erre szerintem. Hogy még érdekesebb legyen, vegyünk részt kihívásokban. Sokan biztosítottatok arról, hogy szeretitek az évek óta tartó Évszakok kihívás sorozatomat, és nagyon várjátok következő fordulót is. Ezt nagyon szépen köszönöm, igazán boldoggá tettetek.
Most tehát létrehozom Évszakok kihívás sorozat TÉL (5) fordulóját.
Mit kell tenni ahhoz, hogy megszerezd a TÉL kitüntetését:
Olvass el minimum egy könyvet 2020. december 1. és 2021. február 28. között, tehát a kihívás időtartama alatt, amiben szerepel a tél, mint évszak. A könyv legyen minimum 100 oldalas. Amennyiben ennél kevesebb oldalas könyvet olvasol, úgy több könyv elolvasása szükséges, a lényeg, hogy minimum 100 oldal legyen az elolvasott szöveg. Öt idézetet kérek a télről. Egy idézetnek EGY darab mondatot is elfogadok, de mindenképp legyen egy TELJES mondat, ne csak szó – amiben szerepel valami, ami az TÉLre vonatkozik. Bármit elfogadok, amire ez igaz, nincs meghatározva konkrétan, milyen szó legyen, vagy milyen kifejezés.. Lényeg, a TELET idézze. Ha bizonytalan vagy, kérdezz rá.
Mondok példákat a könnyebbség kedvéért, de ez nem a kizárólagos lista:
Miket fogadok el?
– éppen akkor játszódik a történet ( szerepel a „TÉL” szó bármilyen ragozott formában),
– vagy említik a hónapokat, közülük bármelyiket, lehet ragozottan is ("DECEMBER" „JANUÁR” „FEBRUÁR” )
– vagy lehet a hónapok népies neve,
– vagy egy TÉLI ÜNNEP , például MIKULÁS, KARÁCSONY, SZILVESZTER, ÚJÉV, FARSANG, stb
– vagy eseményt, történést, időjárási jelenséget például HAVAZÁS, FAGY, HÓ, JÉG, HÓPEHELY, ZÚZMARA stb
– vagy egy téli sportot, például SZÁNKÓZÁS, SIELÉS, KORCSOLYÁZÁS stb
– vagy egy téli gyümölcsöt, például NARANCS, MANDARIN, GRAPEFRUIT, BANÁN, FÜGE, DATOLYA, stb
– egy tárgyat, agy ruhaneműt, ami a télhez köthető, például KARÁCSONYFA, CSILLAGSZÓRÓ, SÍLÉC, KORCSOLYA, SZÁNKÓ, KESZTYŰ, SÁL, SÍOVERÁL, HÓCSIZMA, stb
Ha nem vagy benne biztos, hogy jó-e, hozd nyugodtan, és majd kiderül, megfelel-e.
A lényeg, hogy hozz a könyvből, amit olvastál ennek kapcsán, ÖT kifejezést, vagy szót öt külön idézetben, amiről valamilyen módon a TÉLre asszociálsz. Jöhet egy könyvből is mind az öt, de lehet több könyvből is hozni, a lényeg, hogy a kihívás ideje alatt olvasd őket. Lehet újra olvasás is, vagy idegen nyelvű, csak akkor kérlek írd oda a fordítást. Műfaj sem megkötött. Kérek „Én és a könyv” linket. Értékeld is a könyvet/könyveket, legalább csillagosan, de örülök neki, ha legalább pár szóban szövegesen is. Még egyszer tehát a lényeg: Az olvasásokat 2020. DECEMBER 1. után fogadom el, és FEBRUÁR utolsó pillanatáig tart az időszak. Persze ne felejts el feljelentkezni a kihívásra. Várok mindenkit, jöhetnek azok is, akik a többi résznél nem voltak jelen, és persze remélem, akik itt voltak eddig is, ezután is megtisztelnek a részvétellel! :-)

Képek forrása:
saját fotók

Kitüntetéskép forrása:
saját fotó